Auer Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van Auer. Een vernieuwende manier om een woning te verwarmen en koelen. Zo’n installatie zorgt voor verwarming van de woning en eventueel voor warm water. Het systeem maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Het is dus een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 mindert met 30 – 58 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de huidige subsidieregeling laten opvallend veel consumenten een Auer warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn de kosten? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Via warmtepompaanbieders.nl bekijk jij meer details. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp SPRSUN.

warmtepomp van Auer

Duurzaam verwarmen

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Denkbaar: 60% Co2 reductie.

Een lagere energienota

Door de hulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €350 op jullie energienota.

Voor elk huis

Voor elk type huis kan een installatie worden geleverd.

Werking en kosten van de Auer warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt de Auer warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de Cylia Air 300 1-Ech) wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Deze installatie gebruikt dit voor hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wat is het geheim van dit systeem? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeibare stof vervoert deze energie naar een compressor. Deze koelvloeistof gaat snel aan de kook, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Auer?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Bijvoorbeeld de Cylia Air 300 1-Ech? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan thans veel verschillende systemen. Elk systeem met een kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4500 tot plus minus €20000. De totaalprijs zit deels in de machine zelf. Echter, ook de vergoeding voor de installateur is prijzig.

Het “budgetsysteem” is nog steeds een hybride pomp. Deze is verkrijgbaar vanaf €4600, inclusief de WTW en het installeren. Een grondwater alternatief is veel kosten-intensiever. De prijs: ga uit van +/- €21000 (incl. boring en alle toebehoren). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Auer. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Beverwijk.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water €25000
Water-water €13000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €11000
Hybride €8000

warmtepomp Auer


Auer warmtepomp offerte aanvragen

Meteen de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn verschillende energiebesparende producten van Auer. Waar vindt jij de beste prijzen? Ons advies: Kies niet lukraak voor het voordeligste bedrijf. Het is ook belangrijk te kijken naar de onderhoudsregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop met “vergelijken”, vul je gegevens in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Dit kan in heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Terneuzen kan.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een prijsvoorstel van installateurs uit de regio.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat jouw goedkope Auer warmtepomp plaatsen.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Hier vergelijk je alle systemen. Waaronder de Auer Cylia Air 300 1-Ech.