Remeha Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van Remeha. Dit is een populaire manier om een woning te verwarmen. Het systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit apparaat werkt op stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 34 – 54 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Dankzij aantrekkelijke subsidies laat een groeiend aantal woningeigenaren een Remeha warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Hieronder lees jij daarover de voorwaarden. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Ecopomp.

warmtepomp van Remeha

Duurzaam verwarmen

Een warm huis en warm water zonder gas. Tot 40 procent Co2 reductie.

Een lagere energienota

Met behulp van een warmtepomp bespaar jij snel €275 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke ruimte

Voor elk huis zijn passende oplossing mogelijk.

Werking en kosten van de Remeha warmtepomp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een Remeha warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de E-HP AW 42 Cool Plus) wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit systeem gebruikt dit voor bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Dus: het stroomverbruik neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De machine onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) transporteert de energie naar de compressor. Dit koudemiddel kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt gemakkelijk.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Remeha?

Overweeg je een warmtepomp? Neem bijvoorbeeld de E-HP AW 42 Cool Plus? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn momenteel ontzettend veel soorten pompen. Elke pomp met een ander prijskaartje. Het prijskaartje van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4800 – €24000. Deze hoge prijs heeft natuurlijk te maken met de techniek. Goed om te weten: ook het plaatsingswerk is niet goedkoop. Het goedkoopste systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze heb je al vanaf €4900, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grondwater alternatief is prijstechnisch ongunstiger. Dit kost al gauw €25000 voor de complete levering en plaatsing. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Remeha. Je kunt ook direct een warmtepomp kopen in Oldenzaal.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water €23000
Water-water €12000
Lucht-lucht €8000
Lucht-water €11000
Hybride €5500

warmtepomp Remeha


Remeha warmtepomp offerte aanvragen

Op je gemak het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende producten van Remeha. Wie biedt bij de beste deal? Ons advies: Kies nooit blind de goedkoopste. Het is ook belangrijk te kijken naar de onderhoudsregeling. Direct advies voor jouw situatie? Klik op “vergelijken”, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en start met besparen op gas en energie. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Gouda kan.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een prijsvoorstel van lokale installateurs.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope Remeha warmtepomp plaatsen.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Hier vergelijk je alle systemen. Waaronder de Remeha E-HP AW 42 Cool Plus.