Samsung Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van Samsung. Het is een nieuwe manier om je huis energiezuinig te verwarmen. Het systeem creëert warmte in appartementen en eventueel voor warm water. Dit product gebruikt stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief voor de cv-ketel op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 45 – 67 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de subsidieslaat een groeiend aantal woningeigenaren een Samsung warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat is het prijskaartje? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Hieronder tref je verdere info. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Eneco.

warmtepomp van Samsung

Duurzame oplossing

Een warm huis en warm water zonder gas. Wel 59% schonere (Co2) uitstoot.

Lagere energiekosten

Met behulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €305 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elk woonhuis

Voor elk type huis is duurzame warmte mogelijk.

Werking en kosten van de Samsung warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt de Samsung warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de DVM chiller 42kW AG042KSVANH/EU) haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Deze installatie transformeert dit in warm water voor verwarming en warm tapwater. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De pomp onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een koelvloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeibare stof heeft een laag kookpunt, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Samsung?

Overweeg je een warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de DVM chiller 42kW AG042KSVANH/EU? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan op het ogenblik allerlei oplossingen. Allemaal met z’n voor- en nadelen. De kosten van een warmtepomp start vanaf €4600 tot ongeveer €24000. De kostprijs zit’m voor een groot deel in de techniek. Vergeet niet: ook het plaatsingswerk is complex en dus duur.

Het meest betaalbare systeem is doorgaans de hybride ketel. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4500, inclusief de WTW en het installeren. Een systeem met grondboring is veel kosten-intensiever. Hiervoor betaal je al snel €22000 inclusief boren, boiler en installatie. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Samsung. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Purmerend.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Grond-water €17000
Water-water €14000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €12000
Hybride €6000

warmtepomp Samsung


Samsung warmtepomp offerte aanvragen

Probleemloos de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn meerdere energiebesparende installaties van Samsung. Wie biedt bij de beste deal? Vergis je niet: Selecteer nooit klakkeloos voor de scherpste offerte / installateur. Net zo belangrijk als prijs zijn inspectie en onderhoud. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op “vergelijken”, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en begin jouw avontuur om energie te besparen. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Hardinxveld-Giessendam kan!


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat jouw goedkope Samsung warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Start met het vergelijken van warmtepompen. Waaronder de Samsung DVM chiller 42kW AG042KSVANH/EU.