Warmtepomp Sintjohannesga

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Sintjohannesga. Het is een grensverleggende benadering om een woning te verwarmen. Dit systeem creëert warmte in appartementen en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat maakt gebruik van energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Dit is een “groen” alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 43 tot 64 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Aangedreven door enorme subsidies laten meer en meer consumenten in Sintjohannesga een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat zijn deze prijzen? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op onze site vind je alle informatie! Of lees direct meer over de Nefit kopen.

warmtepomp vergelijken Sintjohannesga

Een groen alternatief

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Denkbaar: 57 procent Co2 terugdringen.

Lagere energiekosten

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €340 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle huizen

Voor elk type huis (provincie Friesland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Sintjohannesga Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit systeem produceert daarmee warmte voor je huis. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Let op: het stroomverbruik in huis zal toenemen terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het apparaat genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een unieke vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof heeft een laag kookpunt, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel stimuleert een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en de manier van gebruik. De hoogte van de besparing loopt al vlug op tot €325 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Juist om deze reden moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdienperiode ligt in de range tussen de 5 t/m 15 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2500 €6300 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €3300 €6200 8 jaar
Water-water €10500 €4000 €14500 12 jaar
Lucht-water €8200 €4000 €12200 12 jaar
Grond-water €12400 €8500 €20900 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Sintjohannesga?

Het plaatsen van zo’n warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs zijn verplicht te werken via verschillende eisen en verplichtingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een vakkundige warmtepomp installateur in Sintjohannesga? In deze buurt opereren tal van vakbekwame organisaties. Deze partijen verzorgen de installatie en service voor WTW systemen. Benieuwd of er een installateur in de gemeente De Friese Meren actief is? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave via deze bevoegde warmtepomp aanbieder in de buurt. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Schiedam.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan thans allerhande systemen. Ieder met een kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp ligt tussen de €4800 en loopt op tot €22000. Deze hoge prijs wordt deels bepaald door het product zelf. Goed om te weten: ook het plaatsen is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het goedkoopste systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze is verkrijgbaar vanaf €4900, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een pomp onder de grond is prijstechnisch ongunstiger. De prijs: ga uit van +/- €25000 voor de complete levering en plaatsing. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Sintjohannesga.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (o.a. Panasonic) €3750
Water / water (bijvoorbeeld Waterkotte) €8400
Grond-water (bijv. Hautec) €8400
Hybride (via bijv. Nefit) €6000

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp past bij mijn situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Bijvoorbeeld de huidige gas- en stroom consumptie, grootte van je woning (flat, rijtjeshuis, oud huis, nieuwbouw, jaren 30 woning) aantal personen in het huishouden, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. In grote lijnen onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Hieronder tref jij hulp bij het kiezen van een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en coördineert ook het warme/hete water. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met goede isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en wordt meer en meer geplaatst in huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Simpelveld). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Je hebt al bijdragen vanaf €1100, maar lopen op tot €9300. Bij het laten installeren van de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1500. Op een bodem-water installatie loopt dit op tot €8700. De ISDE toelage hangt af van de efficiëntie van de pomp. In het overzicht vergelijk jij populaire subsidies in Sintjohannesga bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Kodi VT3132 eco 00 €1400
Water/water Stiebel-Eltron WPW 22 Basic Set (230919) 17 €3500
Grondboring Enerso TBW 47 EVI 51,00 €6900

warmtepomp-Sintjohannesga


Warmtepomp offerte aanvragen Sintjohannesga

Vandaag nog de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Sintjohannesga. Waar vindt jij de beste prijzen? Belangrijk: Kies niet eenvoudigweg voor het voordeligste bedrijf. Net zo belangrijk als prijs zijn inspectie en onderhoud. Een persoonlijke offerte ontvangen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de gevraagde gegevens in, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een voorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Sintjohannesga.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Verschillende toepassingen
Hoge besparingen mogelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Werkt met gasketels
Op lange termijn voordelig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Slimme thermostaat
Lagere energielasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Hoog tapwater rendement
Zeer enerziezuinig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Werkt het hele jaar
Flinke kostenbesparing

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Verwarming en warm water
Zeer duurzame oplossing

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Diverse modellen
Besparen op gasverbruik

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Geschikt voor subsidie
Minder betalen voor gas + stroom

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Gemakkelijk te plaatsen
Enorme besparing mogelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Eenvoudig te installeren
Hoge besparingen mogelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Verschillende toepassingen
Zeer energiezuinig

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Diverse modellen
Op weg naar een schoner milieu


Zonneboiler Sintjohannesga

Op een andere manier energie besparen in Sintjohannesga: de zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit type installatie nuttigt de zon om water op te warmen. Zo’n zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon en warmt water op. Door gebruik van dit concept bespaar je fors op je gasverbruik. Waarom? 1 m2 aan dakoppervlak voorziet in +/- een gasbesparing van 100M3. Zo’n zonneboiler regelt bij benadering ongeveer 50 procent van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren op de woning (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (een warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Sintjohannesga is nu om en nabij de €5000. Dit is met montagekosten. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Het product is niet altijd rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Check: De zonneboiler coöperereert met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de warmtegraad op consumeerbaar niveau te brengen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Sintjohannesga

Naast een warmtepomp gaan opvallend veel consumenten ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Sintjohannesga genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Een aantal zonnepanelen, de omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die de installatie regelt. De gemiddelde prijs bedraagt ergens tussen de €3000 en €4600. Goed om te weten: de aanschafprijs komt met name tot stand door factoren zoals merk en de energieproductie van deze panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Middels de website vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je (bij benadering) weet wat het energieconsumptie (stroom + gas) is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Sintjohannesga.