Solarfocus Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van Solarfocus. Dit is een populaire wijze om een woning te verwarmen. Dit product regelt de verwarming in je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit systeem wendt stroom aan om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 35 tot 60 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten alsmaar meer consumenten een Solarfocus warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn de kosten? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze website tref je meer details. Of lees direct meer over de warmtepomp ES.

warmtepomp van Solarfocus

Duurzaam verwarmen

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Tot 45% CO2 beperking.

Minder betalen voor energie

Door de hulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €425 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elke woonruimte

Voor elk huis is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Solarfocus warmtepomp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een Solarfocus warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de Vampair K10) haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit apparaat gebruikt dit voor warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Oftewel: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De installatie creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeibare stof wordt naar de compressor gebracht. Deze koelvloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Solarfocus?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Misschien wel de Vampair K10? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan thans allerhande systemen. Elk systeem met een kostenplaatje. De investering van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4000 tot €21000. De hoge prijs wordt deels bepaald door de apparatuur. Maar ook het plaatsen is prijzig.

Het “budgetsysteem” is vaak een hybride installatie. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4600, inclusief de materialen en plaatsing. Een bodem-water systeem is aannemelijk prijziger. Hiervoor betaal je al snel €21000 (inclusief grondboring en installatie). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Solarfocus. Lees ook verder over: warmtepomp kopen in Renswoude.


Type warmtepompPrijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water€19000
Water-water€19000
Lucht-lucht€6000
Lucht-water€10000
Hybride€8500

warmtepomp Solarfocus


Solarfocus warmtepomp offerte aanvragen

Online leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn verschillende energiebesparende producten van Solarfocus. Het is lastig om de juiste te kiezen. Tip: Selecteer niet klakkeloos voor de goedkoopste leverancier. Houd ook rekening met de garantieregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Beschikbaar voor heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Heerde kan!


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een voorstel van regionale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope Solarfocus warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Wij vergelijken alle warmtepompen. Waaronder de Solarfocus Vampair K10.