Galmet Warmtepomp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp van Galmet. Een innovatieve benadering om een woning te verwarmen en koelen. Dit product draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Deze installatie werkt op stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Dit is een “groen” alternatief en het werkt niet op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 43 – 55 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten opvallend veel bewoners een Galmet warmtepomp plaatsen in huis. Maar hoe werkt dat? Hoeveel ben ik kwijt? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze pagina check je hiervoor stappenplannen. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp GEOTHERMIK FRANCE.

warmtepomp van Galmet

Duurzame oplossing

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Tot 46% Co2 terugdringen.

Minder betalen voor energie

Met behulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €260 op de energierekening.

Voor elk huis

Voor alle woonruimtes is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Galmet warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een Galmet warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de Airmax2 12GT) wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Het systeem genereert hiermee bruikbare energie van hoge temperatuur. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Dus: de consumptie van stroom wordt minder, maar het verbruik van gas neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het apparaat genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeibare stof verdampt naar de compressor. Zo’n koudemiddel heeft een laag kookpunt, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Galmet?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Bijvoorbeeld het model Airmax2 12GT? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan momenteel diverse constructies. Elke pomp met een ander prijskaartje. Het prijskaartje van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4200 tot €21000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met de machine zelf. Vergeet niet: ook de installatie is prijzig.

De voordeligste variant is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €4800, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grondwater alternatief is aannemelijk prijziger. Reken op tarieven vanaf €23000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Galmet. Lees ook verder over: warmtepomp kopen in Hardinxveld-Giessendam.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Grond-water €17000
Water-water €24000
Lucht-lucht €4000
Lucht-water €14000
Hybride €8000

warmtepomp Galmet


Galmet warmtepomp offerte aanvragen

A la minute de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. We zien ze steeds meer: energiebesparende installaties van Galmet. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Niet vergeten: Selecteer niet klakkeloos de goedkoopste. Check ook zaken als inspectie en onderhoud. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontvang advies + offerte op maat. Beschikbaar voor heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Alkmaar is mogeiljk.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een op maat gemaakte offerte van installateurs in de buurt.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat jouw goedkope Galmet warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle systemen. Bijvoorbeeld de Galmet Airmax2 12GT.