Stiebel-Eltron Warmtepomp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp van Stiebel-Eltron. Een baanbrekende wijze om een woning te verwarmen en koelen. Dit systeem dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Dit product maakt gebruik van stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot neemt gemiddeld af met 40 – 58%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door de relatief hoge subsidies laten veel woningeigenaren een Stiebel-Eltron warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Hoeveel ben ik kwijt? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Hieronder tref je hulp en advies. Of lees direct meer over de warmtepomp Galmet.

warmtepomp van Stiebel-Eltron

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Tot 41% CO2 beperking.

Bezuinigen op energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €350 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woonhuizen

Voor eigenlijk elk soort huis is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Stiebel-Eltron warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt de Stiebel-Eltron warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de LWA 100 (221470)) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit product genereert hiermee warm water voor verwarming en warm tapwater. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Let op: je gebruikt meer stroom, en het gasverbruik neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De machine haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een unieke vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeibare stof kookt supersnel, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. En voila! De warmte is geboren.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Stiebel-Eltron?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Bijvoorbeeld het model LWA 100 (221470)? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn tegenwoordig allerlei oplossingen. Elke installatie met een kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4800 – €21000. Het prijskaartje zit’m voor een groot deel in de techniek. Let op: ook de installatie is niet goedkoop. Het goedkoopste systeem is een hybride model. Deze heb je al vanaf €4800, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Ga je de grond in? Dat is niet voor de kleine portemonnee. De prijs: ga uit van +/- €20000 inclusief boren, boiler en installatie. De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Stiebel-Eltron. Lees ook verder over: warmtepomp kopen in Roosendaal.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €25000
Water-water €22000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €7000
Hybride €4500

Stiebel-Eltron warmtepomp offerte aanvragen

Op je gemak aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn verschillende energiebesparende systemen van Stiebel-Eltron. Maar welke moet ik kiezen? Ons advies: Selecteer nooit eenvoudigweg de goedkoopste. Check ook zaken als inspectie en onderhoud. Deze week een unieke offerte krijgen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Aangesloten installateurs door het hele land, dus ook warmtepomp plaatsen in Hellendoorn kan!


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een voorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope Stiebel-Eltron warmtepomp plaatsen.