Warmtepomp Schiedam

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Schiedam. Een baanbrekende manier om een huis op te warmen (en te koelen). Het systeem dient als verwarming van je huis en wekt warm water op (douchen). Het systeem maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een populair alternatief, ten opzichte van de ouderwetse CV. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 37 – 51 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaten meer en meer woningeigenaren in Schiedam de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Hieronder bekijk jij verdere info. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Auer kopen.

warmtepomp vergelijken Schiedam

Duurzame oplossing

Een warm huis en warm water zonder gas. Wel 40 procent CO2 beperking.

Lagere energiekosten

Dankzij een warmtepomp bespaar je al gauw €310 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woningen

Voor vrijwel elke woning (provincie Zuid-Holland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Schiedam Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit systeem genereert zo warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Concreet: je gebruikt meer stroom, echter zal je gas-afname minimaliseren. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeibare stof kookt supersnel, en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Het wordt weer een vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel zorgt voor een schonere lucht. Maar het bespaart je ook geld. Wat is mijn besparing? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en de toepassing ervan. De bezuiniging op de energierekening bedraagt gemiddeld al snel €345 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Hiervoor moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdienperiode ligt tussen de 5 t/m 12 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2000 €5800 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €3200 €6300 8 jaar
Water-water €10300 €4200 €14500 10 jaar
Lucht-water €8300 €4200 €12500 12 jaar
Grond-water €12500 €8000 €20500 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Schiedam?

Het aanbrengen van de warmtepomp is vrij complex. Installateurs hebben te dealen met allerlei certificaten en wetgeving. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Schiedam? In deze regio opereren tal van gecertificeerde bedrijven. Zeer goed in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Belangstelling in of zo’n installateur in en rondom Schiedam actief is? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via een geroutineerde warmtepomp expert uit de streek. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Roswinkel.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan op het ogenblik velerlei installaties. Ieder met z’n voor- en nadelen. De kosten van een warmtepomp start vanaf €5000 tot ongeveer €21000. De kostprijs zit’m voor een groot deel in de techniek. Goed om te weten: ook de installatie is complex en dus duur. Het “budgetsysteem” is vaak een hybride installatie. Deze haal je in huis vanaf €4900, inclusief de WTW en het installeren. Een grondwater alternatief is prijstechnisch ongunstiger. Kosten: reken op ongeveer €23000 inclusief boren, boiler en installatie. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Schiedam.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht / water (o.a. Panasonic) €5400
Water-water (via bijv. Techneco) €8400
Grond-water (o.a. Enerso) €9600
Hybride (van Mitsubishi Heavy Industries) €6300

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk type warmtepomp sluit aan bij mijn wensen? Daar is geen standaard berekening voor. Factoren zijn onder andere energieverbruik, grootte van je woning (nieuwbouw, jaren 30 woning, flat, 2 onder 1 kap, oud huis) de samenstelling van je huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Grofweg zijn er 3 soorten systemen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand bekijk jij informatie over de keuze voor zo’n warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en regelt warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. Een CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming , de energiewinst is het grootst bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Sauwerd). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Subsidies zijn er vanaf €1900 oplopend tot €9600. Bij plaatsing van een hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1400. Wanneer we spreken van een bodem-water installatie heb je recht op meer, tot wel €9000. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt gebaseerd op de functionaliteit van de pomp. In het overzicht check jij direct voorbeelden van subsidies in Schiedam bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hitecsa EKWXBA-1501.1 220 €3200
Water/water Kleventa AHP40 32 €5000
Grondboring CTC EcoPart 414 + CTC EcoZenith 550 17,00 €3500

warmtepomp-Schiedam


Warmtepomp offerte aanvragen Schiedam

Eenvoudig de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Schiedam. Maar welke moet ik kiezen? Goed om te weten: Selecteer niet domweg de meest voordelige aanbieder. Het is ook belangrijk te kijken naar de inspectie en onderhoud. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een kostenoverzicht van installateurs uit jullie streek.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Schiedam.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Op weg naar een schoner milieu

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Efficiënt systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Hoge aanvoertermperatuur
Verwarming en warm water
Een groene keuze

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Vele jaren ervaring
Reduceer energielasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Verwarming en warm water
Bespaar energie en CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Werkt met gasketels
Bespaar energie en CO2-uitstoot

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Aantrekkelijke terugverdientijd
Eigen bespaarassistent

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Werkt het hele jaar
Erg zuinig

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Eenvoudig te installeren
Vermindert broeikasgassen

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Zuinig systeem
Hoge besparingen mogelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Hoog tapwater rendement
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Perfect voor nieuwbouw
Bespaar energie en CO2-uitstoot


Zonneboiler Schiedam

Op een andere manier energie besparen in Schiedam: de zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Deze installatie gebruikt de zon als duurzame energiebron. Een zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen. Door gebruik van dit concept bespaar je veel op de energiekosten. Voorbeeld: Een oppervlakte van 100*100 CM voorziet in +/- 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler verschaft om en nabij de nagenoeg de helft van het bad- en douchewater. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren op de woning (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (de warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Schiedam is nu om en nabij de €2750. Dat is inclusief plaatsing. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Let op: Een zonneboiler werkt samen met een HR-ketel om het water (temperatuur) voldoende warm te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Schiedam

Naast een warmtepomp nemen veel mensen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Schiedam genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Meerdere zonnepanelen, zo’n omvormer en een handige vakman die alles aansluit. De aanschafprijs bedraagt ergens tussen de €4000 en €5200. Learning: de prijs hangt sterk af van aspecten als merken en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Middels de website vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je inzichtelijk hebt wat jullie energieverbruik (gas en stroom) is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Schiedam.