Warmtepomp Pietersbierum

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Pietersbierum. Het is een nieuwe methode om je huis te verwarmen. Dit apparaat creëert warmte in appartementen en wekt warm water op (douchen). Zo’n installatie maakt gebruik van stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 38 tot 55%. Ook het energietarief neemt af. Aangedreven door enorme subsidies laat een groeiend aantal consumenten in Pietersbierum een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat is het prijskaartje? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina vind je meer details. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Ecensy hybride.

warmtepomp vergelijken Pietersbierum

Duurzame oplossing

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Denkbaar: 56 procent CO2 besparing.

Minder betalen voor energie

Met behulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €385 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elk huis

Voor elk huis (provincie Friesland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Pietersbierum Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit systeem genereert hiermee warmte voor je huis. De installatie draait op stroom. Let op: het stroomverbruik neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wil jij daarover meer informatie? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De machine onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciaal soort vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeistof heeft een laag kookpunt, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel helpt mee aan een verminderd broeikaseffect. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat hangt af van het type systeem, plus de toepassing. De bezuiniging op de energierekening ligt vaak rond de €295 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Juist om deze reden heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De huidige terugverdientijd ligt tussen de 9 – 11 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€4000€1900€59007 jaar
Lucht-lucht€3300€3100€64006 jaar
Water-water€10300€4400€1470010 jaar
Lucht-water€8000€4400€1240014 jaar
Grond-water€12000€7900€1990015 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Pietersbierum?

Het aanbrengen van een warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs zijn verplicht te werken via verschillende eisen en verplichtingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in Pietersbierum? In deze omgeving werken diverse vakkundige installateurs. Vaak erg toegespitst op plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Weten of er een installateur in en rondom Franekeradeel bij jullie kan werken? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en krijg binnen korte termijn een offerte via een bevoegde warmtepomp aanbieder uit de streek. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Oude Meer.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn tegenwoordig allerhande systemen. Elk met een eigen prijskaartje. De prijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4000 – €24000. Het prijskaartje zit deels in het apparaat. Maar ook de vergoeding voor de installateur is prijzig. Het instapmodel is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze beginnen al bij €4500, incl. apparatuur en installatiewerk. Een pomp onder de grond is niet voor de kleine portemonnee. De kosten daarvoor zijn zo’n €23000 (incl. boring en alle toebehoren). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Pietersbierum.


Type warmtepompPrijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht / water (via bijv. Mitsubishi Electric)€6600
Water/water (bijv. Galletti)€8400
Grond-water (bijv. Alpha Innotec)€8400
Hybride (door LG)€6900

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk type warmtepomp moet ik nu hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Zo kun je denken aan het huidige gasverbruik, type woning (rijtjeshuis, nieuwbouw, oud huis, jaren 30 woning, vrijstaand) het aantal mensen dat in het huis woont, en natuurlijk budget. Ruwweg spreken we over 3 type installaties. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop ontdek je details die jou helpen bij het kiezen voor een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen geschikt voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Een CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en wordt meer en meer geplaatst in woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Uitermate handig voor veel huizen.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Paasloo). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Er is al een subsidie vanaf €1300, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €9800. Wanneer we spreken van de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1300. Bij het laten installeren van een grond/water systeem heb je recht op meer, tot wel €9000. De ISDE bijdrage wordt gegrond op de duurzaamheid van de ketel. Hieronder bekijk je hedendaagse subsidies in Pietersbierum bij 3 type aansluitingen.


SysteemMerkModelKWSubsidie
Lucht/waterGREEGRS-CQ8.OPd/NaD-K60€1900
Water/waterGallettiENE025HS25€4150
GrondboringAlpha InnotecPWZS 132H1S17,00€3500

warmtepomp-Pietersbierum


Warmtepomp offerte aanvragen Pietersbierum

Online de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Pietersbierum. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Vergis je niet: Kies nooit vanzelfsprekend de scherpste offerte. Check ook zaken als garantieregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, vul je gegevens in en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een offerte van installateurs in de buurt.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Pietersbierum.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Geschikt voor subsidie
Flinke kostenbesparing

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Hybride of standalone
Ook gunstig voor de portemonnee

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Hulp en advies
Een groene installatie

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Verwarmen op duurzame manier
Besparen op gasverbruik

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Hoog tapwater rendement
Lagere energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Uitgebreide garantie
Zeer milieuvriendelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Eenvoudig te installeren
Bespaar energie en CO2-uitstoot

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Simpele interface
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Innovatieve techniek
Flinke kostenbesparing

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Verwarming en warm water
Korte termijn rendamenten

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Aantrekkelijke terugverdientijd
Verminding schadelijke

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Eenvoudige installatie
Reduceer energielasten


Zonneboiler Pietersbierum

Een extra systeem voor energiebesparing in Pietersbierum: een zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit concept nuttigt de zon om water op te warmen. De zonneboiler werkt op zonlicht en warmt water op. Via dit systeem kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe? 1m2 aan zonneboiler oppervlak genereert +/- 100 m3 gas. Een zonneboiler zorgt voor gemiddeld ongeveer 50 procent van het bad- en douchewater. Drie zaken zijn hier van belang: Zonnecollectoren boven het huis (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir en circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (de warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Pietersbierum bedraagt zo’n €2750. Dat is inclusief plaatsing. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Het product is niet altijd rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Check: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een standaard CV-ketel om water tot de juiste hoogte te verhitten (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Pietersbierum

In aanvulling op een warmtepomp kiezen veel huizen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan profiteer je van nog meer voordeel. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Pietersbierum genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Meerdere zonnepanelen, zo’n omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de montage regelt. De initiële investering ligt in de range tussen €4250 en €5200. Let op: de aanschafprijs heeft alles te maken met factoren zoals merk en de energieproductie van deze panelen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Gebaseerd op het formulier vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat jij een indicatie hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Pietersbierum.