Warmtepomp Roswinkel

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Roswinkel. Een baanbrekende methode om een woning te verwarmen. Dit product regelt de verwarming in je huis en ook voor opgewarmd water. Dit apparaat gebruikt stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 46 tot 52%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Aangedreven door enorme subsidies laten steeds meer consumenten in Roswinkel een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze website tref je de voorwaarden. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Renson aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Roswinkel

Duurzaam verwarmen

Een warm huis en warm water zonder gas. Wel 47% Co2 vermindering.

Minder betalen voor energie

Met behulp van een warmtepomp bespaar jij snel €355 op de energienota.

Voor alle woonhuizen

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Drenthe) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Roswinkel Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit product produceert daarmee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. De installatie draait op stroom. Let op: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wil jij daarover meer informatie? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeibare stof transporteert de energie naar de compressor. Deze unieke vloeistof heeft een laag kookpunt, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Het wordt weer een vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan een verminderd broeikaseffect. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat ga ik besparen? Dit varieert enorm per type pomp, en de manier van gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt vaak rond de €380 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Hiervoor heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De actuele terugverdienperiode ligt ergens tussen de 5 – 12 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2400 €6700 7 jaar
Lucht-lucht €3100 €2800 €5900 6 jaar
Water-water €9600 €3800 €13400 12 jaar
Lucht-water €8300 €3800 €12100 14 jaar
Grond-water €12200 €8400 €20600 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Roswinkel?

Het monteren van een warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs hebben te dealen met diverse verplichtingen en opleidingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Roswinkel? In deze regio functioneren meerdere capabele aanbieders. Vaak erg toegespitst op plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Nieuwsgierig of er een installateur in de streek Emmen bij jou kan komen? Maak een duidelijke situatieschets, en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van de gekwalificeerde warmtepomp aanbieder uit de streek. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Ravenstein.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten pompen. Elke pomp met een kostenplaatje. De investering van een warmtepomp start vanaf €4500 tot ongeveer €20000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met de pomp. Goed om te weten: ook de vergoeding voor de installateur is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het meest betaalbare systeem is een hybride model. Deze heb je al vanaf €4600, inclusief de WTW en het installeren. Een grond-water systeem is aanzienlijk kostbaarder. Dit begint vaak vanaf €25000 (incl. boring en alle toebehoren). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Roswinkel.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht-water (zoals Nefit) €6000
Water/water (bijv. NRGTEQ) €17400
Grond / water (bijvoorbeeld CTC) €8400
Hybride (bij Mitsubishi Electric) €6600

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Wat voor een warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit verschilt sterk per situatie. Bijvoorbeeld energieverbruik, het soort huis (vrijstaand, jaren 30 woning, nieuwbouw, flat, oud huis) de dalen en pieken van het verbruik, en ook het budget speelt een grote rol. Ruwweg hebben we het over 3 type pompen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Hierna ontvang jij uitleg en ondersteuning over een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en biedt warm water in de keuken en badkamer. Is enkel rendabel bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Zorgt voor warmte in huis. Jouw CV-ketel regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en is toepasbaar bij woningen met een mechanische afzuiging. Ook te gebruiken als je in een wat ouder huis woont.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Het maakt het niet uit waar je woont (dus ook voor een warmtepomp Rijsbergen). Onze overheid regelt dit allemaal. De subsidies beginnen rond €1700 en kunnen toenemen tot €10400. Bij het laten installeren van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1200. Wanneer we spreken van een systeem met grondboring is dit al gauw €7100. De ISDE bijdrage gaat hand in hand met de toepassing van het product. Nu check jij direct geldende subsidies in Roswinkel bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hitachi Yutaki-M RHUE5AHN 90 €2050
Water/water Galletti MCW 027HS 24 €4200
Grondboring Climaveneta BW-HT 0152 45,00 €6300

warmtepomp-Roswinkel


Warmtepomp offerte aanvragen Roswinkel

Gemakkelijk installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Roswinkel. Maar welke moet ik kiezen? Goed om te weten: Selecteer nooit domweg voor de goedkoopste leverancier. Net zo belangrijk als prijs zijn garantie en servicevoorwaarden. Een persoonlijke offerte ontvangen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de gevraagde gegevens in, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een voorstel van regionale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Roswinkel.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Persoonlijke ondersteuning
Reduceer energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Simpele interface
Besparen op vaste lasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Frequentiegeregeld
Werkt met gasketels
Verlaag je vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Hoge ISDE subsidie
Zeer milieuvriendelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Gemakkelijk te plaatsen
Zeer milieuvriendelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Eenvoudige bediening
Een groene installatie

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Zuinig systeem
Goed voor later

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Een natuurlijke keuze
Zeer milieuvriendelijk

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Verwarmen op duurzame manier
Verminding schadelijke

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Werkt het hele jaar
Hoge besparingen mogelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Persoonlijke ondersteuning
Minder schadelijke stoffen

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Hybride of standalone
Een lagere energienota


Zonneboiler Roswinkel

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Roswinkel: de zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit systeem gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Deze zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) om water te verwarmen. Aan de hand van zo’n boiler gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dit kan? Een oppervlakte van 100*100 CM genereert +/- een gas-reductie van 100 m3. Een zonneboiler zorgt voor rond de 50% – 70% van het bad- en douchewater. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (een warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Roswinkel bedraagt zo’n €3250. Dit is met montagekosten. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Let wel: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een hulpverwarmingsketel om de temperatuur op consumeerbaar niveau te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Roswinkel

Samen met de populaire warmtepomp nemen meer en meer Nederlanders ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Roswinkel opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? 4, 8 of 10 zonnepanelen, omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die het installeert. De gemiddelde prijs varieert tussen de €4250 en €7000. Vergeet niet: de aanschafprijs wordt gedreven door aspecten als merken en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Gebaseerd op de website ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je een idee hebt wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Roswinkel.