Warmtepomp Schokland

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Schokland. Een baanbrekende manier om een woning te verwarmen en koelen. Dit apparaat draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook voor opgewarmd water. Deze installatie maakt gebruik van energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief voor de traditionele cv-ketel. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas reduceert met 39 tot 64 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaten meer en meer gezinnen in Schokland een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Hieronder bekijk jij stappenplannen. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld CTC kopen.

warmtepomp vergelijken Schokland

Beter voor het milieu

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Reëel: 56% minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €315 op jullie energienota.

Voor alle woonhuizen

Voor elk huis (provincie Flevoland) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Schokland Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Zo’n installatie genereert zo warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Opmerkelijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar het verbruik van gas neemt af. Wil jij daarover meer informatie? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeibare stof verdampt naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een verminderd broeikaseffect. Maar het bespaart je ook geld. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat hangt af van het type systeem, en het concrete gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie bedraagt gemiddeld al snel €415 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Hiervoor is wel eerst een investering nodig. De actuele terugverdientijd ligt tussen de 7 en 13 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2500 €6400 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €3300 €6600 8 jaar
Water-water €9800 €4600 €14400 12 jaar
Lucht-water €8400 €4600 €13000 12 jaar
Grond-water €11800 €8500 €20300 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Schokland?

Het plaatsen van zo’n warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten voldoen aan allerlei certificaten en wetgeving. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Schokland? In deze gemeente opereren een groot aantal ervaren aanbieders. Deze partijen verzorgen plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Belangstelling in of er een installateur in de regio Noordoostpolder werkzaam is? Vul alle velden van het formulier in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van deze erkende warmtepomp vakman in de regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Rumpt.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn momenteel allerlei oplossingen. Elk met z’n voor- en nadelen. Het prijskaartje van een warmtepomp begint rond de €4600 tot +/- €25000. De hoogte van de investering is te verklaren door het apparaat. Onderschat het niet, ook het plaatsen is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). De voordeligste variant is doorgaans de hybride ketel. Deze haal je in huis vanaf €4700, inclusief ketel en installatie. Een grond-water systeem is alleen voor de grote budgetten. Kosten: reken op ongeveer €22000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Schokland.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht-water (bijv. Panasonic) €5100
Water-water (o.a. Techneco) €8400
Grond / water (bijvoorbeeld Enerso) €13800
Hybride (via bijv. Nefit) €7500

Welke warmtepomp past bij mij?

Welke warmtepomp moet ik hebben? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Onder andere de jaarlijkse energieconsumptie, type woning (flat, 2 onder 1 kap, oud huis, jaren 30 woning, rijtjeshuis) de hoeveelheid bewoners, en natuurlijk budget. Grofweg hebben we het over 3 type pompen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Hieronder ontdek je details die jou helpen bij het kiezen voor een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Verwarmt je hele huis en draagt ook zorg voor warm tapwater. Is enkel rendabel bij huizen met uitstekende isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Flevoland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en werkt voornamelijk bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Scheemda). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Subsidies zijn er vanaf €1700 en kunnen toenemen tot €9100. In het geval van de hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1400. Met een systeem met grondboring gaat het nog verder omhoog, tot wel €7800. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt onderbouwd op basis van de doelmatigheid van de pomp. In de tabel check jij direct populaire subsidies in Schokland bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water IDM TERRA AL 24 Twin; 810311 220 €3500
Water/water NRGTEQ TNG20 (W/W) 20 €3800
Grondboring CTC EcoPart 435 + CTC EcoZenith 550 40,00 €5650

warmtepomp-Schokland


Warmtepomp offerte aanvragen Schokland

Gemakkelijk de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Schokland. Het is lastig om de juiste te kiezen. Tip: Kies niet vanzelfsprekend de scherpste offerte. Bekijk ook de garantieregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de gevraagde gegevens in, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Kies de beste aanbieding en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Schokland.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Altijd vermogen beschikbaar
Zeer energiezuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Natuurlijke warmte
Efficiënt systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Onderhoudsarm
Flinke kostenbesparing

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Breed toepasbaar
Zeer enerziezuinig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
O.a. mechanische ventilatie
Bespaar tot honderden euro’s

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Voor elk afgiftesysteem
Een groene installatie

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Innovatief en energeizuinig
Een groene keuze

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Uitgebreide garantie
Besparen op vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Geschikt voor Nederlands klimaat
Zeer milieuvriendelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Werkt het hele jaar
Een groene installatie

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Werkt het hele jaar
Enorme besparing mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Werkt met gasketels
Enorme besparing mogelijk


Zonneboiler Schokland

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Schokland: zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit product gebruikt de zon als energiebron. Een zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon voor het verwarmen van water. Met deze installatie bespaar je fors op je gasverbruik. Hoe? 1m2 aan zonneboiler oppervlak geeft +/- 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler regelt rond de tussen de 60 en 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Schokland ligt rond de €2750. Dat is inclusief plaatsing. Er zijn ook subsidies mogelijk. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let op: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om de temperatuur op het gewenste niveau te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Schokland

Als extra – naast de warmtepomp – kiezen steeds meer huizen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Schokland genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Verscheidene zonnepanelen, omvormer en een geschikte installatiemonteur die het installeert. De initiële investering ligt in de range tussen €4250 en €4900. Niet vergeten: de prijs heeft alles te maken met o.a. het aantal panelen en de energieproductie van deze panelen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Op basis van warmtepompaanbieders.nl kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je een idee hebt wat jouw huidige verbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Schokland.