Warmtepomp Schouwerzijl

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Schouwerzijl. Een innovatieve benadering om jouw huis op te warmen. Deze installatie genereert de verwarming voor huizen en wekt warm water op (douchen). Dit product gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een innovatief en groen alternatief voor de cv-ketel op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas neemt gemiddeld af met 32 tot 53%. En ook je energierekening daalt. Door de relatief hoge subsidies laten opvallend veel consumenten in Schouwerzijl een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat zijn de kosten? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op onze site ontdek je de voorwaarden. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Eldom kopen.

warmtepomp vergelijken Schouwerzijl

Beter voor het milieu

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Tot 55% minder Co2 uitstoot.

Bespaar op de energienota

Door de hulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €395 op de energierekening.

Voor alle woonruimtes

Voor alle woonruimtes (provincie Groningen) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Schouwerzijl Stap jij over op duurzame energie? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit product transformeert dit in warmte voor je huis. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Let op: het stroomverbruik neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De pomp onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar de compressor gebracht. Zo’n koudemiddel kookt al snel, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor een minder vervuild milieu. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat hangt af van het type systeem, en de toepassing ervan. De energiebesparing is ongeveer €400 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Mede hierom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De geldende terugverdienperiode ligt in de range tussen de 5 en 11 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €1800 €5900 5 jaar
Lucht-lucht €2900 €3000 €5900 6 jaar
Water-water €9600 €4600 €14200 12 jaar
Lucht-water €7700 €4600 €12300 13 jaar
Grond-water €12000 €7800 €19800 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Schouwerzijl?

Het stationeren van een warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten zich houden aan allerlei wettelijke eisen en certificaten. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Schouwerzijl? In deze plaats opereren een groot aantal ervaren vakmensen. Allen met expertise op het gebied van de installatie en service voor WTW systemen. Belangstelling in of er een installateur in de regio De Marne aan huis langskomt? Vul dan snel je gegevens in en krijg binnen korte termijn een offerte van deze capabele warmtepomp vakman uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur s-Gravenzande.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Allemaal met een kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp start vanaf €4300 maar kan oplopen tot €23000. Het prijskaartje is te verklaren door de machine zelf. Maar ook de plaatsing van de pomp is een dure aangelegenheid. De voordeligste variant is een hybride model. Al te bestellen vanaf €4700, inclusief ketel en installatie. Ga je de grond in? Dat is veel kosten-intensiever. Dit kost al gauw €23000 voor de complete levering en plaatsing. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Schouwerzijl.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Panasonic) €7500
Water/water (zoals Techneco) €9600
Grond-water (bijv. Galmet) €9600
Hybride (bij Nefit) €7500

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk warmtepomp-type is geschikt voor jouw situatie? Dit hangt af van veel factoren. Onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, het soort huis (nieuwbouw, vrijstaand, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis) de dalen en pieken van het verbruik, en uiteraard het beschikbare budget. Meestal onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Onderstaand lees je uitleg en ondersteuning over een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Een warm huis zonder aardgas en biedt warm water in de keuken en badkamer. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met goede isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Jouw CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en is toepasbaar bij woningen met een mechanische afzuiging. Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Schiedam). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. De subsidies beginnen rond €1800, maar lopen op tot €10900. Op de hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1700. In het geval van een grond/water systeem kan dat oplopen tot €7900. De hoogte van de ISDE subsidie is afhankelijk van de duurzaamheid van de pomp. Hierna ontdek je hedendaagse subsidies in Schouwerzijl bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water InterClima-MTA HCY 071 140 €2350
Water/water Oilon Cube 10 9 €2800
Grondboring Ecoforest EcoGeo 5-22, type B of C 25,00 €4300

warmtepomp-Schouwerzijl


Warmtepomp offerte aanvragen Schouwerzijl

Moeiteloos de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Schouwerzijl. Wie biedt bij de beste deal? Ons advies: Kies nooit doodleuk de meest voordelige aanbieder. Houd ook rekening met de onderhoudsregeling. Een persoonlijke offerte ontvangen? Ga naar het offerte formulier, voer de details in en start met besparen op gas en energie.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Schouwerzijl.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Voor elk afgiftesysteem
Zeer rendabel systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Hybride of All-electric
Reduceer energielasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
De totaaloplossing
Zeer duurzame oplossing

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Simpele interface
Zeer rendabel systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Compacte systemen
Erg zuinig

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Gebruikt hernieuwbare energie
Een bewuste keuze

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Hulp en advies
Een lagere energienota

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Compatibel met HR-ketel
Zeer duurzame oplossing

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Persoonlijke ondersteuning
Reductie van Co2 uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Meerdere producten
Duurzame verwarming

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Persoonlijke ondersteuning
Toekomstbestendig

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Eenvoudige bediening
Besparen op vaste lasten


Zonneboiler Schouwerzijl

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Schouwerzijl: zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit artikel gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Zo’n zonneboiler gebruikt zonlicht en warmt water op. Via dit systeem gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom? Een oppervlakte van 100*100 CM levert +/- 100 m3 gas. De zonneboiler produceert grof gezegd 50% – 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Het systeem kent 3 pijlers: Zonnecollectoren op de woning (lijken op zonnecellen), een warmwaterreservoir en een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (dit is de warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Schouwerzijl schommelt rond de €6000. Vaak met een geheel verzorgde montage. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Let wel: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het aantal graden tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Schouwerzijl

In aanvulling op een warmtepomp kiezen veel woningen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Jij kan kiezen om energie in te kopen, maar ook zelf met zonnepanelen in Schouwerzijl opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, één omvormer en een vakkundige installateur die alles aansluit. De aanschafprijs bedraagt zo’n €2250 en €5300. Opletten: de aanschafprijs is afhankelijk van o.a. het aantal panelen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Middels deze website ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat jij een indicatie hebt wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Schouwerzijl.