Warmtepomp Reeuwijk

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Reeuwijk. Een innovatieve wijze om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit apparaat creëert warmte in appartementen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit product wendt stroom aan en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 31 – 51 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Aangedreven door enorme subsidies laten steeds meer consumenten in Reeuwijk de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe steekt dit in elkaar? Wat is het prijskaartje? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder bekijk jij meer details. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de DUCO aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Reeuwijk

Een groen alternatief

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Reëel: 52 procent CO2 besparing.

Minder betalen voor energie

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je al gauw €305 per jaar aan energie.

Voor elke woning

Voor elk type huis (provincie Zuid-Holland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Reeuwijk Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit systeem transformeert dit in hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. De installatie draait op stroom. Opmerkelijk: de consumptie van stroom wordt minder, echter zal je gas-afname minimaliseren. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het systeem creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeistof (koudemiddel) vervoert deze energie naar een compressor. Dit koudemiddel kookt supersnel, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor perst deze damp samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Een warm huis en warm water!
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. De damp wordt weer vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert een minder vervuild milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld? Dit varieert enorm per type pomp, en het daadwerkelijke gebruik. De besparing op energie ligt al gauw op €300 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Daarom zul je moeten beschikken over spaarcenten. De huidige terugverdienperiode schommelt tussen 6 – 10 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€3800€1800€56005 jaar
Lucht-lucht€2800€2800€56008 jaar
Water-water€9900€3800€1370010 jaar
Lucht-water€7700€3800€1150012 jaar
Grond-water€12500€7800€2030015 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Reeuwijk?

Het plaatsen van zo’n warmtepomp is een vak apart. Installateurs moeten zich houden aan allerlei certificaten en wetgeving. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Reeuwijk? In deze plaats zijn er verscheidene gekwalificeerde bedrijven. Deze partijen verzorgen installatie en onderhoud. Nieuwsgierig of er een installateur in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk bij jullie kan werken? Vul dan snel je gegevens in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via deze ervaren warmtepomp installateur in de buurt. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Paasloo.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan op het ogenblik allerhande systemen. Elke installatie met een verschillende kostprijs. De kostprijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4200 tot €24000. De totaalprijs zit’m voor een groot deel in het apparaat. Goed om te weten: ook de installatie is niet goedkoop. De voordeligste variant is vaak een hybride installatie. Deze haal je in huis vanaf €5000, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een bodem-water systeem is veel kosten-intensiever. Dit kost al gauw €21000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Reeuwijk.


Type warmtepompPrijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Mitsubishi Heavy Industries)€5400
Water-water (via bijv. IDM)€26400
Grond-water (o.a. Clausius)€9600
Hybride (via bijv. MDV)€5700

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp-type kan ik het beste kiezen? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Bijvoorbeeld het actuele stroom + gasverbruik, grootte van je woning (nieuwbouw, rijtjeshuis, oud huis, flat, jaren 30 woning) de omvang van het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Grofweg hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Bijgaand vind je informatie over de keuze voor zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en regelt warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Een CV-ketel regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en is toepasbaar bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Ook voor wat oudere woningen dus.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Purmerland). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Er is al een subsidie vanaf €1600 en kunnen toenemen tot €11800. Bij aanschaf van de hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1600. Bij plaatsing van een grond/water systeem heb je recht op meer, tot wel €8400. De hoogte van de ISDE subsidie is afhankelijk van de energiezuinigheid van de installatie. In de tabel tref je actuele subsidies in Reeuwijk bij drie soorten installaties.


SysteemMerkTypeKWSubsidie
Lucht/waterHidrosLHA.302.XL190€3050
Water/waterGallettiLEW 041HS45€6300
GrondboringAlpha InnotecSWC 62H17,00€2800

warmtepomp-Reeuwijk


Warmtepomp offerte aanvragen Reeuwijk

Vandaag nog het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Reeuwijk. Wie biedt bij de beste deal? Tip: Kies nooit lukraak voor de scherpste offerte / installateur. Check ook zaken als service en garantie. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een persoonlijk bericht van installateurs in de buurt.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Reeuwijk.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Geschikt voor subsidie
Bespaar tot 25% energiekosten

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Hoge subsidies mogelijk
Zeer energiezuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Compatibel met HR-ketel
Bespaar energie en CO2-uitstoot

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Laag energieverbruik
Zeer rendabel systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Hulp en advies
Reduceer energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Innovatief en energeizuinig
Verantwoord verbruiken

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Innovatieve technologie
Op lange termijn voordelig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Compacte systemen
Vermindert broeikasgassen

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Verwarmen op duurzame manier
Goed voor later

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Compacte systemen
Reductie van Co2 uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Uitgebreide garantie
Op lange termijn voordelig

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Werkt met gasketels
Reductie van Co2 uitstoot


Zonneboiler Reeuwijk

Een andere optie om energie te besparen in Reeuwijk: een zonneboiler. Dit is erg in trek. Deze installatie gebruikt de zon als energiebron. De zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Door deze tool gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom? 1m2 aan zonneboiler oppervlak geeft +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. De zonneboiler produceert over het algemeen ongeveer 50 procent van het bad- en douchewater. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (variatie op zonnepanelen), het warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Reeuwijk bedraagt momenteel ongeveer €3000. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Check: Het systeem gebruik je samen met een standaard CV-ketel om het aantal graden in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Reeuwijk

Behalve de warmtepomp gaan veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of het met een alternatief als zonnepanelen in Reeuwijk genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, een omvormer en een geschikte installatiemonteur die het installeert. De initiële investering bedraagt zo’n €3250 en €5500. Niet vergeten: het tarief is afhankelijk van factoren zoals merk en vermogen dat de panelen leveren. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Via warmtepompaanbieders.nl kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je (ongeveer) weet wat het huidige verbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Reeuwijk.