Magic Thermodynamic Box Warmtepomp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp van Magic Thermodynamic Box. Een innovatieve aanpak om een huis op te warmen (en te koelen). Dit product genereert de verwarming voor huizen en wekt warm water op (douchen). Dit product werkt op stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Het is dus een duurzaam alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 reduceert met 42 – 52 procent. Ook het energietarief neemt af. Mede door de subsidieslaten meer en meer woningeigenaren een Magic Thermodynamic Box warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat kost het? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Met behulp van deze website check je hiervoor stappenplannen. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp AWB.

warmtepomp van Magic Thermodynamic Box

Een Groen alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Tot 52% minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Geholpen door een warmtepomp bespaar je zo’n €335 op de energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor alle woonruimtes kan een installatie worden geleverd.

Werking en kosten van de Magic Thermodynamic Box warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een Magic Thermodynamic Box warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de BMTB 130L) wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Deze installatie genereert zo verwarmingswater van 40⁰C. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Let op: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wil jij daarover meer informatie? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een unieke vloeistof gaat naar de compressor. Zo’n koudemiddel kookt al snel, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Magic Thermodynamic Box?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Bijvoorbeeld het model BMTB 130L? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan op het ogenblik velerlei installaties. Elk met een kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp start vanaf €4600 tot ongeveer €21000. Het prijskaartje is te verklaren door de apparatuur. Vergeet niet: ook het plaatsen is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs).

De voordeligste variant is een hybride model. Al te bestellen vanaf €4600, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Ga je de grond in? Dat is flink duurder. Dit begint vaak vanaf €24000 (incl. boring en alle toebehoren). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp van Magic Thermodynamic Box. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Leeuwarden.


Type warmtepompPrijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water€14000
Water-water€15000
Lucht-lucht€3000
Lucht-water€9000
Hybride€6500

warmtepomp Magic Thermodynamic Box


Magic Thermodynamic Box warmtepomp offerte aanvragen

Op je gemak de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je vindt diverse energiebesparende producten van Magic Thermodynamic Box. Het is lastig om de juiste te kiezen. Goed om te weten: Kies niet eenvoudigweg de laagste prijs. Neem ook zaken in acht als garantieregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de gevraagde gegevens in, en begin jouw avontuur om energie te besparen. Aangesloten installateurs door het hele land, dus ook warmtepomp plaatsen in Den Haag kan.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een persoonlijk bericht van installateurs uit jullie streek.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope Magic Thermodynamic Box warmtepomp plaatsen.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Start met het vergelijken van warmtepompen. Bijvoorbeeld de Magic Thermodynamic Box BMTB 130L.