Warmtepomp Rijpwetering

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Rijpwetering. Een baanbrekende wijze om een woning te verwarmen. Deze installatie creëert warmte in appartementen en eventueel voor warm water. Dit systeem maakt gebruik van stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Dit is een “groen” alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 wordt teruggedrongen met wel 49 tot 61%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door de relatief hoge subsidies laten opvallend veel consumenten in Rijpwetering een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn de kosten? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op deze pagina lees jij daarover verdere info. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Itho Daalderop aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Rijpwetering

Duurzaam verwarmen

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Mogelijk: 48% Co2 vermindering.

Minder betalen voor energie

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €315 op jullie energienota.

Voor alle ruimtes

Voor vrijwel elke woning (provincie Zuid-Holland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Rijpwetering Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit product genereert zo verwarmingswater van 40⁰C. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het product genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciaal soort vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeibare stof gaat snel aan de kook, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert een minder vervuild milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat is mijn besparing? Dit varieert enorm per type pomp, en het concrete gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is ongeveer €395 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Mede hierom moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdienperiode ligt tussen de 9 t/m 15 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2400 €6500 5 jaar
Lucht-lucht €3300 €2800 €6100 6 jaar
Water-water €11000 €4100 €15100 11 jaar
Lucht-water €8000 €4100 €12100 12 jaar
Grond-water €12000 €8400 €20400 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Rijpwetering?

Het positioneren van de warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs zijn verplicht te werken via diverse verplichtingen en opleidingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een bedreven warmtepomp installateur in Rijpwetering? In deze omgeving opereren een hoop professionele bedrijven. Deze partijen verzorgen de installatie + inspectie van wtw-systemen. Belangstelling in of zo’n installateur in de gemeente Kaag en Braassem aan huis langskomt? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je krijgt een offerte van een bevoegde warmtepomp installateur in de regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Poortugaal.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan op het ogenblik velerlei installaties. Ieder met een verschillende kostprijs. De kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4200 tot plus minus €20000. De hoogte van de investering is te verklaren door het product zelf. Onderschat het niet, ook het plaatsingswerk is niet goedkoop. Het meest betaalbare systeem is vaak een hybride installatie. Deze haal je in huis vanaf €4500, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grond-water systeem is veel kosten-intensiever. Hiervoor betaal je al snel €23000 (incl. boring en alle toebehoren). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Rijpwetering.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht-water (bijv. Nefit) €6900
Water-water (o.a. Itho Daalderop) €8400
Grond / water (zoals Climaveneta) €9300
Hybride (bij Mitsubishi Electric) €7200

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp systeem kan ik het beste kiezen? Dit verschilt sterk per situatie. Denk bijv. aan energieverbruik, de woning eigenschappen (rijtjeshuis, oud huis, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, nieuwbouw) de omvang van het huishouden, en zeker ook jullie budget. In grote lijnen onderscheiden we 3 types. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hieronder ontdek je uitleg en ondersteuning over een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. Uitsluitend voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Een CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en ondersteunt als het echt koud is. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en werk goed bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Goed te combineren in veel woningen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Retranchement). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Subsidies zijn er vanaf €1600 tot wel €11000. In het geval van zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1100. Bij aanschaf van een grond/water systeem kan dat oplopen tot €7600. De ISDE overheid-bijdrage wordt gegrond op de “groene score” van de warmtepomp. In het schema ontdek je geldende subsidies in Rijpwetering bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Hidros LZT.602.NN 390 €5050
Water/water Galletti LEW 072WS 69 €8700
Grondboring Alpha Innotec WZS 82H3M 9,00 €2800

warmtepomp-Rijpwetering


Warmtepomp offerte aanvragen Rijpwetering

Online de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Rijpwetering. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Belangrijk: Kies nooit domweg de laagste prijs. Houd ook rekening met de garantieregeling. Direct advies voor jouw situatie? Ga naar het offerte formulier, voer de gevraagde gegevens in, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een persoonlijk bericht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Rijpwetering.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Uitgebreide garantie
Een groene keuze

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Onderhoudsarm
Flinke verlaging CO2-uitstoot

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Natuurlijke warmte
Enorme besparing mogelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
De totaaloplossing
Zeer rendabel systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Compacte systemen
Korte termijn rendamenten

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Vele jaren ervaring
Bespaar tot 25% energiekosten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Altijd vermogen beschikbaar
Verantwoord verbruiken

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Lucht en water mogelijkheden
Besparen op vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Veelzijdig gebruik
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Combineren met zonnepanelen
Reduceer energielasten

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Hybride of All-electric
Toekomstbestendig

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Aantrekkelijke terugverdientijd
Besparen op gasverbruik


Zonneboiler Rijpwetering

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Rijpwetering: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit type installatie gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Een zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen. Met deze installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom? Een zonne-boiler van 1 m2 verschaft +/- een gas-reductie van 100 m3. Een zonneboiler zorgt voor ruwweg nagenoeg de helft van het benodigde warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Een speciale collector (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (ook wel warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Rijpwetering schommelt rond de €5750. Vaak met een geheel verzorgde montage. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Vergeet niet: Het apparaat werkt standaard samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om de watertemperatuur tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Rijpwetering

In aanvulling op een warmtepomp nemen meer en meer huizen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of het met een alternatief als zonnepanelen in Rijpwetering genereren. Dit vergt niet veel. Een aantal zonnepanelen, één omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles aansluit. De investering bedraagt ergens tussen de €4250 en €6100. Let wel: de investering is afhankelijk van aspecten als merken en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Via warmtepompaanbieders.nl ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat jij een indicatie hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Rijpwetering.