Warmtepomp Hardinxveld-Giessendam

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam. Een innovatieve benadering om je huis te verwarmen. Dit systeem dient als verwarming van je huis en ook voor opgewarmd water. Het systeem werkt op stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een innovatief en groen alternatief voor de traditionele cv-ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 44 – 68%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de subsidieslaten meer en meer consumenten in Hardinxveld-Giessendam een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn de kosten? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina bekijk jij stappenplannen. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Mitsubishi Heavy Industries warmte terugwin installatie.

warmtepomp vergelijken Hardinxveld-Giessendam

Duurzame oplossing

Een warm huis en warm water zonder gas. Reëel: 47 procent Co2 terugdringen.

Lagere energiekosten

Met behulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €265 op de energienota.

Voor alle woningen

Voor ieder type woning (provincie Zuid-Holland) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Hardinxveld-Giessendam Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit product maakt op deze manier bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De machine genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een koelvloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) heeft een laag kookpunt, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel is belangrijk voor een schoner milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, plus de toepassing. De energiebesparing ligt al gauw op €290 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Juist om deze reden heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De geldende terugverdientijd ligt ergens tussen de 8 t/m 12 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €1800 €5700 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €3000 €6300 7 jaar
Water-water €9700 €4300 €14000 11 jaar
Lucht-water €8000 €4300 €12300 12 jaar
Grond-water €12400 €7800 €20200 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Hardinxveld-Giessendam?

Het plaatsen van de warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten voldoen aan allerlei certificaten en wetgeving. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Hardinxveld-Giessendam? In deze omgeving werken diverse erkende aanbieders. Vaak erg toegespitst op plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Nieuwsgierig of er een installateur in de gemeente Hardinxveld-Giessendam bij jullie kan werken? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van zo’n vakbekwame warmtepomp vakman uit jouw regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Graft.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn tegenwoordig allerhande systemen. Elke installatie met een kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp begint rond de €4600 en loopt op tot €25000. Deze hoge prijs is te verklaren door de machine zelf. Maar ook de vergoeding voor de installateur is een dure aangelegenheid. Het goedkoopste systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Al te bestellen vanaf €4500, inclusief de WTW en het installeren. Een grondwater alternatief is prijstechnisch ongunstiger. Reken op tarieven vanaf €20000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (zoals Daikin) €7500
Water / water (van o.a. Clivet) €22800
Grond / water (bijvoorbeeld Viessmann) €12600
Hybride (via o.a. Clivet) €7800

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Onder andere energieverbruik, type woning (nieuwbouw, vrijstaand, jaren 30 woning, oud huis, flat) de isolatie en radiatoren, en uiteraard het beschikbare budget. Grofweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Op deze pagina ontdek je hulp bij het kiezen van een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en levert water voor douchen en afwas. Alleen aan te raden voor huizen met uitstekende isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. Je CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en springt bij als het koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en is toepasbaar bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Elke Nederlander heeft daar recht op (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Haarzuilens). Dit wordt gedaan middels de ISDE. De subsidies beginnen rond €1900, maar lopen op tot €10500. Met een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1800. In het geval van een systeem met grondboring heb je recht op meer, tot wel €7500. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de milieuvriendelijkheid van de ketel. Nu vergelijk jij toepasbare subsidies in Hardinxveld-Giessendam bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water CIAT AQUACIAT ILD 180A 280 €3800
Water/water Climaveneta NECS-WN /B 0182 69 €8700
Grondboring Thermia Diplomat Optimum G3 10RF 12,00 €3000

warmtepomp-Hardinxveld-Giessendam


Warmtepomp offerte aanvragen Hardinxveld-Giessendam

A la minute de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Hardinxveld-Giessendam. Maar welke moet ik kiezen? Niet vergeten: Selecteer nooit vanzelfsprekend voor het voordeligste bedrijf. Check ook zaken als inspectie en onderhoud. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en start met besparen op gas en energie.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een voorstel van lokale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Hardinxveld-Giessendam.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Hoge besparingen mogelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Altijd vermogen beschikbaar
Zeer milieuvriendelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
Meerdere producten
Lagere energielasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Goede garantie
Zeer rendabel systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Werkt met huidige leidingen
Verantwoord verbruiken

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Veelzijdig gebruik
Flinke kostenbesparing

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Aantrekkelijke terugverdientijd
Verantwoord verbruiken

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Compacte systemen
Reduceer energielasten

installateur feenstra

Feenstra

Ook isolatie
Aantrekkelijke subsidies
Bespaar honderden euro’s

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Combineren met vloerverwarming
Op lange termijn voordelig

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Werkt het hele jaar
Goed voor later

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Eenvoudig te installeren
Besparen op gasverbruik


Zonneboiler Hardinxveld-Giessendam

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Hardinxveld-Giessendam: een zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit artikel gebruikt de zon als energiebron. Een zonneboiler werkt op basis van zonlicht en warmt water op. Door gebruik van dit concept bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte staat gelijk aan 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor om en nabij de ongeveer 50 procent van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Dit product bestaat uit: Zonnecollectoren boven het huis (lijkt op een zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (de warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Hardinxveld-Giessendam begint vanaf €5750. Dat is met (hybride) montage. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Vergeet niet: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de temperatuur op het gewenste niveau te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Hardinxveld-Giessendam

Behalve de warmtepomp kiezen veel mensen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan ben je nog “groener” bezig. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Hardinxveld-Giessendam genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Meerdere zonnepanelen, een omvormer en een geschikte installatiemonteur die het installeert. De investering ligt in de range tussen €2500 en €5700. Let wel: het prijskaartje komt met name tot stand door o.a. het aantal panelen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Gebruikmakend van warmtepompaanbieders.nl kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je inzichtelijk hebt wat jullie huidige verbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Hardinxveld-Giessendam.