Warmtepomp Roosendaal

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Roosendaal. Een vernieuwende aanpak om je huis energiezuinig te verwarmen. Deze installatie creëert warmte in appartementen en zorgt voor warm douche-water. Dit product verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief voor de cv-ketel op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 30 – 68 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Mede door de huidige subsidieregeling laten meer en meer huishoudens in Roosendaal een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Welk budget moet ik hebben? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze website tref je stappenplannen. Of lees direct meer over de Pico Energy aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Roosendaal

Een groen alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Denkbaar: 54 procent Co2 vermindering.

Een lagere energienota

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je zo’n €310 op jullie energienota.

Voor elke woning

Voor vrijwel elke woning (provincie Noord-Brabant) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Roosendaal Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit product gebruikt die warmte voor bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Dus: de consumptie van stroom wordt minder, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De pomp genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeibare stof vervoert deze energie naar een compressor. Deze koelvloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel is belangrijk voor een schoner milieu. Maar het bespaart je ook geld. Wat ga ik besparen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en het daadwerkelijke gebruik. De hoogte van de besparing is ongeveer €380 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Hiervoor moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De huidige terugverdienperiode ligt tussen de 5 t/m 11 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2000 €6300 7 jaar
Lucht-lucht €3000 €3000 €6000 8 jaar
Water-water €9800 €4300 €14100 11 jaar
Lucht-water €8200 €4300 €12500 14 jaar
Grond-water €12200 €8000 €20200 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Roosendaal?

Het aanbrengen van zo’n warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs hebben te maken met certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Roosendaal? In deze gemeente werken diverse kundige installateurs. Zeer goed in de installatie en service voor WTW systemen. Belangstelling in of zo’n installateur in en rondom Roosendaal werkzaam is? Vul dan snel je gegevens in en krijg binnen korte termijn een offerte van de bevoegde warmtepomp aanbieder uit jouw regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Raerd.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan thans diverse constructies. Elk met een verschillende kostprijs. Het prijskaartje van een warmtepomp ligt tussen de €4800 tot €24000. Het prijskaartje heeft natuurlijk te maken met het apparaat. Echter, ook de plaatsing van de pomp is een dure aangelegenheid. Het meest betaalbare systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Al te bestellen vanaf €5000, inclusief de materialen en plaatsing. Ga je de grond in? Dat is aanzienlijk kostbaarder. Dit kost al gauw €22000 voor de complete levering en plaatsing. De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Roosendaal.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld Nefit) €5250
Water/water (zoals NRGTEQ) €9000
Grond / water (zoals CTC) €8400
Hybride (door Mitsubishi Electric) €11400

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welke warmtepomp installatie moet ik hebben? Daar is geen standaard berekening voor. Onder andere huidige energieverbruik, type woning (jaren 30 woning, flat, nieuwbouw, vrijstaand, 2 onder 1 kap) het aantal mensen dat in het huis woont, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Globaal zijn er 3 soorten systemen. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Hierna bekijk jij info die je helpt bij het kiezen van een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en coördineert ook het warme/hete water. Is enkel rendabel bij huizen met uitstekende isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en wordt meer en meer geplaatst in huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Uitermate handig voor veel huizen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus evengoed voor een warmtepomp Rijnsaterwoude). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Er is al een subsidie vanaf €1700, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €10000. In het geval van een hybride warmtepomp krijg je vaak al €1900. Bij het laten installeren van een installatie in de grond incasseer je zo €7200. De ISDE hulp is afhankelijk van de efficiëntie van de installatie. In het overzicht vergelijk jij toepasbare subsidies in Roosendaal bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hitachi Combi Lite RAS2.5WHVN + RWD2.5NWLE200S 40 €1700
Water/water Galletti MCW 020HS 18 €3600
Grondboring Climaveneta BW-HT 0101 30,00 €4650

warmtepomp-Roosendaal


Warmtepomp offerte aanvragen Roosendaal

Direct de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Roosendaal. Maar welke moet ik kiezen? Tip: Kies nooit standaard voor de scherpste offerte / installateur. Bekijk ook de garantie en servicevoorwaarden. Deze week een unieke offerte krijgen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de gestelde vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een prijsvoorstel van lokale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Roosendaal.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Gemakkelijk te plaatsen
Minder betalen voor gas + stroom

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Combineren met vloerverwarming
Zeer energiezuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Brine/water systemen
Aantrekkelijke subsidies
Minder betalen voor gas + stroom

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Verschillende toepassingen
Reduceer energielasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
Voor elk afgiftesysteem
Reductie van Co2 uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Aantrekkelijke terugverdientijd
Lagere energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Slimme thermostaat
Ook gunstig voor de portemonnee

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Hybride of standalone
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Simpele interface
Een bewuste keuze

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Natuurlijke warmte
Duurzame verwarming

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Eenvoudige bediening
Verlaag je vaste lasten

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Gebruikt hernieuwbare energie
Op weg naar een schoner milieu


Zonneboiler Roosendaal

Een andere optie om energie te besparen in Roosendaal: de zonneboiler. Dit is erg in trek. Deze tool gebruikt zonlicht om water op te warmen. Deze zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) en warmt water op. Met dit type installatie kan je heel wat energie besparen. Hoe dit kan? 1m2 aan zonneboiler oppervlak genereert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. De zonneboiler verwarmt over het algemeen tussen de 60 en 70% van het benodigde warme water. Drie zaken zijn hier van belang: Zonnecollectoren op de woning (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Roosendaal begint vanaf €5750. Dat is inclusief plaatsing. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Vergeet niet: De zonneboiler coöperereert met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om het aantal graden in bepaalde situaties te ondersteunen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Roosendaal

In combinatie met een warmtepomp gaan opvallend veel mensen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Roosendaal genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. 4, 8 of 10 zonnepanelen, een omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die de montage regelt. De initiële investering bedraagt zo’n €4000 en €5400. Goed om te weten: het prijskaartje is afhankelijk van bijv. hoeveel panelen je wilt en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Middels deze website vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je een idee hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Roosendaal.