Warmtepomp Harderwijk

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Harderwijk. Een innovatieve aanpak om een woning te verwarmen. Zo’n installatie draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook voor opgewarmd water. Dit apparaat maakt gebruik van energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot mindert met 41 tot 52 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Aangedreven door enorme subsidies laten veel woningeigenaren in Harderwijk een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat kost het? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Via warmtepompaanbieders.nl bekijk jij verdere info. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Mitsubishi Electric warmte terugwin installatie.

warmtepomp vergelijken Harderwijk

Beter voor het milieu

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Wel 43 procent Co2 terugdringen.

Minder betalen voor energie

Via een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €265 op jullie energienota.

Voor elke woning

Voor elk type huis (provincie Gelderland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Harderwijk Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem genereert hiermee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: het stroomverbruik in huis zal toenemen echter verbruik je geen/minder gas. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De pomp onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeibare stof verdampt naar de compressor. Deze vloeistof gaat snel aan de kook, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een schonere aarde. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat ga ik besparen? Dit verschilt nogal per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is plus minus €365 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Daarom is wel eerst een investering nodig. De actuele terugverdientijd varieert tussen 5 t/m 13 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2500 €6300 5 jaar
Lucht-lucht €3300 €2900 €6200 6 jaar
Water-water €9700 €4200 €13900 11 jaar
Lucht-water €8000 €4200 €12200 13 jaar
Grond-water €12200 €8500 €20700 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Harderwijk?

Het aanbrengen van een warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs hebben te dealen met certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Harderwijk? In deze regio zijn er meerdere ervaren organisaties. Zeer goed in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Nieuwsgierig of er een installateur in de gemeente Harderwijk aan huis langskomt? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je krijgt een offerte van zo’n erkende warmtepomp organisatie uit de streek. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Grafhorst.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan thans allerhande systemen. Ieder met een ander kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp begint rond de €4300 en €21000. De hoge prijs is te verklaren door de machine zelf. Echter, ook het plaatsen is complex en dus duur. Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Al te bestellen vanaf €4700, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een bodem-water systeem is flink duurder. De prijs: ga uit van +/- €22000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Harderwijk.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Daikin) €8100
Water / water (bijvoorbeeld Clivet) €20100
Grond-water (o.a. Viessmann) €11400
Hybride (via o.a. Clivet) €7200

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp-type moet ik nu hebben? Dit verschilt sterk per situatie. Factoren zijn onder andere de jaarlijkse energieconsumptie, type woning (jaren 30 woning, oud huis, flat, nieuwbouw, 2 onder 1 kap) de omvang van het huishouden, en natuurlijk budget. Voor het gemak maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Bijgaand ontdek je uitleg en ondersteuning over een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en regelt warm tapwater. Alleen aan te raden voor huizen met uitstekende isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Zorgt voor warmte in huis. Je CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en werk goed bij huizen met mechanische ventilatie. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus evengoed voor een warmtepomp Haarsteeg). Onze overheid regelt dit allemaal. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1500 en kunnen toenemen tot €10900. Met zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1900. Bij plaatsing van een geothermische variant gaat het nog verder omhoog, tot wel €8000. Hoeveel ISDE subsidie je krijg is afhankelijk van de efficiëntie van het product. In de tabel tref je populaire subsidies in Harderwijk bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water CIAT AQUACIAT ILD 150B 270 €3850
Water/water Climaveneta NECS-WN /B 0152 60 €7800
Grondboring Thermia Diplomat Optimum G2 8 9,00 €2800

warmtepomp-Harderwijk


Warmtepomp offerte aanvragen Harderwijk

Zonder problemen de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Harderwijk. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Ons advies: Selecteer niet eenvoudigweg voor het voordeligste bedrijf. Neem in je overweging ook zaken mee als service en garantie. Snel een op maat gemaakte offerte? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een voorstel van installateurs uit jullie streek.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Harderwijk.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Aantrekkelijke terugverdientijd
Reductie van Co2 uitstoot

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Verwarmen op duurzame manier
Reductie van Co2 uitstoot

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Altijd vermogen beschikbaar
Schoon & veilig systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Compacte systemen
Op weg naar een schoner milieu

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
Verschillende toepassingen
Lagere energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Diverse modellen
Goed voor later

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Vele jaren ervaring
Een bewuste keuze

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Verschillende toepassingen
Op lange termijn voordelig

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Veelzijdig gebruik
Zeer duurzame oplossing

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
Altijd vermogen beschikbaar
Efficiënt systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Vele jaren ervaring
Uitstekend rendement

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Ook in de winter werkzaam
Bespaar energie en CO2-uitstoot


Zonneboiler Harderwijk

Een andere optie om energie te besparen in Harderwijk: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit product gebruikt de zon als energiebron. Zo’n zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon en warmt water op. Aan de hand van zo’n boiler bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dat werkt? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte genereert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. De zonneboiler produceert gemiddeld tussen de 60 en 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Drie zaken zijn hier van belang: Gunstig gelegen zonnecollectoren (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (een warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Harderwijk is nu om en nabij de €2750. Vaak met een geheel verzorgde montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let wel: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een HR-ketel om de warmtegraad op consumeerbaar niveau te brengen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Harderwijk

In aanvulling op een warmtepomp nemen veel huizen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, of het met een alternatief als zonnepanelen in Harderwijk genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de installatie regelt. De initiële investering bedraagt zo’n €2250 en €5800. Belangrijk: het prijskaartje wordt gedreven door de hoeveelheid zonnecellen en de capaciteit van de panelen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Via deze website ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je inzichtelijk hebt wat jullie energieconsumptie (stroom + gas) is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Harderwijk.