Warmtepomp Rosmalen

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Rosmalen. Het is een nieuwe methode om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit apparaat genereert de verwarming voor huizen en wekt warm water op (douchen). Deze installatie maakt gebruik van energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een innovatief en groen alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 40 tot 67 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door de relatief hoge subsidies laten veel consumenten in Rosmalen een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn de kosten? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze website tref je alle informatie! Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Remeha aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Rosmalen

Een groen alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Denkbaar: 41% Co2 vermindering.

Bezuinigen op energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €285 op de energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor alle woonruimtes (provincie Noord-Brabant) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Rosmalen Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Zo’n installatie genereert zo verwarmingswater van 40⁰C. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Belangrijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar het verbruik van gas neemt af. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De machine onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof (koudemiddel) heeft een laag kookpunt, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor perst deze damp samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor een verminderd broeikaseffect. Het kan ook flink geld besparen. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat hangt af van het type systeem, en de toepassing ervan. De besparing op energie ligt vaak rond de €285 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Door dit gegeven heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De actuele terugverdientijd schommelt tussen 8 t/m 14 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2200 €6500 7 jaar
Lucht-lucht €3000 €3200 €6200 6 jaar
Water-water €9800 €4500 €14300 10 jaar
Lucht-water €8200 €4500 €12700 14 jaar
Grond-water €12200 €8200 €20400 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Rosmalen?

Het stationeren van een warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten voldoen aan verschillende eisen en verplichtingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in Rosmalen? In deze plaats opereren een hoop bevoegde vakmensen. Allemaal gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van het WTW. Weten welke installateur in en rondom s-Hertogenbosch voor jou klaarstaat? Vul alle velden van het formulier in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van de professionele warmtepomp organisatie in de regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Ransdaal.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn momenteel diverse constructies. Elk systeem met z’n voor- en nadelen. De prijs van een warmtepomp start vanaf €4400 tot ongeveer €23000. De hoge prijs komt tot stand door het product zelf. Vergeet niet: ook de plaatsing van de pomp kan kostbaar zijn. Het instapmodel is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €4600, inclusief de WTW en het installeren. Een grond-water systeem is aanzienlijk kostbaarder. Dit begint vaak vanaf €25000 (inclusief grondboring en installatie). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Rosmalen.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht / water (via bijv. Nefit) €5250
Water/water (bijv. NRGTEQ) €14400
Grond-water (o.a. CTC) €8400
Hybride (via o.a. Mitsubishi Electric) €6600

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk warmtepomp systeem moet ik hebben? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Denk bijv. aan het actuele stroom + gasverbruik, de woning eigenschappen (vrijstaand, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, oud huis) de omvang van het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Vaak maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Bijgaand ontvang jij info die je helpt bij het kiezen van een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en coördineert ook het warme/hete water. Uitsluitend voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. De CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en springt bij als het koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht , de energiewinst is het grootst bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Rijpwetering). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1200, maar lopen op tot €10400. In het geval van de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1600. In het geval van een installatie in de grond heb je recht op meer, tot wel €7400. De hoogte van de ISDE subsidie gaat hand in hand met de functionaliteit van de ketel. In de tabel ontdek je populaire subsidies in Rosmalen bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Hitachi Yutaki-M RHUE3AVHN1 60 €1900
Water/water Galletti MCW 022HS 19 €3700
Grondboring Climaveneta BW-HT 0131 39,00 €5550

warmtepomp-Rosmalen


Warmtepomp offerte aanvragen Rosmalen

Op je gemak de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Rosmalen. Wie biedt bij de beste deal? Goed om te weten: Kies niet lukraak voor de goedkoopste leverancier. Bekijk ook de service en garantie. Snel een op maat gemaakte offerte? Ga naar het offerte formulier, voer de gevraagde gegevens in, en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een prijsvoorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Rosmalen.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Verwarming en warm water
Schoon & veilig systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Gemakkelijk te plaatsen
Verminding schadelijke

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Toonaangevende producent
Hulp en advies
Enorme besparing mogelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Verwarming en warm water
Minder schadelijke stoffen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Werkt met huidige leidingen
Zeer enerziezuinig

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Veelzijdig gebruik
Enorme besparing mogelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Laag energieverbruik
Reductie van Co2 uitstoot

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Onderhoudsarm
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Hoog tapwater rendement
Verlaag je vaste lasten

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Simpele interface
Enorme besparing mogelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Aantrekkelijke subsidies
Een groene installatie

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Slimme thermostaat
Een lagere energienota


Zonneboiler Rosmalen

Op een andere manier energie besparen in Rosmalen: een zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Deze tool nuttigt de zon om water op te warmen. De zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon om water op te warmen. Door gebruik van dit concept kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Waarom dit het geval is? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte levert +/- 100m3 (besparing op gas). De zonneboiler produceert om en nabij de tussen de 60 en 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Dit product bestaat uit: De collector op het dak (een soort zonnepaneel), het warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (ook wel warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Rosmalen schommelt rond de €5250. Dit is met montagekosten. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Tip: Het apparaat werkt standaard samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het water (temperatuur) tot acceptabele kwaliteit te brengen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Rosmalen

In aanvulling op een warmtepomp kiezen veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Rosmalen opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Meerdere zonnepanelen, de omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur om alles aan te sluiten. De aanschafprijs varieert tussen de €3000 en €5100. Niet vergeten: het tarief hangt sterk af van bijv. hoeveel panelen je wilt en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Gebruikmakend van deze website vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je (ongeveer) weet wat het energieconsumptie (stroom + gas) is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Rosmalen.