Warmtepomp Rotterdam

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Rotterdam. Een vernieuwende benadering om jouw huis op te warmen. Zo’n installatie genereert de verwarming voor huizen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Het systeem verbruikt energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Dit is een “groen” alternatief en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 31 – 62 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaten opvallend veel bewoners van Rotterdam een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat kost het? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op deze website bekijk jij de voorwaarden. Of lees direct meer over de Samsung aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Rotterdam

Duurzaam verwarmen

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Mogelijk: 59% schonere (Co2) uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Met behulp van een warmtepomp bespaar je al gauw €290 op de energienota.

Voor alle huizen

Voor vrijwel elke woning (provincie Zuid-Holland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Rotterdam Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit apparaat genereert zo geschikte warmte voor een woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: je gebruikt meer stroom, echter verbruik je geen/minder gas. Wat is het geheim van dit systeem? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De machine creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciale vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze unieke vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel zorgt voor een verminderd broeikaseffect. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. De besparing op jouw energienota is ongeveer €360 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Juist om deze reden moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdientijd schommelt tussen 7 en 12 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €1800 €5600 5 jaar
Lucht-lucht €2800 €2800 €5600 7 jaar
Water-water €9500 €3800 €13300 11 jaar
Lucht-water €7700 €3800 €11500 12 jaar
Grond-water €11800 €7800 €19600 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Rotterdam?

Het aanbrengen van de warmtepomp is een vak apart. Installateurs hebben te dealen met allerlei wettelijke eisen en certificaten. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een vakkundige warmtepomp installateur in Rotterdam? In deze plaats handelen een hoop bevoegde organisaties. Allemaal gespecialiseerd in de installatie en service voor WTW systemen. Nieuwsgierig of zo’n installateur in de buurt van Rotterdam bij jullie kan werken? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via zo’n kundige warmtepomp expert uit de direct omgeving. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Readtsjerk.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan momenteel velerlei installaties. Ieder met een verschillende kostprijs. De actuele kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4400 en €24000. De totaalprijs zit deels in het product zelf. Let op: ook de plaatsing van de pomp is prijzig. De voordeligste variant is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €5000, inclusief de WTW en het installeren. Een systeem met grondboring is veel kosten-intensiever. Hiervoor betaal je al snel €23000 voor de complete levering en plaatsing. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Rotterdam.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht/water (van o.a. Nefit) €4500
Water/water (bijv. NRGTEQ) €8400
Grond-water (o.a. CTC) €8400
Hybride (via bijv. Mitsubishi Electric) €6600

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie sluit aan bij mijn wensen? Daar is geen standaard berekening voor. Factoren zijn onder andere de jaarlijkse energieconsumptie, het soort huis (flat, oud huis, rijtjeshuis, nieuwbouw, jaren 30 woning) de dalen en pieken van het verbruik, en uiteraard het beschikbare budget. In grote lijnen differentiëren we drie soorten producten. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Onderstaand ontdek je uitleg en ondersteuning over een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en zorgt voor warm water. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Jouw CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en is toepasbaar bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Ook voor wat oudere woningen dus.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus ook voor een warmtepomp Rijswijk). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. De subsidies beginnen rond €2000 tot wel €10500. Met een hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1400. Wanneer we spreken van een systeem met grondboring is dit al gauw €8200. De ISDE toelage wordt gebaseerd op de zuinigheid van het systeem. In het overzicht vind je voorbeelden van subsidies in Rotterdam bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Hitachi Yutaki-S Combi RAS2 – RWD2 – 260L 40 €1700
Water/water Galletti MCW 039HL 33 €5100
Grondboring Climaveneta BWR 0011MS DHW2 5,00 €2500

warmtepomp-Rotterdam


Warmtepomp offerte aanvragen Rotterdam

Probleemloos aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Rotterdam. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Ons advies: Kies nooit lukraak voor het voordeligste bedrijf. Het is ook belangrijk te kijken naar de after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een op maat gemaakte offerte van regionale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Rotterdam.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
O.a. mechanische ventilatie
Bespaar energie en CO2-uitstoot

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Voor elk afgiftesysteem
Minder betalen voor gas + stroom

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Frequentiegeregeld
Hoge subsidies mogelijk
Lagere energielasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Verschillende toepassingen
Reduceer energielasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Hybride of standalone
Flinke verlaging CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Subsidie is mogelijk
Verminding schadelijke

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Werkt met huidige leidingen
Zeer energiezuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Ook in de winter werkzaam
Zeer milieuvriendelijk

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Verwarmen op duurzame manier
Besparen op gasverbruik

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Meerdere producten
Zeer duurzame oplossing

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Simpele interface
Reductie van Co2 uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Voor elk afgiftesysteem
Erg zuinig


Zonneboiler Rotterdam

Een extra systeem voor energiebesparing in Rotterdam: de zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit artikel nuttigt de zon om water op te warmen. Een zonneboiler werkt op basis van zonlicht en warmt uitsluitend water op. Door middel van dit product bespaar je fors op je gasverbruik. Waarom? 1 m2 aan dakoppervlak produceert +/- een gas-reductie van 100 m3. De zonneboiler produceert over het algemeen de helft van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Dit product bestaat uit: De collector op het dak (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (ook wel warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Rotterdam begint vanaf €2750. Vaak met een geheel verzorgde montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Het product is niet altijd rendabel. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Vergeet niet: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een HR-ketel om water op consumeerbaar niveau te brengen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Rotterdam

Samen met de populaire warmtepomp nemen veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan ben je nog “groener” bezig. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of het met een alternatief als zonnepanelen in Rotterdam genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Diverse zonnepanelen, een omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles aansluit. De aanschafprijs ligt tussen de €3500 en €5200. Learning: het aanschaf-tarief hangt sterk af van aspecten als merken en vermogen dat de panelen leveren. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Gebruikmakend van het formulier kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je een idee hebt wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Rotterdam.