Rotex Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van Rotex. Een baanbrekende methode om jouw huis op te warmen. Het systeem creëert warmte in appartementen en eventueel voor warm water. Het systeem maakt gebruik van energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Dit is een “groen” alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 mindert met 37 – 51 procent. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de subsidieslaten steeds meer gezinnen een Rotex warmtepomp plaatsen in huis. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Via warmtepompaanbieders.nl lees jij daarover verdere info. Of lees direct meer over de warmtepomp Emmeti.

warmtepomp van Rotex

Milieuvriendelijk alternatief

Je kunt helemaal gasvrij leven. Denkbaar: 41% Co2 reductie.

Een lagere energienota

Geholpen door een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €300 op de energienota.

Voor elke woning

Voor elk type huis is een goede installatie.

Werking en kosten van de Rotex warmtepomp Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt de Rotex warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de HPSU compact 508H + RRLQ006CAV3) haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit apparaat gebruikt dit voor warm water voor verwarming en warm tapwater. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Opmerkelijk: de consumptie van stroom wordt minder, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeibare stof gaat naar de compressor. Deze vloeistof gaat snel aan de kook, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Rotex?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Bijvoorbeeld het type HPSU compact 508H + RRLQ006CAV3? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan op het ogenblik velerlei installaties. Elk systeem met een eigen prijskaartje. Het prijskaartje van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €5000 en €24000. De totaalprijs zit deels in het apparaat. Let op: ook het plaatsingswerk is complex en dus duur. Het goedkoopste systeem is nog steeds een hybride pomp. Deze is verkrijgbaar vanaf €4700, inclusief de WTW en het installeren. Een bodem-water systeem is alleen voor de grote budgetten. Reken op tarieven vanaf €23000 voor de complete levering en plaatsing. De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Rotex. Ook mogelijk: warmtepomp kopen in Papendrecht.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water €17000
Water-water €20000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €15000
Hybride €7500

warmtepomp Rotex


Rotex warmtepomp offerte aanvragen

Gemakkelijk leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn flink wat energiebesparende producten van Rotex. Het is lastig om de juiste te kiezen. Goed om te weten: Selecteer nooit gewoon de goedkoopste. Check ook zaken als service na plaatsing. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Ga naar het offerte formulier, voer de details in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Landelijke plaatsing, dus ook warmtepomp plaatsen in Harderwijk kan!


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een op maat gemaakte offerte van lokale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope Rotex warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Vergelijk direct de beste pompen. Onder andere de Rotex HPSU compact 508H + RRLQ006CAV3.