Warmtepomp Riel

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Riel. Het is een grensverleggende benadering om een woning te verwarmen. Dit product genereert de verwarming voor huizen en wekt warm water op (douchen). Dit apparaat maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Het is dus een duurzaam alternatief en het werkt niet op gas. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van CO2 reduceert met 34 tot 57 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten veel bewoners van Riel een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op onze site lees jij daarover meer details. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Hidros aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Riel

Duurzame oplossing

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Tot 49% Co2 vermindering.

Bespaar op de energienota

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je al gauw €275 op de energienota.

Voor elk appartement

Voor elk huis (provincie Noord-Brabant) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Riel Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit systeem zet dit om warmte voor je huis. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Belangrijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar het verbruik van gas neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De pomp genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeistof (koudemiddel) verdampt naar de compressor. Deze unieke vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een schoner milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld? Dat hangt af van het type systeem, en de manier van gebruik. De hoogte van de besparing ligt al gauw op €340 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Hiervoor dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De hedendaagse terugverdientijd schommelt tussen 4 en 12 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2400 €6400 7 jaar
Lucht-lucht €3100 €3200 €6300 6 jaar
Water-water €10500 €4200 €14700 10 jaar
Lucht-water €7900 €4200 €12100 13 jaar
Grond-water €11900 €8400 €20300 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Riel?

Het stationeren van zo’n warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs moeten voldoen aan verschillende eisen en verplichtingen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Riel? In deze plaats zijn er tal van professionele installateurs. Deze partijen verzorgen plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Geïnteresseerd welke installateur in de buurt van Goirle bij jullie kan werken? Maak een duidelijke situatieschets, en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via een gecertificeerde warmtepomp expert uit de streek. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Pietersbierum.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn vandaag de dag veel verschillende systemen. Elke pomp met een ander kostenplaatje. De investering van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4300 en €20000. Deze hoge prijs zit’m voor een groot deel in de techniek. Onderschat het niet, ook het plaatsingswerk is niet goedkoop. Het instapmodel is vaak een hybride installatie. Al te bestellen vanaf €5000, incl. apparatuur en installatiewerk. Ga je de grond in? Dat is alleen voor de grote budgetten. Dit kost al gauw €23000 voor de complete levering en plaatsing. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Riel.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Nefit) €6000
Water/water (zoals Itho Daalderop) €8400
Grond/water (via bijv. Climaveneta) €7500
Hybride (via o.a. Mitsubishi Electric) €8400

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp past bij mijn situatie? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Bijvoorbeeld het actuele stroom + gasverbruik, grootte van je woning (vrijstaand, rijtjeshuis, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, jaren 30 woning) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk budget. Vaak hebben we het over 3 type pompen. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Bijgaand tref jij uitleg en ondersteuning over een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen geschikt voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Een CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en springt bij als het koud is. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming , de energiewinst is het grootst bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Ook voor wat oudere woningen dus.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze geldt voor heel Nederland (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Reeuwijk). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. De subsidies beginnen rond €1700, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €9900. In het geval van een hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €2200. In het geval van een geothermische variant incasseer je zo €7700. De hoogte van de ISDE subsidie hangt af van de zuinigheid van de installatie. In de tabel vind je toepasbare subsidies in Riel bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hidros LZT.252.XL 160 €2750
Water/water Galletti LEW 062WS 60 €7800
Grondboring Alpha Innotec WZS 102H3M 11,00 €2900

warmtepomp-Riel


Warmtepomp offerte aanvragen Riel

Zonder problemen de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Riel. Het is lastig om de juiste te kiezen. Goed om te weten: Selecteer niet doodleuk voor de goedkoopste leverancier. Neem in je overweging ook zaken mee als onderhoudsregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs in de buurt.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Riel.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Hybride of All-electric
Minder schadelijke stoffen

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Gemakkelijk te plaatsen
Schoon & veilig systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
Persoonlijke ondersteuning
Minder betalen voor gas + stroom

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Verwarmen op duurzame manier
Zeer enerziezuinig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Simpele interface
Lagere energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
A++ Energielabel
Minder betalen voor gas + stroom

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Uitgebreide garantie
Verlaag je vaste lasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Innovatief en energeizuinig
Flinke kostenbesparing

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Op lange termijn voordelig

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Goede garantie
Zeer milieuvriendelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Ook in de winter werkzaam
Uitstekend rendement

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Laag energieverbruik
Toekomstbestendig


Zonneboiler Riel

Een andere optie om energie te besparen in Riel: zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit concept gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Deze zonneboiler werkt op basis van zonlicht voor het verwarmen van water. Met dit type installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dit kan? 1 m2 aan dakoppervlak genereert +/- 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler regelt ruwweg 50% – 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Het is een 3 componenten systeem: Een zonnecollector op het dak (variatie op zonnepanelen), een warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (of warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Riel begint vanaf €4250. Vaak met een geheel verzorgde montage. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Check: Het systeem gebruik je samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om het aantal graden tot de juiste hoogte te verhitten (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Riel

Behalve de warmtepomp gaan opvallend veel mensen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Riel opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. 4, 8 of 10 zonnepanelen, een omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die alles op de juiste manier aansluit. De aanschafprijs bedraagt zo’n €3000 en €5200. Opletten: het aanschaf-tarief wordt gedreven door o.a. het aantal panelen en de capaciteit van de panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebaseerd op deze website ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat jij een indicatie hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Riel.