Warmtepomp s-Gravenzande

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in s-Gravenzande. Een innovatieve benadering om een woning te verwarmen. Dit systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Deze installatie werkt op stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een innovatief en groen alternatief voor de cv-ketel op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 reduceert met 47 – 59 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Mede door de subsidieslaat een groeiend aantal woningeigenaren in s-Gravenzande een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Welk budget moet ik hebben? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Via warmtepompaanbieders.nl tref je alle informatie! Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Trane aanschaffen.

warmtepomp vergelijken s-Gravenzande

Een groen alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Reëel: 57% schonere (Co2) uitstoot.

Bespaar op de energienota

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €250 op de energierekening.

Voor alle appartementen

Voor elk type huis (provincie Zuid-Holland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in s-Gravenzande Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit systeem genereert zo warmte voor je huis. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Belangrijk: het stroomverbruik neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een koelvloeistof gaat naar de compressor. Deze unieke vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een verminderd broeikaseffect. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat ga ik besparen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie loopt al vlug op tot €390 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Juist om deze reden is wel eerst een investering nodig. De huidige terugverdientijd varieert tussen 5 – 15 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2100 €6100 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €2900 €6000 7 jaar
Water-water €9900 €3900 €13800 11 jaar
Lucht-water €7900 €3900 €11800 14 jaar
Grond-water €12000 €8100 €20100 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in s-Gravenzande?

Het installeren van een warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs moeten voldoen aan allerlei wettelijke eisen en certificaten. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een bedreven warmtepomp installateur in s-Gravenzande? In deze gemeente zijn er diverse professionele installateurs. Allen met expertise op het gebied van de installatie en service voor WTW systemen. Geïnteresseerd of zo’n installateur in de regio Westland voor jou klaarstaat? Maak een duidelijke situatieschets, en je krijgt een offerte van zo’n vakkundige warmtepomp organisatie in de buurt. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Rheeze.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan op het ogenblik allerlei oplossingen. Allemaal met een ander prijskaartje. De kosten van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4700 maar kan oplopen tot €23000. Deze hoge prijs wordt deels bepaald door de techniek. Echter, ook de plaatsing van de pomp is niet goedkoop. De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Deze is verkrijgbaar vanaf €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Ga je de grond in? Dat is aannemelijk prijziger. Kosten: reken op ongeveer €22000 (inclusief grondboring en installatie). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in s-Gravenzande.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht-water (bijv. NIBE) €7800
Water/water (zoals Oilon) €8400
Grond/water (via bijv. CTC) €13200
Hybride (via o.a. Mitsubishi Electric) €5100

Welke warmtepomp past bij mij?

Welke warmtepomp installatie sluit aan bij mijn wensen? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, type woning (vrijstaand, flat, oud huis, 2 onder 1 kap, nieuwbouw) de omvang van het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Vaak maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Onderstaand ontvang jij informatie over de keuze voor zo’n installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het stuurt de centrale verwarming aan en draagt ook zorg voor warm tapwater. Enkel en alleen werkzaam bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Je CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en wordt meer en meer geplaatst in ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Het maakt het niet uit waar je woont (dus evengoed voor een warmtepomp Roswinkel). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Je hebt al bijdragen vanaf €2000 oplopend tot €11600. Bij het laten installeren van zo’n hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1500. In het geval van een pomp in de grond heb je recht op meer, tot wel €8500. De hoogte van de ISDE subsidie is afhankelijk van de mate van zuinigheid van de warmtepomp. In het schema vergelijk jij actuele subsidies in s-Gravenzande bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Hitachi Yutaki-S RAS3 – RWD3 – 260L 60 €1900
Water/water IDM TERRA SW 50 Max H; 810372 69 €8700
Grondboring Climaveneta BWR 0061TS MTD2 18,00 €3450

warmtepomp-s-Gravenzande


Warmtepomp offerte aanvragen s-Gravenzande

Online de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in s-Gravenzande. Maar welke moet ik kiezen? Belangrijk: Kies nooit vanzelfsprekend de scherpste offerte. Houd ook rekening met de garantie en servicevoorwaarden. Direct advies voor jouw situatie? Ga naar het offerte formulier, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een voorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in s-Gravenzande.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Verwarmen op duurzame manier
Efficiënt systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Werkt met huidige leidingen
Zeer enerziezuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Zuinig systeem
Uitstekend rendement

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Onderhoudsarm
Goed voor later

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Gebruikt hernieuwbare energie
Bespaar tot 25% energiekosten

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Een natuurlijke keuze
Uitstekend rendement

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
A++ Energielabel
Eigen bespaarassistent

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Diverse modellen
Een groene keuze

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Hoog tapwater rendement
Korte termijn rendamenten

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Verschillende toepassingen
Op lange termijn voordelig

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Diverse modellen
Een lagere energienota

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Aantrekkelijke terugverdientijd
Duurzame verwarming


Zonneboiler s-Gravenzande

Een extra systeem voor energiebesparing in s-Gravenzande: een zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit concept gebruikt de zon als duurzame energiebron. De zonneboiler werkt op basis van zonlicht om water op te warmen. Door gebruik van dit concept bespaar je veel op de energiekosten. Voorbeeld: 1m2 aan zonneboiler oppervlak voorziet in +/- 100m3 (besparing op gas). De zonneboiler verwarmt grof gezegd nagenoeg de helft van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Het is een 3 componenten systeem: Een zonnecollector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), het warmwaterreservoir en een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (ook wel warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in s-Gravenzande bedraagt momenteel ongeveer €2500. Dat is inclusief plaatsing. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Goed om te weten: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een standaard CV-ketel om de warmtegraad tot de juiste hoogte te verhitten (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen s-Gravenzande

Naast een warmtepomp nemen veel woningen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in s-Gravenzande genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Een aantal zonnepanelen, één omvormer en een handige vakman die het installeert. De aanschafprijs bedraagt ergens tussen de €4000 en €5000. Learning: het prijsvoorstel wordt sterk bepaald door het m2 oppervlak aan panelen en de capaciteit van de panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Op basis van de website kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je weet wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen s-Gravenzande.