Warmtepomp Peperga

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Peperga. Dit is een populaire benadering om een huis op te warmen (en te koelen). Dit apparaat zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Dit product gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een populair alternatief, voor de traditionele cv-ketel. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 34 – 59 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de huidige subsidieregeling laat een groeiend aantal consumenten in Peperga een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze website lees jij daarover de voorwaarden. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de YORK hybride.

warmtepomp vergelijken Peperga

Duurzaam systeem

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Haalbaar: 57% Co2 terugdringen.

Lagere energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €350 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle ruimtes

Voor vrijwel elke woning (provincie Friesland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Peperga Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit systeem zet dit om bruikbare energie van hoge temperatuur. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Opmerkelijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Wil jij daarover meer informatie? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) verdampt naar de compressor. Dit koudemiddel heeft een laag kookpunt, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in minder uitstoot van CO2. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat ga ik besparen? Dit verschilt nogal per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt vaak rond de €335 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Hiervoor moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De hedendaagse terugverdienperiode ligt in de range tussen de 8 t/m 15 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €1800 €5700 5 jaar
Lucht-lucht €3200 €2800 €6000 7 jaar
Water-water €11000 €4400 €15400 10 jaar
Lucht-water €7900 €4400 €12300 12 jaar
Grond-water €11900 €7800 €19700 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Peperga?

Het inrichten van de warmtepomp is vrij complex. Installateurs moeten voldoen aan allerlei wettelijke eisen en certificaten. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een gekwalificeerde warmtepomp installateur in Peperga? In deze gemeente handelen tal van gekwalificeerde organisaties. Deze partijen verzorgen de installatie en service voor WTW systemen. Ontdekken of zo’n installateur in de streek Weststellingwerf voor jou klaarstaat? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en je krijgt een offerte via de gekwalificeerde warmtepomp organisatie uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Oud Ade.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan op het ogenblik veel verschillende systemen. Elk systeem met een ander prijskaartje. De prijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4000 tot ongeveer €23000. Deze hoge prijs is te verklaren door de pomp. Vergeet niet: ook het plaatsingswerk kan kostbaar zijn. Het meest betaalbare systeem is een hybride model. Deze beginnen al bij €4800, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een pomp onder de grond is flink duurder. Dit kost al gauw €23000 voor de complete levering en plaatsing. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Peperga.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht-water (zoals Mitsubishi Electric) €5400
Water-water (o.a. Galletti) €26100
Grond/water (via bijv. Alpha Innotec) €15000
Hybride (LG) €7500

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk type warmtepomp past bij mijn situatie? Dit hangt af van veel factoren. Factoren zijn onder andere het huidige gasverbruik, type woning (nieuwbouw, oud huis, flat, rijtjeshuis, jaren 30 woning) aantal personen in het huishouden, en zeker ook jullie budget. Ruwweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Hierna ontdek je uitleg en ondersteuning over een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en coördineert ook het warme/hete water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met goede isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Jouw CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werk goed bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Goed te combineren in veel woningen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Ouwsterhaule). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Er is al een subsidie vanaf €1300, maar lopen op tot €10200. Wanneer we spreken van zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1100. Met een installatie in de grond gaat het nog verder omhoog, tot wel €8100. De ISDE hulp hangt af van de mate van zuinigheid van de pomp. Nu ontdek je actuele subsidies in Peperga bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water GENERAL Waterstage HT 16F DUO 120 €2350
Water/water Galletti ENE017HL 18 €3450
Grondboring Wolf BWS-1-10 11,00 €2900

warmtepomp-Peperga


Warmtepomp offerte aanvragen Peperga

Gemakkelijk aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Peperga. Wie biedt bij de beste deal? Belangrijk: Selecteer niet gewoon de laagste prijs. Het is ook belangrijk te kijken naar de garantie en servicevoorwaarden. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop hieronder, voer de details in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een voorstel van lokale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Peperga.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Zuinig systeem
Op weg naar een schoner milieu

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
A++ Energielabel
Een groene keuze

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Werkt met gasketels
Een bewuste keuze

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Subsidie is mogelijk
Flinke kostenbesparing

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Hoog tapwater rendement
Minder schadelijke stoffen

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Geschikt voor subsidie
Verminding schadelijke

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Laag energieverbruik
Minder betalen voor gas + stroom

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Hybride of All-electric
Zeer rendabel systeem

installateur feenstra

Feenstra

Ook isolatie
Compacte systemen
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Zuinig systeem
Erg zuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Altijd vermogen beschikbaar
Zeer rendabel systeem

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
O.a. mechanische ventilatie
Vermindert broeikasgassen


Zonneboiler Peperga

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Peperga: een zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Deze tool gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Deze zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Door gebruik van dit concept kan je heel wat energie besparen. Hoe dit kan? 1 m2 aan dakoppervlak voorziet in +/- honderd m3 gas. De zonneboiler produceert rond de om en nabij 50% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Het is een 3 componenten systeem: Gunstig gelegen zonnecollectoren (lijken op zonnecellen), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Peperga bedraagt momenteel ongeveer €4500. Vaak met een geheel verzorgde montage. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Tip: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een standaard CV-ketel om de watertemperatuur voldoende warm te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Peperga

Als extra – naast de warmtepomp – gaan opvallend veel woningen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Peperga genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Verscheidene zonnepanelen, een omvormer en een geschikte installatiemonteur om alles aan te sluiten. De prijs ligt tussen de €2500 en €6400. Goed om te weten: de offerte wordt sterk bepaald door de hoeveelheid zonnecellen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Middels deze website vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je inzichtelijk hebt wat jullie actuele gas- en stroomverbruik is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Peperga.