AWB Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van AWB. Een vernieuwende methode om je huis te verwarmen. Dit systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt voor warm douche-water. Dit product gebruikt stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een innovatief en groen alternatief voor de traditionele cv-ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas mindert met 46 – 64%. Ook het energietarief neemt af. Mede door de huidige subsidieregeling laten veel consumenten een AWB warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat zijn deze prijzen? Uit welke systemen kan ik kiezen? Hieronder vind je stappenplannen. Of lees direct meer over de warmtepomp Sundez.

warmtepomp van AWB

Een Groen alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Haalbaar: 50 procent CO2 beperking.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je zo’n €425 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle ruimtes

Voor vrijwel elke woning zijn passende oplossing mogelijk.

Werking en kosten van de AWB warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een AWB warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de GeniaAir 5/1 AWB) wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit systeem transformeert dit in warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Opmerkelijk: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De installatie onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciale vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeibare stof kenmerkt zich door lage kookpunten, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kost een warmtepomp van AWB?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Bijvoorbeeld de GeniaAir 5/1 AWB? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan thans ontzettend veel soorten pompen. Elke pomp met z’n voor- en nadelen. Het prijskaartje van een warmtepomp begint bij plusminus €4900 maar kan oplopen tot €23000. Het prijskaartje wordt deels bepaald door de techniek. Maar ook de plaatsing van de pomp kan kostbaar zijn. Het goedkoopste systeem is nog steeds een hybride pomp. Deze haal je in huis vanaf €4700, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Ga je de grond in? Dat is niet voor de kleine portemonnee. De prijs: ga uit van +/- €22000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp van AWB. Direct aan de slag: warmtepomp kopen in Bloemendaal.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water €24000
Water-water €16000
Lucht-lucht €9000
Lucht-water €13000
Hybride €8500

warmtepomp AWB


AWB warmtepomp offerte aanvragen

Eenvoudig de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. We zien ze steeds meer: energiebesparende producten van AWB. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Goed om te weten: Kies niet eenvoudigweg de scherpste offerte. Het is ook belangrijk te kijken naar de service na plaatsing. Deze week een unieke offerte krijgen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en begin jouw avontuur om energie te besparen. Landelijke plaatsing, dus ook warmtepomp plaatsen in Tilburg behoort tot de opties.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een kostenoverzicht van lokale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat jouw goedkope AWB warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Vergelijk direct de beste pompen. Bijvoorbeeld de AWB GeniaAir 5/1 AWB.