Warmtepomp Hellendoorn

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Hellendoorn. Het is een grensverleggende aanpak om een woning te verwarmen. Zo’n installatie creëert warmte in appartementen en zorgt voor warm douche-water. Dit systeem maakt gebruik van energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Dit is een “groen” alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas reduceert met 45 – 66 procent. Ook het energietarief neemt af. Door de relatief hoge subsidies laten meer en meer bewoners van Hellendoorn een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Uit welke systemen kan ik kiezen? Met behulp van deze website tref je stappenplannen. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Aermec installatie.

warmtepomp vergelijken Hellendoorn

Een groen alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Reëel: 49% CO2 besparing.

Lagere energiekosten

Geholpen door een warmtepomp bespaar je zo’n €260 per jaar aan energie.

Voor alle appartementen

Voor alle woonruimtes (provincie Overijssel) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Hellendoorn Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Deze installatie gebruikt dit voor warm water voor verwarming en warm tapwater. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Oftewel: het stroomverbruik neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De installatie onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeistof (koudemiddel) transporteert de energie naar de compressor. Deze unieke vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Daardoor verdampt het weer. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert een schoner milieu. Het kan ook flink geld besparen. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat hangt af van het type systeem, en het daadwerkelijke gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie loopt al vlug op tot €385 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Hiervoor dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De actuele terugverdienperiode schommelt tussen 6 – 12 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €1800 €5800 5 jaar
Lucht-lucht €3200 €2800 €6000 6 jaar
Water-water €9600 €4400 €14000 11 jaar
Lucht-water €7900 €4400 €12300 14 jaar
Grond-water €12400 €7800 €20200 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Hellendoorn?

Het positioneren van de warmtepomp is een hele klus. Installateurs hebben te dealen met verschillende eisen en verplichtingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een vakkundige warmtepomp installateur in Hellendoorn? In deze regio vind je een hoop ervaren installateurs. Je kunt bij hen terecht voor installatie en onderhoud. Ontdekken of er een installateur in omgeving Hellendoorn bij jou kan komen? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave via een gecertificeerde warmtepomp aanbieder in de regio. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Harich.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn tegenwoordig veel verschillende systemen. Ieder met een eigen prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp start vanaf €4100 tot ongeveer €25000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met de machine zelf. Vergeet niet: ook het installeren is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). De voordeligste variant is doorgaans de hybride ketel. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4600, inclusief de WTW en het installeren. Een bodem-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. De kosten daarvoor zijn zo’n €20000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Hellendoorn.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (zoals Danfoss) €6000
Water/water (zoals Enerso) €13800
Grond/water (van o.a. Waterkotte) €9600
Hybride (via o.a. Daikin) €5100

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie kan ik het beste kiezen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk bijv. aan de jaarlijkse energieconsumptie, grootte van je woning (flat, vrijstaand, oud huis, 2 onder 1 kap, jaren 30 woning) het aantal mensen dat in het huis woont, en uiteraard het beschikbare budget. In grote lijnen hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Bijgaand bekijk jij een beschrijving van zo’n installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Een warm huis zonder aardgas en coördineert ook het warme/hete water. Alleen aan te raden voor woningen met goede isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Een CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en werk goed bij woningen met een mechanische afzuiging. Ook voor wat oudere woningen dus.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Het maakt het niet uit waar je woont (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Heeswijk-Dinther). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €2000 oplopend tot €9800. Op een hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1400. In het geval van een geothermische variant gaat het nog verder omhoog, tot wel €7600. Hoeveel ISDE subsidie je krijg hangt af van de toepassing van het systeem. In het schema ontdek je populaire subsidies in Hellendoorn bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Climaveneta AWR-MTD2-XE 0031MS 70 €1850
Water/water Clivet WSHN-EE 121 48 €6600
Grondboring Viessmann Vitocal 350-G BW 351.B33 38,00 €5600

warmtepomp-Hellendoorn


Warmtepomp offerte aanvragen Hellendoorn

Op je gemak leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Hellendoorn. Waar vindt jij de beste prijzen? Goed om te weten: Selecteer niet eenvoudigweg de goedkoopste. Net zo belangrijk als prijs zijn garantieregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs in de buurt.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Hellendoorn.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Aantrekkelijke terugverdientijd
Goed voor later

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Laag energieverbruik
Zeer milieuvriendelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Werkt met huidige leidingen
Een lagere energienota

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Lucht en water mogelijkheden
Hoge besparingen mogelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Vele jaren ervaring
Verlaag je vaste lasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Onderhoudsarm
Duurzame verwarming

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Persoonlijke ondersteuning
Besparen op vaste lasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Breed toepasbaar
Zeer duurzame oplossing

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Gemakkelijk te plaatsen
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Natuurlijke warmte
Bespaar tot honderden euro’s

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Zuinig systeem
Minder betalen voor gas + stroom

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Aantrekkelijke subsidies
Efficiënt systeem


Zonneboiler Hellendoorn

Op een andere manier energie besparen in Hellendoorn: een zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit product nuttigt de zon om water op te warmen. De zonneboiler werkt op het licht van de zon om water te verwarmen. Door gebruik van dit concept kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Voorbeeld: De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte levert +/- 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler levert grof gezegd de helft van het benodigde warme water. Drie zaken zijn hier van belang: Een speciale collector (in lijn met zonnecellen), het warmwaterreservoir en circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (de warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Hellendoorn bedraagt zo’n €4000. Dat is inclusief plaatsing. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Check: Het apparaat werkt standaard samen met een HR-ketel om het water (temperatuur) op het gewenste niveau te krijgen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Hellendoorn

Samen met de populaire warmtepomp gaan opvallend veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of het met een alternatief als zonnepanelen in Hellendoorn opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Meerdere zonnepanelen, omvormer en een geschikte installatiemonteur die de installatie regelt. Het prijskaartje ligt in de range tussen €4000 en €6500. Let op: het aanschaf-tarief hangt sterk af van bijv. hoeveel panelen je wilt en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Aan de hand van onze offerte-tool kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je een idee hebt wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Hellendoorn.