Warmtepomp Papendrecht

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Papendrecht. Een baanbrekende benadering om je huis te verwarmen. Het systeem regelt de verwarming in je huis en wekt warm water op (douchen). Het systeem maakt gebruik van stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 32 – 69%. Ook het energietarief neemt af. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer woningeigenaren in Papendrecht de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op deze website tref je de voorwaarden. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Vaillant hybride.

warmtepomp vergelijken Papendrecht

Beter voor het milieu

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Wel 53% CO2 beperking.

Besparen op energierekening

Met behulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €335 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woonruimtes

Voor ieder type woning (provincie Zuid-Holland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Papendrecht Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit apparaat genereert zo warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Let op: het stroomverbruik in huis zal toenemen echter verbruik je geen/minder gas. Wil jij daarover meer informatie? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De pomp haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciaal soort vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. De damp wordt weer vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel helpt mee aan een schoner milieu. Het kan ook flink geld besparen. Wat ga ik besparen? Dit varieert enorm per type pomp, en de toepassing ervan. De besparing op energie ligt al gauw op €390 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Door dit gegeven moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdienperiode schommelt tussen 6 t/m 14 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €1800 €5600 7 jaar
Lucht-lucht €3000 €3200 €6200 6 jaar
Water-water €10500 €4500 €15000 12 jaar
Lucht-water €7800 €4500 €12300 13 jaar
Grond-water €11800 €7800 €19600 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Papendrecht?

Het positioneren van de warmtepomp is een vak apart. Installateurs hebben te maken met allerlei certificaten en wetgeving. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een gekwalificeerde warmtepomp installateur in Papendrecht? In deze omgeving vind je een groot aantal vakbekwame organisaties. Allemaal gespecialiseerd in de installatie + inspectie van wtw-systemen. Ontdekken of er een installateur in de gemeente Papendrecht actief is? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van een ervaren warmtepomp specialist in de buurt. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Ossendrecht.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan thans diverse constructies. Elk met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp begint rond de €4500 tot +/- €24000. De hoge prijs is te verklaren door het product zelf. Let op: ook de vergoeding voor de installateur is complex en dus duur. Het goedkoopste systeem is een hybride model. Deze heb je al vanaf €4900, inclusief ketel en installatie. Een pomp onder de grond is veel kosten-intensiever. De kosten daarvoor zijn zo’n €23000 (inclusief grondboring en installatie). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Papendrecht.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht-water (bijv. Mitsubishi Electric) €7200
Water / water (van o.a. Galletti) €23400
Grond/water (via bijv. Alpha Innotec) €9900
Hybride (via bijv. LG) €4800

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welke warmtepomp moet ik nu hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk bijv. aan de jaarlijkse energieconsumptie, type woning (flat, rijtjeshuis, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, jaren 30 woning) de isolatie en radiatoren, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Meestal zijn er 3 soorten systemen. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Op deze pagina bekijk jij een beschrijving van zo’n warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en coördineert ook het warme/hete water. Alleen geschikt voor huizen met uitstekende isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en ondersteunt als het echt koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en werk goed bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze geldt voor heel Nederland (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Oudesluis). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Je hebt al bijdragen vanaf €1700, maar lopen op tot €9500. Op zo’n hybride warmtepomp krijg je vaak al €1200. Met een installatie in de grond is dit al gauw €7200. De ISDE hulp wordt onderbouwd op basis van de duurzaamheid van het product. In het overzicht vind je hedendaagse subsidies in Papendrecht bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water GENERAL Waterstage HT 11 DUO 100 €2300
Water/water Galletti ENE009HL 9 €2650
Grondboring Western Airconditioning FUSIO-BW 11 11,00 €2900

warmtepomp-Papendrecht


Warmtepomp offerte aanvragen Papendrecht

Direct de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Papendrecht. Waar vindt jij de beste prijzen? Niet vergeten: Kies niet blind de scherpste offerte. Bekijk ook de onderhoudsregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Ga naar het offerte formulier, vul je gegevens in en start met besparen op gas en energie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een op maat gemaakte offerte van installateurs in de buurt.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Papendrecht.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Innovatieve techniek
Zeer duurzame oplossing

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Gebruikt hernieuwbare energie
Erg zuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Brine/water systemen
Hoog tapwater rendement
Op weg naar een schoner milieu

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Gebruikt hernieuwbare energie
Bespaar energie en CO2-uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
Meerdere producten
Verantwoord verbruiken

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Zuinig systeem
Verminding schadelijke

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Geschikt voor Nederlands klimaat
Zeer duurzame oplossing

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Een natuurlijke keuze
Vermindert broeikasgassen

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Hybride of All-electric
Erg zuinig

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Gemakkelijk te plaatsen
Bespaar tot honderden euro’s

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Hoge ISDE subsidie
Op weg naar een schoner milieu

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Eenvoudige bediening
Minder betalen voor gas + stroom


Zonneboiler Papendrecht

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Papendrecht: zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit artikel gebruikt de zon als duurzame energiebron. Zo’n zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon om water te verwarmen. Door gebruik van dit concept bespaar je veel op de energiekosten. Voorbeeld: Een oppervlakte van 100*100 CM genereert +/- 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler regelt bij benadering tot 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Het systeem kent 3 pijlers: Een zonnecollector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (de warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Papendrecht begint vanaf €5750. Dat is met (hybride) montage. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Tip: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een HR-ketel om de warmtegraad op consumeerbaar niveau te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Papendrecht

Naast een warmtepomp nemen meer en meer woningen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan bespaar je nog meer geld. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, maar ook zelf met zonnepanelen in Papendrecht genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. 4, 8 of 10 zonnepanelen, 1 omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die het installeert. De investering schommelt zo tussen de €3750 en €5400. Opletten: het prijskaartje wordt sterk bepaald door het m2 oppervlak aan panelen en het vermogen van de zonnecellen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Middels warmtepompaanbieders.nl ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je weet wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Papendrecht.