Warmtepomp Stadskanaal

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Stadskanaal. Het is een grensverleggende wijze om jouw huis op te warmen. Zo’n installatie dient als verwarming van je huis en ook voor opgewarmd water. Zo’n installatie werkt op stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een innovatief en groen alternatief voor de traditionele cv-ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 reduceert met 48 tot 67 procent. Je energienota zal ook minder worden. Door gebruik te maken van subsidieslaten alsmaar meer woningeigenaren in Stadskanaal een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat is het prijskaartje? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina lees jij daarover de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Ecoforest kopen.

warmtepomp vergelijken Stadskanaal

Duurzaam systeem

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Wel 53 procent minder Co2 uitstoot.

Lagere energiekosten

Geholpen door een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €295 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elke ruimte

Voor elk huis (provincie Groningen) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Stadskanaal Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Zo’n installatie gebruikt dit voor warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het product haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een koelvloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze unieke vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en heeft een makkelijke verdamping.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. En voila! De warmte is geboren.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan een schonere lucht. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en hoe het wordt gebruikt. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is plus minus €375 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Mede hierom is wel eerst een investering nodig. De geldende terugverdienperiode bedraagt tussen de 6 en 10 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2100 €5900 5 jaar
Lucht-lucht €3200 €3100 €6300 7 jaar
Water-water €9700 €3800 €13500 12 jaar
Lucht-water €8000 €3800 €11800 13 jaar
Grond-water €12200 €8100 €20300 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Stadskanaal?

Het inrichten van een warmtepomp is een vak apart. Installateurs hebben te dealen met allerlei wettelijke eisen en certificaten. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Stadskanaal? In deze gemeente werken meerdere competente organisaties. Allen met expertise op het gebied van het plaatsen en onderhouden van de ketel. Nieuwsgierig of zo’n installateur in de gemeente Stadskanaal aan huis langskomt? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een offerte van zo’n professionele warmtepomp expert in de regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Sint Maartensvlotbrug.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan op het ogenblik allerhande systemen. Elke pomp met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4400 tot plus minus €21000. De hoge prijs zit’m voor een groot deel in de apparatuur. Onderschat het niet, ook de vergoeding voor de installateur is niet goedkoop. Het goedkoopste systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Je laat ‘m al plaatsen vanaf €5000, inclusief de WTW en het installeren. Ga je de grond in? Dat is niet voor de kleine portemonnee. Dit kost al gauw €24000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Stadskanaal.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Remeha) €5100
Water-water (o.a. Weishaupt/Monarch) €10500
Grond/water (van o.a. IDM) €21300
Hybride (Panasonic) €7500

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Daar is geen standaard berekening voor. Factoren zijn onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, het soort huis (vrijstaand, 2 onder 1 kap, flat, oud huis, rijtjeshuis) de isolatie en radiatoren, en natuurlijk budget. Grofweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hieronder ontdek je details die jou helpen bij het kiezen voor een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Verwarmt je hele huis en draagt ook zorg voor warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met goede isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. De CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en is geschikt voor ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus ook van toepassing op een warmtepomp Son). Onze overheid regelt dit allemaal. Je hebt al bijdragen vanaf €1800, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €11900. Op een hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1500. Bij aanschaf van een bodem-water installatie loopt dit op tot €8100. De ISDE overheid-bijdrage gaat hand in hand met de toepassing van de installatie. In de tabel ontdek je populaire subsidies in Stadskanaal bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water LG Therma V HU163 U32 / HN1639 NK2 110 €2400
Water/water Techneco Vulcan 35 AHR (W/W) 49 €6700
Grondboring Hautec HCS-PN-45/2T (88ST0902SCPN3) 24,00 €4200

warmtepomp-Stadskanaal


Warmtepomp offerte aanvragen Stadskanaal

Meteen installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Stadskanaal. Maar welke moet ik kiezen? Belangrijk: Selecteer niet klakkeloos voor de goedkoopste leverancier. Neem ook zaken in acht als inspectie en onderhoud. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op “vergelijken”, geef antwoord op de vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van regionale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Stadskanaal.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Vele jaren ervaring
Verminding schadelijke

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Werkt het hele jaar
Zeer enerziezuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
Onderhoudsarm
Flinke kostenbesparing

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Compatibel met HR-ketel
Besparen op vaste lasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Voor elk afgiftesysteem
Schoon & veilig systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Meerdere producten
Korte termijn rendamenten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Natuurlijke warmte
Ook gunstig voor de portemonnee

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Veelzijdig gebruik
Enorme besparing mogelijk

installateur feenstra

Feenstra

Installateur
Compacte systemen
Duurzame verwarming

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Verschillende toepassingen
Vermindert broeikasgassen

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Werkt met huidige leidingen
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Werkt met huidige leidingen
Eigen bespaarassistent


Zonneboiler Stadskanaal

Op een andere manier energie besparen in Stadskanaal: een zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Deze tool gebruikt de zon als duurzame energiebron. De zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon voor het verwarmen van water. Door middel van dit product gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom dit het geval is? Een zonne-boiler van 1 m2 produceert +/- 100 m3 gas. Een zonneboiler zorgt voor over het algemeen 50% – 70% van al het warme water. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (variatie op zonnepanelen), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (ook wel warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Stadskanaal begint vanaf €2500. Vaak met een geheel verzorgde montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let wel: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een standaard CV-ketel om water op het gewenste niveau te krijgen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Stadskanaal

In aanvulling op een warmtepomp nemen meer en meer consumenten ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Stadskanaal genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, 1 omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die het installeert. De gemiddelde prijs bedraagt zo’n €3000 en €4600. Belangrijk: het prijsvoorstel is afhankelijk van factoren zoals merk en het vermogen van de zonnecellen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Door gebruik van het formulier vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je inzichtelijk hebt wat jullie actuele gas- en stroomverbruik is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Stadskanaal.