Warmtepomp Rockanje

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Rockanje. Een vernieuwende aanpak om een huis op te warmen (en te koelen). Dit apparaat regelt de verwarming in je huis en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 30 tot 60%. Ook het energietarief neemt af. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten steeds meer consumenten in Rockanje een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn de kosten? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op deze website bekijk jij de voorwaarden. Of lees direct meer over de Metro Therm aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Rockanje

Duurzaam systeem

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Haalbaar: 54% minder Co2 uitstoot.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp bespaar jij snel €395 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Zuid-Holland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Rockanje Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit apparaat zet dit om verwarmingswater van 40⁰C. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Oftewel: het stroomverbruik neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het systeem genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een unieke vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze koelvloeistof gaat snel aan de kook, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een verminderd broeikaseffect. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op jouw energienota is ongeveer €385 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Daarom is wel eerst een investering nodig. De geldende terugverdientijd varieert tussen 6 – 12 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€4300€2500€68006 jaar
Lucht-lucht€2800€3100€59008 jaar
Water-water€10300€4100€1440012 jaar
Lucht-water€8100€4100€1220012 jaar
Grond-water€12100€8500€2060015 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Rockanje?

Het positioneren van de warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs moeten zich houden aan nationale regelgeving en verplichte eisen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Rockanje? In deze gemeente functioneren een hoop vakkundige vakmensen. Vaak erg toegespitst op de installatie + inspectie van wtw-systemen. Belangstelling in welke installateur in de gemeente Westvoorne actief is? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en ontvang een offerte via zo’n ervaren warmtepomp installateur in de buurt. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Purmerland.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn momenteel velerlei installaties. Elke pomp met een verschillende kostprijs. De kostprijs van een warmtepomp start vanaf €4300 tot €21000. Het prijskaartje zit’m voor een groot deel in het apparaat. Let op: ook de plaatsing van de pomp is prijzig. Het meest betaalbare systeem is een hybride systeem. Deze heb je al vanaf €5000, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een systeem met grondboring is veel kosten-intensiever. Kosten: reken op ongeveer €24000 voor de complete levering en plaatsing. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Rockanje.


Type warmtepompPrijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht-water (bijv. Nefit)€7800
Water-water (via bijv. Kleventa)€21900
Grond/water (van o.a. Climaveneta)€12600
Hybride (bij Mitsubishi Electric)€7500

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Wat voor een warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van veel factoren. Denk bijv. aan energieverbruik, grootte van je woning (vrijstaand, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, flat) de samenstelling van je huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. Voor het gemak onderscheiden we 3 types. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina ontdek je uitleg en ondersteuning over een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en zorgt voor warm water. Enkel en alleen werkzaam bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Jullie CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en ondersteunt als het echt koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron , de energiewinst is het grootst bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus ook van toepassing op een warmtepomp Rhenen). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1400, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €9000. Bij plaatsing van een hybride warmtepomp krijg je vaak al €2100. Op een pomp in de grond incasseer je zo €7500. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt gegrond op de duurzaamheid van het systeem. Hieronder tref je geldende subsidies in Rockanje bij verschillende ketels.


SysteemMerkModelKWSubsidie
Lucht/waterHidrosLZTi20150€2800
Water/waterGallettiMCW 010HL9€2800
GrondboringAlpha InnotecWZSV92K3M9,00€2800

warmtepomp-Rockanje


Warmtepomp offerte aanvragen Rockanje

Vandaag nog de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Rockanje. Maar welke moet ik kiezen? Ons advies: Selecteer niet vanzelfsprekend voor de scherpste offerte / installateur. Houd ook rekening met de service na plaatsing. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op “vergelijken”, vul je gegevens in en start met besparen op gas en energie.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een prijsvoorstel van installateurs uit de regio.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Rockanje.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Vele jaren ervaring
Minder schadelijke stoffen

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Breed toepasbaar
Zeer duurzame oplossing

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Hoog tapwater rendement
Op weg naar een schoner milieu

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Verschillende toepassingen
Reductie van Co2 uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Innovatief en energeizuinig
Bespaar tot 25% energiekosten

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Simpele interface
Verlaag je vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Uitgebreide garantie
Vermindert broeikasgassen

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Veelzijdig gebruik
Zeer duurzame oplossing

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Combineren met zonnepanelen
Een bewuste keuze

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Geschikt voor subsidie
Bespaar tot honderden euro’s

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Hoog tapwater rendement
Zeer duurzame oplossing

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Hybride of All-electric
Goed voor later


Zonneboiler Rockanje

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Rockanje: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Deze installatie maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. De zonneboiler werkt op basis van zonlicht om water op te warmen. Door deze tool bespaar je veel op de energiekosten. Waarom? Een zonne-boiler van 1 m2 verschaft +/- honderd m3 gas. Zo’n zonneboiler levert bij benadering om en nabij 50% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Een zonnecollector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (een warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Rockanje schommelt rond de €6000. Het systeem wordt dan geplaatst. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Check: Het apparaat werkt standaard samen met een hulpverwarmingsketel om het aantal graden op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Rockanje

Behalve de warmtepomp nemen meer en meer huizen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Rockanje opwekken. Dit vergt niet veel. 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, de omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die alles aansluit. De prijs bedraagt ergens tussen de €4250 en €4800. Learning: het prijskaartje komt met name tot stand door aspecten als merken en de energieproductie van deze panelen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Gebaseerd op warmtepompaanbieders.nl vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je inzichtelijk hebt wat jullie jaarlijkse stroomverbruik is

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Rockanje.