Warmtepomp Puiflijk

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Puiflijk. Een baanbrekende wijze om een huis op te warmen (en te koelen). Zo’n installatie draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Deze installatie gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een populair alternatief, en het werkt niet op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot neemt gemiddeld af met 35 – 63%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door de relatief hoge subsidies laten alsmaar meer consumenten in Puiflijk een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Hieronder check je hiervoor de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Air Trade Centre aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Puiflijk

Duurzaam systeem

Een warm huis en warm water zonder gas. Mogelijk: 48 procent CO2 beperking.

Besparen op energierekening

Door de hulp van een warmtepomp bespaar jij snel €295 op de energierekening.

Voor alle ruimtes

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Gelderland) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Puiflijk Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit apparaat gebruikt dit voor bruikbare energie van hoge temperatuur. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Let op: de stroomconsumptie neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het systeem creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een koelvloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof kookt al snel, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een schonere aarde. Maar het bespaart je ook geld. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en de manier van gebruik. De energiebesparing is ongeveer €325 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Hiervoor is wel eerst een investering nodig. De hedendaagse terugverdientijd ligt tussen de 4 t/m 14 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2400 €6500 5 jaar
Lucht-lucht €2900 €3200 €6100 7 jaar
Water-water €9600 €3900 €13500 11 jaar
Lucht-water €8200 €3900 €12100 14 jaar
Grond-water €12100 €8400 €20500 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Puiflijk?

Het inrichten van een warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs zijn verplicht te werken via allerlei certificaten en wetgeving. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Puiflijk? In deze streek opereren meerdere kundige aanbieders. Zeer goed in de installatie + inspectie van wtw-systemen. Weten of zo’n installateur in de gemeente Druten bij jullie kan werken? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van deze erkende warmtepomp specialist uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Oudenbosch.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan momenteel allerlei oplossingen. Ieder met een eigen prijskaartje. De kosten van een warmtepomp start vanaf €4700 – €20000. Het prijskaartje is te verklaren door de apparatuur. Goed om te weten: ook de plaatsing van de pomp kan kostbaar zijn. De voordeligste variant is vaak een hybride installatie. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4600, inclusief de WTW en het installeren. Een grond-water systeem is flink duurder. Reken op tarieven vanaf €20000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Puiflijk.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Mitsubishi Electric) €5100
Water/water (zoals Galletti) €11100
Grond/water (van o.a. Alpha Innotec) €21600
Hybride (door Mastertherm) €5700

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welke warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Onder andere energieverbruik, de locatie (oud huis, vrijstaand, rijtjeshuis, flat, 2 onder 1 kap) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk budget. In grote lijnen maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Hieronder vind je informatie over de keuze voor zo’n installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en coördineert ook het warme/hete water. Alleen aan te raden voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Het verzorgt de warmte in je woning. Je CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en werk goed bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Goed te combineren in veel woningen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus ook van toepassing op een warmtepomp Peperga). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1400, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €9000. In het geval van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1600. Bij plaatsing van een geothermische variant is dit al gauw €7400. De hoogte van de ISDE subsidie wordt gegrond op de functionaliteit van het product. Nu vind je geldende subsidies in Puiflijk bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hautec HWL-A-45/2T-S (88LT0902SCLN5) 300 €4300
Water/water Galletti ENE040WS 37 €5500
Grondboring Alpha Innotec SW 192H3 21,00 €3900

warmtepomp-Puiflijk


Warmtepomp offerte aanvragen Puiflijk

Gemakkelijk de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Puiflijk. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Belangrijk: Kies nooit klakkeloos de laagste prijs. Neem ook zaken in acht als after sales service. Direct advies voor jouw situatie? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en start met besparen op gas en energie.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een op maat gemaakte offerte van lokale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Puiflijk.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Innovatieve technologie
Bespaar tot honderden euro’s

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Aantrekkelijke subsidies
Bespaar honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Geschikt voor Nederlands klimaat
Verlaag je vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Meerdere producten
Minder schadelijke stoffen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Natuurlijke warmte
Een bewuste keuze

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Meerdere producten
Op weg naar een schoner milieu

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
De totaaloplossing
Zeer enerziezuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Compacte systemen
Hoge besparingen mogelijk

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Een natuurlijke keuze
Enorme besparing mogelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Aantrekkelijke terugverdientijd
Eigen bespaarassistent

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Hulp en advies
Verantwoord verbruiken

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Combineren met vloerverwarming
Duurzame verwarming


Zonneboiler Puiflijk

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Puiflijk: zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit product gebruikt de zon als energiebron. Deze zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) voor het verwarmen van water. Aan de hand van zo’n boiler kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe dat werkt? 1m2 aan zonneboiler oppervlak geeft +/- een gas-reductie van 100 m3. Een zonneboiler zorgt voor bij benadering nagenoeg de helft van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Drie zaken zijn hier van belang: Een zonnecollector op het dak (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Puiflijk schommelt rond de €6000. Het systeem wordt dan geplaatst. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Het product is niet altijd rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Tip: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een standaard CV-ketel om de watertemperatuur tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Puiflijk

Naast een warmtepomp gaan veel consumenten ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Puiflijk genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Een aantal zonnepanelen, de omvormer en een geschikte installatiemonteur die het installeert. De initiële investering schommelt zo tussen de €4100 en €4700. Niet vergeten: de aanschafprijs wordt sterk bepaald door o.a. het aantal panelen en vermogen dat de panelen leveren. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Aan de hand van de vergelijker kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je (ongeveer) weet wat het huidige verbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Puiflijk.