Warmtepomp Purmerend

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Purmerend. Een vernieuwende wijze om een woning te verwarmen. Het systeem genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Het systeem verbruikt energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 34 – 61 procent. En ook je energierekening daalt. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten alsmaar meer gezinnen in Purmerend een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat kost het? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina tref je stappenplannen. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Alto refrigeration aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Purmerend

Duurzaam verwarmen

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Reëel: 52 procent Co2 vermindering.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij een warmtepomp bespaar je al gauw €285 op de energienota.

Voor elke ruimte

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Noord-Holland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Purmerend Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Het systeem zet dit om bruikbare energie van hoge temperatuur. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: de consumptie van stroom wordt minder, en het gasverbruik neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het apparaat onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciaal soort vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeibare stof kenmerkt zich door lage kookpunten, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. De damp wordt weer vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert een schoner milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat ga ik besparen? Dit varieert enorm per type pomp, plus de toepassing. De bezuiniging op de energierekening bedraagt gemiddeld al snel €300 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Daarom dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De geldende terugverdientijd schommelt tussen 4 en 15 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1900 €6200 5 jaar
Lucht-lucht €3000 €2900 €5900 7 jaar
Water-water €9600 €4200 €13800 10 jaar
Lucht-water €8200 €4200 €12400 13 jaar
Grond-water €12300 €7900 €20200 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Purmerend?

Het stationeren van de warmtepomp is vrij complex. Installateurs hebben te dealen met allerlei wettelijke eisen en certificaten. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Purmerend? In deze buurt vind je tal van kundige bedrijven. Vaak erg toegespitst op installatie en onderhoud. Benieuwd of er een installateur in en rondom Purmerend bij jullie kan werken? Vul alle velden van het formulier in en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van een gekwalificeerde warmtepomp expert uit jouw regio. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Ouderkerk aan de Amstel.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn momenteel ontzettend veel soorten pompen. Elk systeem met een kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp ligt tussen de €4300 tot +/- €21000. De hoogte van de investering is te verklaren door het product zelf. Goed om te weten: ook de plaatsing van de pomp is een dure aangelegenheid. De voordeligste variant is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4900, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een grond-water systeem is aanzienlijk kostbaarder. De kosten daarvoor zijn zo’n €24000 voor de complete levering en plaatsing. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Purmerend.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht / water (o.a. Mitsubishi Electric) €5100
Water-water (via bijv. Galletti) €12600
Grond/water (van o.a. Alpha Innotec) €26400
Hybride (door Mastertherm) €6900

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Wat voor een warmtepomp past bij mijn situatie? Dit hangt af van veel factoren. Onder andere het actuele stroom + gasverbruik, de woning eigenschappen (jaren 30 woning, flat, rijtjeshuis, nieuwbouw, vrijstaand) de dalen en pieken van het verbruik, en zeker ook jullie budget. Grofweg spreken we over 3 type installaties. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Hierna vind je hulp bij het kiezen van een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en draagt ook zorg voor warm tapwater. Alleen aan te raden voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jouw CV-ketel regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en werk goed bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Ook voor wat oudere woningen dus.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Pesse). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. De subsidies beginnen rond €1700, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €11300. Bij aanschaf van zo’n hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1900. In het geval van een bodem-water installatie kan dat oplopen tot €8000. De ISDE toelage is afhankelijk van de doelmatigheid van de pomp. Hierna vind je geldende subsidies in Purmerend bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hautec HWL-A-56-S (88LH0561SCLN5) 160 €2900
Water/water Galletti ENX022HL 25 €4300
Grondboring Alpha Innotec SW 62H1 7,00 €2800

warmtepomp-Purmerend


Warmtepomp offerte aanvragen Purmerend

Moeiteloos de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Purmerend. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Belangrijk: Kies nooit standaard de meest voordelige aanbieder. Net zo belangrijk als prijs zijn service na plaatsing. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop hieronder, geef antwoord op de vragen en start met besparen op gas en energie.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Purmerend.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Simpele interface
Zeer rendabel systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Hoge ISDE subsidie
Reduceer energielasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Hoog tapwater rendement
Een groene installatie

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Verwarmen op duurzame manier
Zeer duurzame oplossing

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Bespaar energie en CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Uitgebreide garantie
Een groene keuze

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Slimme thermostaat
Besparen op vaste lasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Persoonlijke ondersteuning
Zeer duurzame oplossing

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Gebruikt hernieuwbare energie
Eigen bespaarassistent

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Hoge ISDE subsidie
Minder betalen voor gas + stroom

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Perfect voor nieuwbouw
Reductie van Co2 uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Combineren met zonnepanelen
Hoge besparingen mogelijk


Zonneboiler Purmerend

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Purmerend: zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit concept gebruikt zonlicht om water op te warmen. Een zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) en warmt uitsluitend water op. Met deze installatie kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe? 1 m2 aan dakoppervlak voorziet in +/- een gas-reductie van 100 m3. Een zonneboiler zorgt voor rond de ongeveer 50 procent van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren boven het huis (vergelijkbaar met een zonnecel), eigen warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (een warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Purmerend bedraagt zo’n €4250. Dat is met (hybride) montage. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Het product is niet altijd rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Let op: Een zonneboiler werkt samen met een HR-ketel om de temperatuur op het gewenste niveau te krijgen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Purmerend

In combinatie met een warmtepomp nemen veel huizen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Purmerend genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Verscheidene zonnepanelen, één omvormer en een vakkundige installateur die het installeert. De aanschafprijs bedraagt zo’n €2500 en €5400. Learning: het tarief wordt sterk bepaald door factoren zoals merk en de energieproductie van deze panelen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Door gebruik van de website vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je een idee hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Purmerend.