Hidros Warmtepomp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp van Hidros. Het is een grensverleggende aanpak om jouw huis op te warmen. Zo’n installatie regelt de verwarming in je huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Het systeem maakt gebruik van stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot reduceert met 39 tot 65%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door de relatief hoge subsidies laten alsmaar meer huishoudens een Hidros warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Met behulp van deze website check je hiervoor meer details. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp ADG Dynamics.

warmtepomp van Hidros

Een Groen alternatief

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Wel 57 procent CO2 beperking.

Minder betalen voor energie

Geholpen door een warmtepomp bespaar je al gauw €415 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woningen

Voor ieder type woning zijn passende oplossing mogelijk.

Werking en kosten van de Hidros warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een Hidros warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de LHA.1002.LS) wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit product gebruikt dit voor geschikte warmte voor een woning. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Opmerkelijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen en het gasverbruik neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het product haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof kookt supersnel, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor perst deze damp samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Hidros?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Bijvoorbeeld het model LHA.1002.LS? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn vandaag de dag veel verschillende systemen. Ieder met een ander kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp begint rond de €4500 tot €23000. De kostprijs heeft natuurlijk te maken met de apparatuur. Vergeet niet: ook het installeren is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs).

Het instapmodel is een hybride systeem. Al te bestellen vanaf €4900, inclusief de WTW en het installeren. Een pomp onder de grond is alleen voor de grote budgetten. Kosten: reken op ongeveer €23000 voor de complete levering en plaatsing. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp van Hidros. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Hellendoorn.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Grond-water €22000
Water-water €25000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €9000
Hybride €7500

warmtepomp Hidros


Hidros warmtepomp offerte aanvragen

A la minute de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. We zien ze steeds meer: energiebesparende systemen van Hidros. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Ons advies: Kies nooit vanzelfsprekend voor de goedkoopste leverancier. Het is ook belangrijk te kijken naar de service na plaatsing. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop hieronder, voer de gevraagde gegevens in, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Landelijke plaatsing, dus ook warmtepomp plaatsen in Assen is gewoon mogelijk.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een offerte van installateurs in de buurt.
 8. Kies de beste aanbieding en laat de goedkope Hidros warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Snel alle installaties vergelijken. Onder andere de Hidros LHA.1002.LS.