Warmtepomp Slootdorp

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Slootdorp. Een vernieuwende methode om een huis op te warmen (en te koelen). Dit systeem regelt de verwarming in je huis en eventueel voor warm water. Dit product maakt gebruik van stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Dit is een “groen” alternatief voor de traditionele cv-ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 46 tot 66%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Aangedreven door enorme subsidies laten meer en meer huishoudens in Slootdorp de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat kost het? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op deze website check je hiervoor alle informatie! Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Rotex kopen.

warmtepomp vergelijken Slootdorp

Duurzaam systeem

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Mogelijk: 47% Co2 vermindering.

Besparen op energierekening

Via een warmtepomp bespaar jij snel €375 op de energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Noord-Holland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Slootdorp Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Het systeem produceert daarmee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Let op: het stroomverbruik in huis zal toenemen en het gasverbruik neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het apparaat haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeibare stof verdampt naar de compressor. Zo’n koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten, en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel helpt mee aan een minder vervuild milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat is mijn besparing? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, plus de toepassing. De energiebesparing is ongeveer €295 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Mede hierom moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdienperiode ligt in de range tussen de 8 – 10 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2200 €6200 7 jaar
Lucht-lucht €3200 €2800 €6000 8 jaar
Water-water €11000 €4400 €15400 10 jaar
Lucht-water €8300 €4400 €12700 14 jaar
Grond-water €11800 €8200 €20000 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Slootdorp?

Het monteren van de warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten zich houden aan diverse verplichtingen en opleidingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Slootdorp? In deze plaats zijn er verscheidene competente bedrijven. Je kunt bij hen terecht voor installatie en onderhoud. Ontdekken of er een installateur in de buurt van Hollands Kroon aan huis langskomt? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een offerte van de gekwalificeerde warmtepomp organisatie uit jouw regio. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Schokland.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan op het ogenblik allerhande systemen. Elk met een ander prijskaartje. De prijs van een warmtepomp start vanaf €5000 en loopt op tot €24000. De hoge prijs komt tot stand door het apparaat. Vergeet niet: ook de plaatsing van de pomp is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). De goedkoopste optie is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze heb je al vanaf €4900, incl. apparatuur en installatiewerk. Een pomp onder de grond is veel kosten-intensiever. De kosten daarvoor zijn zo’n €25000 inclusief boren, boiler en installatie. In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Slootdorp.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht / water (via bijv. PHNIX) €3300
Water/water (zoals Waterkotte) €8400
Grond-water (o.a. Hautec) €10800
Hybride (via o.a. NIBE) €7800

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk type warmtepomp past bij mijn situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Onder andere huidige energieverbruik, type woning (nieuwbouw, jaren 30 woning, rijtjeshuis, vrijstaand, 2 onder 1 kap) het aantal mensen dat in het huis woont, en uiteraard het beschikbare budget. Voor het gemak differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Verderop ontvang jij details die jou helpen bij het kiezen voor een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en regelt warm tapwater. Is enkel rendabel bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Jullie CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en is geschikt voor huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus ook van toepassing op een warmtepomp Sint Maartensvlotbrug). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1000, maar lopen op tot €9300. In het geval van een hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1300. Op een pomp in de grond heb je recht op meer, tot wel €7400. De ISDE hulp wordt onderbouwd op basis van de doelmatigheid van de pomp. Nu check jij direct toepasbare subsidies in Slootdorp bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Lennox Ecolean EAR0431SM4 250 €3500
Water/water Techneco Toros Vision TVXT 5 7 €2800
Grondboring Hautec HCS-PK-225KA (88SU2191SDPA5) 7,00 €2800

warmtepomp-Slootdorp


Warmtepomp offerte aanvragen Slootdorp

A la minute de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Slootdorp. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Niet vergeten: Selecteer niet klakkeloos de scherpste offerte. Net zo belangrijk als prijs zijn service na plaatsing. Een persoonlijke offerte ontvangen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, vul je gegevens in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een kostenoverzicht van installateurs uit jullie streek.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Slootdorp.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Aantrekkelijke subsidies
Efficiënt systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
A++ Energielabel
Bespaar tot honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Compacte systemen
Zeer energiezuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Innovatieve technologie
Eigen bespaarassistent

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Diverse modellen
Een lagere energienota

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Voor elk afgiftesysteem
Verlaag je vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Korte termijn rendamenten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Werkt met gasketels
Besparen op gasverbruik

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Geschikt voor subsidie
Een groene keuze

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Gemakkelijk te plaatsen
Besparen op gasverbruik

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Op lange termijn voordelig

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Innovatieve technologie
Bespaar honderden euro’s


Zonneboiler Slootdorp

Op een andere manier energie besparen in Slootdorp: een zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit product maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Een zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) en warmt uitsluitend water op. Door gebruik van dit concept bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? Een zonne-boiler van 1 m2 produceert +/- 100 m3 gas. Een zonneboiler verschaft rond de nagenoeg de helft van het bad- en douchewater. Dit product bestaat uit: Een zonnecollector op het dak (lijken op zonnecellen), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Slootdorp begint vanaf €4250. Het systeem wordt dan geplaatst. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Tip: Een zonneboiler werkt samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om water voldoende warm te krijgen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Slootdorp

Naast een warmtepomp nemen meer en meer mensen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, maar ook zelf met zonnepanelen in Slootdorp genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Een aantal zonnepanelen, één omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles aansluit. De investering ligt tussen de €3250 en €5500. Vergeet niet: het tarief wordt gedreven door bijv. hoeveel panelen je wilt en de energieproductie van deze panelen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Op basis van deze website ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je weet wat jouw huidige verbruik is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Slootdorp.