Daikin Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van Daikin. Een baanbrekende wijze om een woning te verwarmen. Dit systeem regelt de verwarming in je huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit apparaat maakt gebruik van energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 49 tot 61 procent. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de subsidieslaten meer en meer bewoners een Daikin warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Via warmtepompaanbieders.nl lees jij daarover stappenplannen. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld warmtepomp Venco.

warmtepomp van Daikin

Duurzame oplossing

Je kunt helemaal gasvrij leven. Haalbaar: 42% schonere (Co2) uitstoot.

Lagere energiekosten

Met behulp van een warmtepomp bespaar jij snel €340 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elk woonhuis

Voor elk huis is duurzame warmte mogelijk.

Werking en kosten van de Daikin warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een Daikin warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de EBLQ011(**)6W1) wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Het systeem transformeert dit in warm water voor verwarming en warm tapwater. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: de stroomconsumptie neemt toe, echter verbruik je geen/minder gas. Wat is het geheim van dit systeem? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het systeem genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een koelvloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kenmerkt zich door lage kookpunten, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Daikin?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de EBLQ011(**)6W1? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan thans velerlei installaties. Elke installatie met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp start vanaf €4500 maar kan oplopen tot €22000. De hoogte van de investering zit deels in het product zelf. Maar ook de vergoeding voor de installateur kan kostbaar zijn.

Het instapmodel is een hybride model. Deze haal je in huis vanaf €4500, inclusief de WTW en het installeren. Een grondwater alternatief is alleen voor de grote budgetten. Kosten: reken op ongeveer €24000 voor de complete levering en plaatsing. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp van Daikin. Direct aan de slag: warmtepomp kopen in Doesburg.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water €25000
Water-water €20000
Lucht-lucht €6000
Lucht-water €10000
Hybride €5000

warmtepomp Daikin


Daikin warmtepomp offerte aanvragen

Direct de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn meerdere energiebesparende installaties van Daikin. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Vergis je niet: Kies niet klakkeloos de laagste prijs. Neem ook zaken in acht als garantie en servicevoorwaarden. Snel een op maat gemaakte offerte? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en begin jouw avontuur om energie te besparen. In alle regio’s is dit mogelijk, dus ook warmtepomp plaatsen in Wageningen is mogelijk.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een voorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope Daikin warmtepomp plaatsen.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Vergelijk direct de beste pompen. Denk aan de Daikin EBLQ011(**)6W1.