Warmtepomp Sauwerd

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Sauwerd. Een vernieuwende manier om een woning te verwarmen en koelen. Dit product zorgt voor verwarming van de woning en zorgt voor warm douche-water. Het systeem maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een milieuvriendelijk alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 41 – 64 procent. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de subsidieslaten meer en meer consumenten in Sauwerd een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat is het prijskaartje? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Via warmtepompaanbieders.nl ontdek je meer details. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Clausius aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Sauwerd

Milieuvriendelijk alternatief

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Wel 42% Co2 reductie.

Bespaar op de energienota

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €435 per jaar aan energie.

Voor elk woonhuis

Voor ieder type woning (provincie Groningen) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Sauwerd Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit product produceert daarmee verwarmingswater van 40⁰C. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Concreet: het stroomverbruik in huis zal toenemen terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Wil jij daarover meer informatie? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeibare stof gaat naar de compressor. Deze vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor perst deze damp samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Daardoor verdampt het weer. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een schonere aarde. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en het daadwerkelijke gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is ongeveer €320 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Juist om deze reden is wel eerst een investering nodig. De actuele terugverdienperiode ligt ergens tussen de 6 – 14 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2200 €6500 7 jaar
Lucht-lucht €2800 €2800 €5600 8 jaar
Water-water €10500 €3800 €14300 12 jaar
Lucht-water €8100 €3800 €11900 13 jaar
Grond-water €12300 €8200 €20500 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Sauwerd?

Het monteren van een warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs hebben te dealen met nationale regelgeving en verplichte eisen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Sauwerd? In deze omgeving opereren een hoop ervaren vakmensen. Allen met expertise op het gebied van installatie en onderhoud. Ontdekken of zo’n installateur in de gemeente Winsum werkzaam is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en je krijgt een offerte van deze vakkundige warmtepomp aanbieder in de buurt. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Rijsbergen.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn vandaag de dag ontzettend veel soorten pompen. Allemaal met een ander kostenplaatje. De investering van een warmtepomp begint rond de €4600 tot plus minus €25000. De totaalprijs is te verklaren door de pomp. Let op: ook het plaatsen kan kostbaar zijn. Het goedkoopste systeem is nog steeds een hybride pomp. Deze heb je al vanaf €4700, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grond-water systeem is flink duurder. De prijs: ga uit van +/- €23000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Sauwerd.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht-water (zoals Oschner) €3750
Water/water (bijv. Stiebel-Eltron) €8400
Grond/water (van o.a. Ecoforest) €12900
Hybride (Mitsubishi Electric) €4200

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Wat voor een warmtepomp past bij mijn situatie? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Bijvoorbeeld het huidige gasverbruik, het soort huis (oud huis, flat, rijtjeshuis, jaren 30 woning, nieuwbouw) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk budget. Meestal differentiëren we drie soorten producten. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina tref jij hulp bij het kiezen van een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en zorgt voor warm water. Is enkel rendabel bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jullie CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en springt bij als het koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en is toepasbaar bij huizen met mechanische ventilatie. Goed te combineren in veel woningen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus evengoed voor een warmtepomp s Gravenmoer). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Je hebt al bijdragen vanaf €1700 tot wel €11700. Bij het laten installeren van zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1200. In het geval van een systeem met grondboring loopt dit op tot €7900. De ISDE overheid-bijdrage komt tot stand op basis van de milieuvriendelijkheid van de installatie. Nu ontdek je hedendaagse subsidies in Sauwerd bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hitachi Yutaki-S RAS8WHNPE+RWM8NE 160 €3100
Water/water Itho Daalderop WPU 3CO (545-0432) 3 €2800
Grondboring CTC EcoHeat 412 14,00 €3200

warmtepomp-Sauwerd


Warmtepomp offerte aanvragen Sauwerd

A la minute de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Sauwerd. Wie biedt bij de beste deal? Goed om te weten: Selecteer niet domweg voor het voordeligste bedrijf. Neem in je overweging ook zaken mee als garantie en servicevoorwaarden. Direct advies voor jouw situatie? Klik op “vergelijken”, voer de details in en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Sauwerd.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Werkt met gasketels
Lagere energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Werkt het hele jaar
Toekomstbestendig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Frequentiegeregeld
Subsidie is mogelijk
Verminding schadelijke

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Hoge ISDE subsidie
Verantwoord verbruiken

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Veelzijdig gebruik
Verantwoord verbruiken

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Verschillende toepassingen
Reduceer energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Een natuurlijke keuze
Op lange termijn voordelig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Uitgebreide garantie
Besparen op vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Altijd vermogen beschikbaar
Erg zuinig

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Combineren met zonnepanelen
Verlaag je vaste lasten

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Verwarmen op duurzame manier
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Geschikt voor subsidie
Zeer rendabel systeem


Zonneboiler Sauwerd

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Sauwerd: zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Deze installatie maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. De zonneboiler gebruikt zonlicht en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Met deze installatie kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Waarom dit het geval is? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte geeft +/- 100m3 (besparing op gas). De zonneboiler produceert om en nabij de ongeveer 50 procent van het bad- en douchewater. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Een zonnecollector op het dak (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Sauwerd schommelt rond de €2250. Dat is inclusief plaatsing. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Het product is niet altijd rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Tip: Het systeem gebruik je samen met een standaard CV-ketel om het aantal graden in bepaalde situaties te ondersteunen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Sauwerd

In combinatie met een warmtepomp nemen meer en meer Nederlanders ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, maar ook zelf met zonnepanelen in Sauwerd genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: 4, 8 of 10 zonnepanelen, omvormer en een handige vakman die de montage regelt. De initiële investering bedraagt ergens tussen de €3750 en €5600. Niet vergeten: het aanschaf-tarief heeft alles te maken met factoren zoals merk en het vermogen van de zonnecellen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Met behulp van onze offerte-tool vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je (bij benadering) weet wat het energieconsumptie (stroom + gas) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Sauwerd.