Warmtepomp Sneek

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Sneek. Een innovatieve manier om een woning te verwarmen. Deze installatie zorgt voor verwarming van de woning en eventueel voor warm water. Deze installatie maakt gebruik van energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Het is dus een duurzaam alternatief voor de traditionele cv-ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot daalt al snel met 48 – 59 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door de relatief hoge subsidies laat een groeiend aantal gezinnen in Sneek zo’n warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat is het prijskaartje? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Via warmtepompaanbieders.nl vind je de voorwaarden. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Stiebel-Eltron kopen.

warmtepomp vergelijken Sneek

Duurzaam systeem

Je kunt helemaal gasvrij leven. Haalbaar: 41 procent minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Met behulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €435 op jullie energienota.

Voor elke woonruimte

Voor vrijwel elke woning (provincie Friesland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Sneek Stap jij over op duurzame energie? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Het systeem maakt op deze manier geschikte warmte voor een woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Concreet: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wil jij daarover meer informatie? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De machine haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciale vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeibare stof kenmerkt zich door lage kookpunten, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel zorgt voor een minder vervuild milieu. Het kan ook flink geld besparen. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op energie ligt vaak rond de €380 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Daardoor heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De huidige terugverdienperiode schommelt tussen 9 – 14 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2300 €6400 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €3100 €6400 7 jaar
Water-water €10300 €4400 €14700 10 jaar
Lucht-water €8400 €4400 €12800 13 jaar
Grond-water €11900 €8300 €20200 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Sneek?

Het installeren van zo’n warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten voldoen aan diverse verplichtingen en opleidingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een bedreven warmtepomp installateur in Sneek? In deze buurt opereren diverse vakbekwame installateurs. Vaak erg toegespitst op het installeren en onderhouden van het WTW. Geïnteresseerd welke installateur in de gemeente Súdwest-Fryslân aan huis langskomt? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van de gecertificeerde warmtepomp expert in de buurt. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Schouwerzijl.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn momenteel veel verschillende systemen. Elke installatie met een verschillende kostprijs. Het prijskaartje van een warmtepomp begint rond de €4700 en loopt op tot €22000. De totaalprijs wordt deels bepaald door het apparaat. Vergeet niet: ook de vergoeding voor de installateur is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het “budgetsysteem” is een hybride model. Deze heb je al vanaf €4800, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een systeem met grondboring is alleen voor de grote budgetten. Dit begint vaak vanaf €22000 (inclusief grondboring en installatie). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Sneek.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht / water (via bijv. Pico Energy) €5400
Water / water (bijvoorbeeld Waterkotte) €9000
Grond / water (zoals Hautec) €13200
Hybride (door NIBE) €7800

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welke warmtepomp installatie moet ik nu hebben? Dit hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld het actuele stroom + gasverbruik, grootte van je woning (nieuwbouw, flat, vrijstaand, oud huis, rijtjeshuis) de dalen en pieken van het verbruik, en uiteraard het beschikbare budget. Grofweg differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Onderstaand ontdek je info die je helpt bij het kiezen van een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Verwarmt je hele huis en regelt warm tapwater. Uitsluitend voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. De CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en ondersteunt als het echt koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij woningen met een mechanische afzuiging. Goed te combineren in veel woningen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze geldt voor heel Nederland (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Sintjohannesga). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Subsidies zijn er vanaf €2000, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €9400. Bij aanschaf van de hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1900. Op een installatie in de grond kan dat oplopen tot €7000. De ISDE toelage is afhankelijk van de efficiëntie van de installatie. In het overzicht check jij direct hedendaagse subsidies in Sneek bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Lennox eComfort GAH035 210 €3250
Water/water Techneco Vulcan 05 ACR (W/W) 7 €2800
Grondboring Hautec HCS-PN-124/2TA (88ST2402SDPA5) 50,00 €6800

warmtepomp-Sneek


Warmtepomp offerte aanvragen Sneek

Gemakkelijk de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Sneek. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Vergis je niet: Kies nooit klakkeloos voor de scherpste offerte / installateur. Bekijk ook de garantieregeling. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Ga naar het offerte formulier, geef antwoord op de vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een voorstel van installateurs uit jullie streek.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Sneek.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Werkt het hele jaar
Op lange termijn voordelig

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Werkt met huidige leidingen
Schoon & veilig systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Onderhoudsarm
Een bewuste keuze

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Eenvoudige installatie
Reduceer energielasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Onderhoudsarm
Korte termijn rendamenten

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Perfect voor nieuwbouw
Verantwoord verbruiken

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Eenvoudig te installeren
Erg zuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Hoge subsidies mogelijk
Zeer energiezuinig

installateur feenstra

Feenstra

Ook isolatie
Onderhoudsarm
Goed voor later

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Eenvoudig te installeren
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Op weg naar een schoner milieu

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Goede garantie
Zeer energiezuinig


Zonneboiler Sneek

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Sneek: de zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Deze tool gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Zo’n zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Door middel van dit product gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dat werkt? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte is gelijk aan 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler verschaft ruwweg ongeveer 50 procent van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Het systeem kent 3 pijlers: Een zonnecollector op het dak (lijkt op een zonnepaneel), het warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (ook wel warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Sneek is nu om en nabij de €2250. Vaak met een geheel verzorgde montage. Er zijn ook subsidies mogelijk. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Let wel: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een standaard CV-ketel om het aantal graden in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Sneek

In aanvulling op een warmtepomp nemen meer en meer mensen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, maar ook zelf met zonnepanelen in Sneek genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Diverse zonnepanelen, één omvormer en een geschikte installatiemonteur die de montage regelt. De gemiddelde prijs bedraagt ergens tussen de €4250 en €5700. Let op: de prijs is afhankelijk van o.a. het aantal panelen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Via onze offerte-tool ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je een idee hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Sneek.