Warmtepomp Readtsjerk

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Readtsjerk. Dit is een populaire manier om je huis te verwarmen. Zo’n installatie dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Dit systeem gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een innovatief en groen alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 45 – 54%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de subsidieslaten steeds meer consumenten in Readtsjerk een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat zijn deze prijzen? Uit welke systemen kan ik kiezen? Met behulp van deze website check je hiervoor stappenplannen. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Daikin aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Readtsjerk

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Reëel: 57 procent CO2 besparing.

Een lagere energienota

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €350 per jaar aan energie.

Voor elk appartement

Voor ieder type woning (provincie Friesland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Readtsjerk Stap jij over op duurzame energie? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit product maakt op deze manier warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wat is het geheim van dit systeem? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De machine onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciaal soort vloeistof gaat naar de compressor. Dit koudemiddel gaat snel aan de kook, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel resulteert in een schonere lucht. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat ga ik besparen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. De hoogte van de besparing is ongeveer €400 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Daarom zul je moeten beschikken over spaarcenten. De huidige terugverdientijd ligt in de range tussen de 5 – 11 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2200 €6500 7 jaar
Lucht-lucht €3300 €3000 €6300 6 jaar
Water-water €9700 €4300 €14000 12 jaar
Lucht-water €8400 €4300 €12700 12 jaar
Grond-water €12400 €8200 €20600 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Readtsjerk?

Het positioneren van een warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs moeten zich houden aan allerlei certificaten en wetgeving. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in Readtsjerk? In deze buurt functioneren diverse vakbekwame aanbieders. Zeer goed in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Belangstelling in welke installateur in omgeving Dantumadiel bij jou kan komen? Maak een duidelijke situatieschets, en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via de vakkundige warmtepomp vakman uit de direct omgeving. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Overschild.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan momenteel diverse constructies. Ieder met een ander kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp begint rond de €4700 maar kan oplopen tot €25000. Deze hoge prijs is te verklaren door het apparaat. Onderschat het niet, ook het installeren is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het “budgetsysteem” is nog steeds een hybride pomp. Al te bestellen vanaf €4900, inclusief ketel en installatie. Een grond-water systeem is aanzienlijk kostbaarder. Dit begint vaak vanaf €24000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Readtsjerk.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht-water (bijv. Mitsubishi Heavy Industries) €7500
Water / water (van o.a. IDM) €16500
Grond/water (van o.a. Clausius) €9600
Hybride (van MDV) €7800

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie moet ik hebben? Dit verschilt sterk per situatie. Factoren zijn onder andere de jaarlijkse energieconsumptie, de locatie (nieuwbouw, flat, jaren 30 woning, rijtjeshuis, vrijstaand) de omvang van het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Vaak zijn er 3 soorten systemen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand vind je details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het stuurt de centrale verwarming aan en biedt warm water in de keuken en badkamer. Enkel en alleen werkzaam bij huizen met uitstekende isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en wordt meer en meer geplaatst in huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Puiflijk). Dit wordt gedaan middels de ISDE. De subsidies beginnen rond €1000 tot wel €11600. Bij plaatsing van een hybride warmtepomp incasseer je vaak al €2000. Bij plaatsing van een bodem-water installatie heb je recht op meer, tot wel €8200. De hoogte van de ISDE subsidie komt tot stand op basis van de toepassing van de installatie. Hierna vergelijk jij voorbeelden van subsidies in Readtsjerk bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hidros LHA.1002.XL 610 €7250
Water/water Galletti LEP 072MS 69 €8700
Grondboring Alpha Innotec SWC 330K 32,00 €5000

warmtepomp-Readtsjerk


Warmtepomp offerte aanvragen Readtsjerk

Op je gemak de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Readtsjerk. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Goed om te weten: Kies nooit doodleuk de scherpste offerte. Bekijk ook de garantieregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, vul je gegevens in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een voorstel van installateurs uit jullie streek.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Readtsjerk.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Verlaag je vaste lasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Werkt met huidige leidingen
Flinke kostenbesparing

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Werkt het hele jaar
Flinke kostenbesparing

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Verminding schadelijke

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Meerdere producten
Toekomstbestendig

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Hoge subsidies mogelijk
Vermindert broeikasgassen

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Verwarmen op duurzame manier
Bespaar tot 25% energiekosten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Werkt met huidige leidingen
Zeer duurzame oplossing

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Goede garantie
Een lagere energienota

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Werkt met huidige leidingen
Besparen op gasverbruik

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Lucht en water mogelijkheden
Besparen op gasverbruik

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Hybride of All-electric
Bespaar honderden euro’s


Zonneboiler Readtsjerk

Een extra systeem voor energiebesparing in Readtsjerk: zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit systeem nuttigt de zon om water op te warmen. Deze zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) en warmt uitsluitend water op. Met dit type installatie bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dat werkt? Een zonne-boiler van 1 m2 geeft +/- 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler levert grof gezegd tussen de 60 en 70% van het benodigde warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Zonnecollectoren boven het huis (vergelijkbaar met een zonnecel), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (ook wel warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Readtsjerk schommelt rond de €4250. Dat is met (hybride) montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Goed om te weten: Het systeem gebruik je samen met een standaard CV-ketel om water tot acceptabele kwaliteit te brengen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Readtsjerk

Samen met de populaire warmtepomp gaan opvallend veel consumenten ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Readtsjerk genereren. Dit vergt niet veel. 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, 1 omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles aansluit. Het prijskaartje bedraagt ergens tussen de €3000 en €6700. Niet vergeten: de aanschafprijs wordt sterk bepaald door aspecten als merken en de capaciteit van de panelen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Door gebruik van de website krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat jij een indicatie hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Readtsjerk.