Warmtepomp Rozenburg

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Rozenburg. Het is een grensverleggende benadering om jouw huis op te warmen. Dit product regelt de verwarming in je huis en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat gebruikt stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 49 tot 53 procent. Je energienota zal ook minder worden. Door de relatief hoge subsidies laat een groeiend aantal consumenten in Rozenburg een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn de kosten? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op onze site lees jij daarover verdere info. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Solarfocus aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Rozenburg

Duurzame oplossing

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Denkbaar: 43% CO2 besparing.

Minder betalen voor energie

Met behulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €290 op de energierekening.

Voor elke ruimte

Voor vrijwel elke woning (provincie Noord-Holland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Rozenburg Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Deze installatie produceert daarmee hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Concreet: de consumptie van stroom wordt minder, echter verbruik je geen/minder gas. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciale vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof (koudemiddel) heeft een laag kookpunt, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Een warm huis en warm water!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. De damp wordt weer vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een schonere lucht. Het kan ook flink geld besparen. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dit varieert enorm per type pomp, en het concrete gebruik. De besparing op jouw energienota ligt al gauw op €425 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Daardoor dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De huidige terugverdienperiode ligt tussen de 8 t/m 12 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2200 €6000 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3200 €6000 6 jaar
Water-water €9500 €4200 €13700 10 jaar
Lucht-water €7700 €4200 €11900 14 jaar
Grond-water €11800 €8200 €20000 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Rozenburg?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten voldoen aan verschillende eisen en verplichtingen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een vakkundige warmtepomp installateur in Rozenburg? In deze streek functioneren verscheidene bevoegde aanbieders. Deze partijen verzorgen plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Benieuwd welke installateur in de streek Haarlemmermeer aan huis langskomt? Vul dan snel je gegevens in en ontvang een offerte van zo’n kundige warmtepomp vakman in de regio. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Reeuwijk.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn momenteel veel verschillende systemen. Ieder met een eigen prijskaartje. De prijs van een warmtepomp start vanaf €5000 tot ongeveer €20000. De kostprijs wordt deels bepaald door de machine zelf. Let op: ook het plaatsen is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Al te bestellen vanaf €4700, incl. apparatuur en installatiewerk. Een bodem-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. De prijs: ga uit van +/- €21000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Rozenburg.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht-water (bijv. NIBE) €5400
Water-water (o.a. Oilon) €8400
Grond / water (zoals CTC) €8700
Hybride (via bijv. Mitsubishi Electric) €7200

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit verschilt sterk per situatie. Onder andere het huidige gasverbruik, grootte van je woning (jaren 30 woning, rijtjeshuis, nieuwbouw, flat, vrijstaand) aantal personen in het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Grofweg hebben we het over 3 type pompen. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Verderop ontvang jij uitleg en ondersteuning over een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Is enkel rendabel bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Jouw CV-ketel regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en is toepasbaar bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Rockanje). Dit wordt gedaan middels de ISDE. De subsidies beginnen rond €1400, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €9700. Bij aanschaf van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1800. Bij aanschaf van een pomp in de grond loopt dit op tot €7200. De hoogte van de ISDE subsidie wordt gegrond op de milieuvriendelijkheid van de installatie. In de tabel check jij direct voorbeelden van subsidies in Rozenburg bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Hitachi Yutaki-S Combi RAS2WHVNP+RWD2+260L 40 €1700
Water/water Heliotherm HP10SWW 13 €3100
Grondboring Climaveneta BWR 0025T DHW2 7,00 €2500

warmtepomp-Rozenburg


Warmtepomp offerte aanvragen Rozenburg

Online de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Rozenburg. Het is lastig om de juiste te kiezen. Goed om te weten: Kies nooit gewoon de laagste prijs. Bekijk ook de inspectie en onderhoud. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Ga naar het offerte formulier, voer de gevraagde gegevens in, en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Rozenburg.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Goede garantie
Bespaar honderden euro’s

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Onderhoudsarm
Vermindert broeikasgassen

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
Hybride of standalone
Enorme besparing mogelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Verschillende toepassingen
Flinke verlaging CO2-uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Aantrekkelijke subsidies
Bespaar honderden euro’s

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Slimme thermostaat
Zeer duurzame oplossing

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Onderhoudsarm
Minder betalen voor gas + stroom

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Geschikt voor Nederlands klimaat
Uitstekend rendement

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Gemakkelijk te plaatsen
Goed voor later

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
O.a. mechanische ventilatie
Verlaag je vaste lasten

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Simpele interface
Eigen bespaarassistent

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Werkt het hele jaar
Erg zuinig


Zonneboiler Rozenburg

Op een andere manier energie besparen in Rozenburg: een zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit product gebruikt de zon als energiebron. Zo’n zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon om water op te warmen. Met dit type installatie kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe dat werkt? Een zonne-boiler van 1 m2 geeft +/- honderd m3 gas. De zonneboiler verwarmt om en nabij de tot 70% van het benodigde warme water. Het systeem kent 3 pijlers: Een zonnecollector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), het warmwaterreservoir en circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (een warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Rozenburg bedraagt zo’n €4000. Dat is met (hybride) montage. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Vergeet niet: Een zonneboiler werkt samen met een standaard CV-ketel om het water (temperatuur) tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Rozenburg

Naast een warmtepomp nemen veel woningen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of het met een alternatief als zonnepanelen in Rozenburg opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Meerdere zonnepanelen, de omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die het installeert. De prijs bedraagt zo’n €4000 en €6700. Let op: het prijsvoorstel hangt sterk af van factoren zoals merk en vermogen dat de panelen leveren. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Via de vergelijker vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je (bij benadering) weet wat het stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Rozenburg.