Warmtepomp Rijswijk

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Rijswijk. Het is een grensverleggende benadering om je huis te verwarmen. Dit product regelt de verwarming in je huis en wekt warm water op (douchen). Zo’n installatie werkt op stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een populair alternatief, in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 35 – 66%. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de subsidieslaten alsmaar meer consumenten in Rijswijk een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Uit welke systemen kan ik kiezen? Via warmtepompaanbieders.nl tref je de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Magic Thermodynamic Box aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Rijswijk

Beter voor het milieu

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Haalbaar: 55% minder Co2 uitstoot.

Een lagere energienota

Via een warmtepomp bespaar je al gauw €275 op jullie energienota.

Voor alle woonruimtes

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Zuid-Holland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Rijswijk Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Zo’n installatie genereert zo warmte voor je huis. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Opmerkelijk: de consumptie van stroom wordt minder, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De pomp haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciaal soort vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt supersnel, en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. En voila! De warmte is geboren.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel helpt mee aan een verminderd broeikaseffect. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat ga ik besparen? Dit varieert enorm per type pomp, en het concrete gebruik. De besparing op energie bedraagt gemiddeld al snel €380 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Daarom moet je wel eerst zelf investeren. De hedendaagse terugverdientijd varieert tussen 6 – 15 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2100 €6400 7 jaar
Lucht-lucht €3300 €3300 €6600 6 jaar
Water-water €11000 €4600 €15600 11 jaar
Lucht-water €8000 €4600 €12600 13 jaar
Grond-water €12100 €8100 €20200 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Rijswijk?

Het plaatsen van een warmtepomp is een vak apart. Installateurs zijn verplicht te werken via certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Rijswijk? In deze omgeving opereren een groot aantal gekwalificeerde organisaties. Je kunt bij hen terecht voor het installeren en onderhouden van het WTW. Weten welke installateur in de buurt van Rijswijk werkzaam is? Vul alle velden van het formulier in en je krijgt een offerte via de professionele warmtepomp installateur uit jouw regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Puiflijk.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan op het ogenblik velerlei installaties. Elk systeem met een ander kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4700 en €22000. Het prijskaartje komt tot stand door de apparatuur. Maar ook het installeren is complex en dus duur. Het instapmodel is nog steeds een hybride pomp. Deze beginnen al bij €5000, inclusief de materialen en plaatsing. Een grond-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. Dit kost al gauw €22000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Rijswijk.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht / water (via bijv. Nefit) €7200
Water-water (via bijv. Itho Daalderop) €8400
Grond-water (o.a. Climaveneta) €11550
Hybride (via o.a. Mitsubishi Electric) €7500

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welke warmtepomp past bij mijn situatie? Dit hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld de jaarlijkse energieconsumptie, grootte van je woning (jaren 30 woning, oud huis, flat, 2 onder 1 kap, nieuwbouw) aantal personen in het huishouden, en zeker ook jullie budget. Voor het gemak differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Hierna bekijk jij een beschrijving van zo’n warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en regelt warm tapwater. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Jouw CV-ketel regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werkt voornamelijk bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Uitermate handig voor veel huizen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Rheden). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Er is al een subsidie vanaf €1800, maar lopen op tot €11300. Op een hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1700. Met een installatie in de grond is dit al gauw €7600. Hoeveel ISDE subsidie je krijg gaat hand in hand met de efficiëntie van de ketel. Hieronder vind je toepasbare subsidies in Rijswijk bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hidros LZT.852.XL 520 €6350
Water/water Galletti MCW 007HL 6 €2800
Grondboring Alpha Innotec WZSV162K3M 16,00 €3400

warmtepomp-Rijswijk


Warmtepomp offerte aanvragen Rijswijk

Zonder problemen de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Rijswijk. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Vergis je niet: Kies niet zomaar de meest voordelige aanbieder. Houd ook rekening met de garantieregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een voorstel van installateurs in de buurt.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Rijswijk.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Hoge ISDE subsidie
Eigen bespaarassistent

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Hybride of standalone
Een groene keuze

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
De totaaloplossing
Op weg naar een schoner milieu

vaillant-warmtepomp

Vaillant

aroTHERM
Goede garantie
Op lange termijn voordelig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
Verwarmen op duurzame manier
Zeer rendabel systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Voor elk afgiftesysteem
Op weg naar een schoner milieu

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Verschillende toepassingen
Een bewuste keuze

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Hoge ISDE subsidie
Bespaar honderden euro’s

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Voor elk afgiftesysteem
Reductie van Co2 uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Persoonlijke ondersteuning
Verminding schadelijke

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Gebruikt hernieuwbare energie
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Een natuurlijke keuze
Bespaar energie en CO2-uitstoot


Zonneboiler Rijswijk

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Rijswijk: de zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit concept gebruikt de zon als duurzame energiebron. De zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Door deze tool bespaar je veel op de energiekosten. Waarom? 1m2 aan zonneboiler oppervlak geeft +/- een gas-reductie van 100 m3. Zo’n zonneboiler regelt gemiddeld tot 70% van het benodigde warme water. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren op de woning (vergelijkbaar met een zonnecel), eigen warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Rijswijk bedraagt zo’n €2250. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Vergeet niet: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de temperatuur tot de juiste hoogte te verhitten (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Rijswijk

Als extra – naast de warmtepomp – gaan opvallend veel huizen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, maar ook zelf met zonnepanelen in Rijswijk genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Verscheidene zonnepanelen, de omvormer en een handige vakman die alles op de juiste manier aansluit. De aanschafprijs bedraagt ergens tussen de €4100 en €6600. Learning: het prijsvoorstel komt met name tot stand door bijv. hoeveel panelen je wilt en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Aan de hand van warmtepompaanbieders.nl vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat jij een indicatie hebt wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Rijswijk.