Warmtepomp Ransdaal

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Ransdaal. Het is een grensverleggende manier om een huis op te warmen (en te koelen). Zo’n installatie genereert de verwarming voor huizen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Zo’n installatie maakt gebruik van stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een populair alternatief, voor de traditionele cv-ketel. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 43 tot 60%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Aangedreven door enorme subsidies laten veel consumenten in Ransdaal een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Hoeveel ben ik kwijt? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Hieronder vind je stappenplannen. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Climer aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Ransdaal

Een groen alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Reëel: 41 procent Co2 reductie.

Lagere energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €370 op jullie energienota.

Voor elke woning

Voor alle woonruimtes (provincie Limburg) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Ransdaal Stap jij over op duurzame energie? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Deze installatie genereert hiermee geschikte warmte voor een woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Opmerkelijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een unieke vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Dit koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel helpt mee aan een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat verschilt enorm per systeem, en het daadwerkelijke gebruik. De besparing op jouw energienota ligt al gauw op €345 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Daardoor zul je moeten beschikken over spaarcenten. De hedendaagse terugverdienperiode schommelt tussen 5 – 11 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2500 €6700 7 jaar
Lucht-lucht €3200 €3100 €6300 7 jaar
Water-water €9700 €3800 €13500 12 jaar
Lucht-water €8400 €3800 €12200 14 jaar
Grond-water €12200 €8500 €20700 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Ransdaal?

Het installeren van zo’n warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs moeten werken conform allerlei wettelijke eisen en certificaten. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een ervaren warmtepomp installateur in Ransdaal? In deze omgeving opereren meerdere kundige aanbieders. Allen met expertise op het gebied van het plaatsen en onderhouden van de ketel. Geïnteresseerd of zo’n installateur in de streek Voerendaal actief is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave via deze gecertificeerde warmtepomp vakman in de regio. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Ouwsterhaule.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn momenteel veel verschillende systemen. Ieder met een eigen prijskaartje. De investering van een warmtepomp begint rond de €4600 maar kan oplopen tot €24000. De kostprijs wordt deels bepaald door de pomp. Onderschat het niet, ook de plaatsing van de pomp is prijzig. De goedkoopste optie is vaak een hybride installatie. Al te bestellen vanaf €4600, incl. apparatuur en installatiewerk. Een systeem met grondboring is niet voor de kleine portemonnee. Hiervoor betaal je al snel €22000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Ransdaal.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (o.a. Mitsubishi Heavy Industries) €7500
Water/water (bijv. IDM) €11100
Grond-water (o.a. Alpha Innotec) €10200
Hybride (door MDV) €5400

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Bijvoorbeeld het actuele stroom + gasverbruik, het soort huis (jaren 30 woning, oud huis, vrijstaand, flat, nieuwbouw) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Globaal hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Onderstaand ontvang jij informatie over de keuze voor zo’n product.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Verwarmt je hele huis en biedt warm water in de keuken en badkamer. Uitsluitend voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. De CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en werk goed bij huizen met mechanische ventilatie. Ook voor wat oudere woningen dus.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze geldt voor heel Nederland (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Poortugaal). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1600, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €9900. Op de hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1400. Op een grond/water systeem heb je recht op meer, tot wel €7900. De ISDE overheid-bijdrage wordt gebaseerd op de “groene score” van het systeem. Hieronder check jij direct actuele subsidies in Ransdaal bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hewalex PCWU 2,5 kW 30 €1600
Water/water Galletti LEP 062ML 60 €7800
Grondboring Alpha Innotec SWC 192H3 21,00 €3900

warmtepomp-Ransdaal


Warmtepomp offerte aanvragen Ransdaal

Eenvoudig de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Ransdaal. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Belangrijk: Kies niet eenvoudigweg de laagste prijs. Check ook zaken als service en garantie. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een persoonlijk bericht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Kies de beste aanbieding en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Ransdaal.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Laag energieverbruik
Zeer enerziezuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Eenvoudige bediening
Bespaar tot honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Verwarming en warm water
Bespaar tot 25% energiekosten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Compacte systemen
Verantwoord verbruiken

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Hulp en advies
Zeer rendabel systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Diverse modellen
Flinke kostenbesparing

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Eenvoudige installatie
Verminding schadelijke

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Ook in de winter werkzaam
Zeer enerziezuinig

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Werkt met huidige leidingen
Een lagere energienota

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Innovatief en energeizuinig
Bespaar tot honderden euro’s

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Werkt met huidige leidingen
Een groene installatie

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Meerdere producten
Verlaag je vaste lasten


Zonneboiler Ransdaal

Een extra systeem voor energiebesparing in Ransdaal: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit systeem gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. De zonneboiler werkt op het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Via dit systeem gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dat werkt? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte voorziet in +/- 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor ruwweg om en nabij 50% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Dit product bestaat uit: Een zonnecollector op het dak (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (de warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Ransdaal ligt rond de €4000. Dit is met montagekosten. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Check: De zonneboiler coöperereert met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het aantal graden voldoende warm te krijgen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Ransdaal

In combinatie met een warmtepomp nemen meer en meer huishoudens ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan profiteer je van nog meer voordeel. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Ransdaal genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Diverse zonnepanelen, een omvormer en een vakkundige installateur die het installeert. De gemiddelde prijs varieert tussen de €4000 en €5600. Niet vergeten: het prijsvoorstel wordt gedreven door de hoeveelheid zonnecellen en vermogen dat de panelen leveren. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Door gebruik van het formulier ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je inzichtelijk hebt wat jullie stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Ransdaal.