Eldom Warmtepomp

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp van Eldom. Het is een nieuwe wijze om een woning te verwarmen. Dit systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit apparaat gebruikt stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 49 – 51 procent. Ook het energietarief neemt af. Door de relatief hoge subsidies laten steeds meer bewoners een Eldom warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat kost het? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Hieronder tref je verdere info. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp ZBPro.

warmtepomp van Eldom

Duurzame oplossing

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Haalbaar: 43% CO2 beperking.

Minder betalen voor energie

Geholpen door een warmtepomp bespaar je zo’n €415 op de energienota.

Voor elk huis

Voor elk type huis is er een geschikt systeem.

Werking en kosten van de Eldom warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een Eldom warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de EE HPS 120) haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit apparaat gebruikt dit voor bruikbare energie van hoge temperatuur. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Belangrijk: de consumptie van stroom wordt minder, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Geïnteresseerd? Lees dan verder. We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het apparaat onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeistof (koudemiddel) gaat naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor perst deze damp samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Eldom?

Overweeg je een warmtepomp? Bijvoorbeeld de EE HPS 120? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn vandaag de dag allerlei oplossingen. Elk systeem met een ander prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4800 tot €22000. Het prijskaartje komt tot stand door de pomp. Let op: ook de installatie is prijzig.

Het meest betaalbare systeem is een hybride model. Deze heb je al vanaf €4800, inclusief de WTW en het installeren. Een grondwater alternatief is aanzienlijk kostbaarder. Hiervoor betaal je al snel €23000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van Eldom. Je kunt ook direct een warmtepomp kopen in Enkhuizen.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Grond-water €10000
Water-water €24000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €13000
Hybride €8000

warmtepomp Eldom


Eldom warmtepomp offerte aanvragen

Probleemloos de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn flink wat energiebesparende systemen van Eldom. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Tip: Selecteer nooit blind de meest voordelige aanbieder. Neem in je overweging ook zaken mee als service en garantie. Deze week een unieke offerte krijgen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, vul je gegevens in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Dit kan in heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Zeewolde kan.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope Eldom warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle systemen. Bijvoorbeeld de Eldom EE HPS 120.