Warmtepomp Sint Maartensvlotbrug

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Sint Maartensvlotbrug. Het is een nieuwe manier om je huis te verwarmen. Zo’n installatie genereert de verwarming voor huizen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit systeem maakt gebruik van stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een innovatief en groen alternatief voor de traditionele cv-ketel. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot daalt gemiddeld met 42 – 65%. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de huidige subsidieregeling laten steeds meer huishoudens in Sint Maartensvlotbrug een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op onze site check je hiervoor hulp en advies. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de LG kopen.

warmtepomp vergelijken Sint Maartensvlotbrug

Beter voor het milieu

Je kunt helemaal gasvrij leven. Mogelijk: 52 procent CO2 besparing.

Minder betalen voor energie

Door de hulp van een warmtepomp bespaar jij snel €425 op jullie energienota.

Voor alle appartementen

Voor elk huis (provincie Noord-Holland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Sint Maartensvlotbrug Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit apparaat maakt op deze manier bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, echter verbruik je geen/minder gas. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De installatie onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Deze koelvloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt gemakkelijk.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel resulteert in een schoner milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en de toepassing ervan. De bezuiniging op de energierekening is plus minus €325 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Mede hierom is wel eerst een investering nodig. De geldende terugverdientijd schommelt tussen 6 t/m 10 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2400 €6700 7 jaar
Lucht-lucht €2800 €3000 €5800 6 jaar
Water-water €10000 €4000 €14000 12 jaar
Lucht-water €8100 €4000 €12100 12 jaar
Grond-water €12200 €8400 €20600 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Sint Maartensvlotbrug?

Het stationeren van een warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs moeten voldoen aan certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Sint Maartensvlotbrug? In deze omgeving werken tal van capabele bedrijven. Zeer goed in de installatie + inspectie van wtw-systemen. Nieuwsgierig of er een installateur in de regio Schagen bij jullie kan werken? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave via deze bevoegde warmtepomp expert in de regio. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Scheemda.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan op het ogenblik veel verschillende systemen. Elk systeem met z’n voor- en nadelen. De kosten van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4700 en loopt op tot €20000. De hoogte van de investering zit’m voor een groot deel in de apparatuur. Maar ook het plaatsingswerk is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het goedkoopste systeem is doorgaans de hybride ketel. Deze heb je al vanaf €4500, inclusief de WTW en het installeren. Een pomp onder de grond is niet voor de kleine portemonnee. Kosten: reken op ongeveer €25000 (inclusief grondboring en installatie). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Sint Maartensvlotbrug.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht-water (zoals Panasonic) €7500
Water / water (bijvoorbeeld Vaillant) €11100
Grond/water (via bijv. Hautec) €9000
Hybride (bij Nefit) €4950

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk type warmtepomp past bij mijn situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Denk aan het actuele stroom + gasverbruik, het soort huis (2 onder 1 kap, oud huis, flat, jaren 30 woning, nieuwbouw) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Voor het gemak onderscheiden we 3 types. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Verderop bekijk jij info die je helpt bij het kiezen van een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Verwarmt je hele huis en coördineert ook het warme/hete water. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Je CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en wordt meer en meer geplaatst in woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Uitermate handig voor veel huizen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Sibculo). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1600, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €11300. Bij het laten installeren van een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1500. Met een systeem met grondboring is dit al gauw €7900. De hoogte van de ISDE subsidie komt tot stand op basis van de mate van zuinigheid van de pomp. In het overzicht vind je voorbeelden van subsidies in Sint Maartensvlotbrug bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Keyter Key WF-4030-INV4W 290 €4200
Water/water Stiebel-Eltron WPW 06 Set (232948) 5 €2800
Grondboring Enerso BW 49 EVI 51,00 €6900

warmtepomp-Sint Maartensvlotbrug


Warmtepomp offerte aanvragen Sint Maartensvlotbrug

Eenvoudig de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Sint Maartensvlotbrug. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Niet vergeten: Kies nooit gewoon voor het voordeligste bedrijf. Het is ook belangrijk te kijken naar de garantieregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop hieronder, geef antwoord op de vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Sint Maartensvlotbrug.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Eenvoudig te installeren
Schoon & veilig systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Aantrekkelijke subsidies
Een groene keuze

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Brine/water systemen
Laag energieverbruik
Schoon & veilig systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Natuurlijke warmte
Verlaag je vaste lasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Veelzijdig gebruik
Uitstekend rendement

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Lucht en water mogelijkheden
Zeer milieuvriendelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Hoge subsidies mogelijk
Reductie van Co2 uitstoot

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Combineren met zonnepanelen
Een bewuste keuze

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Aantrekkelijke subsidies
Vermindert broeikasgassen

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Combineren met zonnepanelen
Een bewuste keuze

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Werkt met gasketels
Schoon & veilig systeem

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Breed toepasbaar
Verlaag je vaste lasten


Zonneboiler Sint Maartensvlotbrug

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Sint Maartensvlotbrug: de zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit product gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Deze zonneboiler werkt op het licht van de zon om water te verwarmen. Door gebruik van dit concept bespaar je fors op je gasverbruik. Voorbeeld: Een oppervlakte van 100*100 CM voorziet in +/- een gasbesparing van 100M3. Zo’n zonneboiler regelt rond de nagenoeg de helft van al het warme water. Het systeem kent 3 pijlers: Een speciale collector (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Sint Maartensvlotbrug bedraagt momenteel ongeveer €5000. Vaak met een geheel verzorgde montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Goed om te weten: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een standaard CV-ketel om het aantal graden op consumeerbaar niveau te brengen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Sint Maartensvlotbrug

Behalve de warmtepomp gaan opvallend veel woningen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Sint Maartensvlotbrug opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Meerdere zonnepanelen, één omvormer en een vakkundige installateur die de installatie regelt. De prijs bedraagt ergens tussen de €2750 en €7000. Vergeet niet: het prijsvoorstel wordt sterk bepaald door het m2 oppervlak aan panelen en de capaciteit van de panelen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Gebruikmakend van het formulier vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat jij een indicatie hebt wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Sint Maartensvlotbrug.