Warmtepomp Rheden

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Rheden. Een baanbrekende benadering om jouw huis op te warmen. Het systeem regelt de verwarming in je huis en ook voor opgewarmd water. Dit apparaat gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een populair alternatief, en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 37 – 53 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door gebruik te maken van subsidieslaten opvallend veel consumenten in Rheden de warmtepomp plaatsen in huis. Maar hoe werkt dat? Hoeveel ben ik kwijt? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Met behulp van deze website ontdek je alle informatie! Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Galletti aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Rheden

Beter voor het milieu

Een warm huis en warm water zonder gas. Haalbaar: 43 procent minder Co2 uitstoot.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp heb je snel een besparing van €405 op de energierekening.

Voor alle huizen

Voor vrijwel elke woning (provincie Gelderland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Rheden Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit apparaat transformeert dit in geschikte warmte voor een woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Oftewel: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar het verbruik van gas neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het product haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een koelvloeistof gaat naar de compressor. Deze unieke vloeistof kookt supersnel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een schonere lucht. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld? Dit varieert enorm per type pomp, plus de toepassing. De hoogte van de besparing is ongeveer €340 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Juist om deze reden moet je wel eerst zelf investeren. De gemiddelde terugverdientijd varieert tussen 5 en 10 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2300 €6200 6 jaar
Lucht-lucht €3000 €2900 €5900 7 jaar
Water-water €10000 €4200 €14200 11 jaar
Lucht-water €7800 €4200 €12000 12 jaar
Grond-water €11800 €8300 €20100 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Rheden?

Het installeren van zo’n warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te maken met certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Rheden? In deze gemeente functioneren verscheidene vakkundige organisaties. Zeer goed in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Nieuwsgierig of zo’n installateur in omgeving Rheden actief is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave via een gecertificeerde warmtepomp expert uit de streek. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Peperga.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn momenteel veel verschillende systemen. Elke pomp met een eigen prijskaartje. De prijs van een warmtepomp begint rond de €4400 tot €25000. De hoogte van de investering komt tot stand door de pomp. Goed om te weten: ook het plaatsen is een dure aangelegenheid. Het instapmodel is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze heb je al vanaf €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Een grondwater alternatief is veel kosten-intensiever. Kosten: reken op ongeveer €20000 (inclusief grondboring en installatie). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Rheden.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht-water (bijv. Nefit) €7500
Water/water (bijv. Itho Daalderop) €7950
Grond / water (zoals Climaveneta) €7500
Hybride (Mitsubishi Electric) €6600

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie moet ik hebben? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Denk bijv. aan huidige energieverbruik, het soort huis (jaren 30 woning, rijtjeshuis, nieuwbouw, oud huis, vrijstaand) aantal personen in het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Meestal onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hierna bekijk jij details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en levert water voor douchen en afwas. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Jouw CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en is toepasbaar bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dus evengoed voor een warmtepomp Ransdaal). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. De subsidies beginnen rond €2000, maar lopen op tot €10700. Met zo’n hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1300. Bij het laten installeren van een pomp in de grond heb je recht op meer, tot wel €7800. Hoeveel ISDE subsidie je krijg gaat hand in hand met de efficiëntie van de ketel. Nu vind je toepasbare subsidies in Rheden bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hidros LHA.902.LS 560 €6750
Water/water Galletti LEW 052WL 53 €7100
Grondboring Alpha Innotec SWCV92H3 9,00 €2800

warmtepomp-Rheden


Warmtepomp offerte aanvragen Rheden

Probleemloos de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Rheden. Waar vindt jij de beste prijzen? Belangrijk: Kies niet vanzelfsprekend de meest voordelige aanbieder. Check ook zaken als service na plaatsing. Een persoonlijke offerte ontvangen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van installateurs uit de regio.
 8. Vergelijk de offertes en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Rheden.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Hybride of All-electric
Eigen bespaarassistent

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Veelzijdig gebruik
Zeer enerziezuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Aantrekkelijke terugverdientijd
Zeer rendabel systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Natuurlijke warmte
Op lange termijn voordelig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Onderhoudsarm
Minder schadelijke stoffen

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Verwarming en warm water
Zeer duurzame oplossing

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Persoonlijke ondersteuning
Efficiënt systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Hybride of standalone
Minder schadelijke stoffen

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Vele jaren ervaring
Uitstekend rendement

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Eenvoudig te installeren
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Verschillende toepassingen
Uitstekend rendement

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Hoge subsidies mogelijk
Verantwoord verbruiken


Zonneboiler Rheden

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Rheden: een zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit systeem gebruikt de zon als energiebron. De zonneboiler werkt op het licht van de zon voor het verwarmen van water. Door deze tool kan je heel wat energie besparen. Waarom? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte genereert +/- 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler regelt over het algemeen de helft van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Zonnecollectoren boven het huis (vergelijkbaar met een zonnecel), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Rheden is nu om en nabij de €3000. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Er zijn ook subsidies mogelijk. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let op: Het systeem gebruik je samen met een hulpverwarmingsketel om de temperatuur in bepaalde situaties te ondersteunen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Rheden

In combinatie met een warmtepomp nemen veel consumenten ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan ben je nog “groener” bezig. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Jij kan kiezen om energie in te kopen, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Rheden opwekken. Hiervoor heb je niet veel nodig. 4, 8 of 10 zonnepanelen, de omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die alles op de juiste manier aansluit. De prijs varieert tussen de €4000 en €5800. Opletten: het prijskaartje wordt sterk bepaald door aspecten als merken en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Aan de hand van de website kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat jij een indicatie hebt wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Rheden.