Warmtepomp Overschild

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Overschild. Een innovatieve aanpak om jouw huis op te warmen. Dit systeem genereert de verwarming voor huizen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Deze installatie werkt op stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 34 tot 64%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door de relatief hoge subsidies laten alsmaar meer huishoudens in Overschild een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat kost het? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze website tref je alle informatie! Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Technibel hybride.

warmtepomp vergelijken Overschild

Duurzame oplossing

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Wel 45 procent CO2 beperking.

Een lagere energienota

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €380 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle ruimtes

Voor elk type huis (provincie Groningen) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Overschild Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit systeem transformeert dit in geschikte warmte voor een woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Belangrijk: de stroomconsumptie neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Geïnteresseerd? Lees dan verder. In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De pomp onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een unieke vloeistof verdampt naar de compressor. Deze unieke vloeistof kookt supersnel, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een schonere aarde. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Wat ga ik besparen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en het daadwerkelijke gebruik. De besparing op jouw energienota is ongeveer €345 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Daardoor is wel eerst een investering nodig. De actuele terugverdienperiode ligt in de range tussen de 9 en 11 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2500 €6700 6 jaar
Lucht-lucht €2900 €2900 €5800 7 jaar
Water-water €10000 €4500 €14500 12 jaar
Lucht-water €7700 €4500 €12200 14 jaar
Grond-water €12400 €8500 €20900 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Overschild?

Het aanbrengen van zo’n warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs hebben te maken met allerlei certificaten en wetgeving. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Overschild? In deze omgeving werken een hoop professionele organisaties. Vaak erg toegespitst op het plaatsen en onderhouden van de ketel. Geïnteresseerd of zo’n installateur in omgeving Slochteren aan huis langskomt? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van een bevoegde warmtepomp aanbieder in de regio. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Oploo.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan momenteel allerlei oplossingen. Ieder met een ander prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp begint rond de €4900 tot ongeveer €25000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met de apparatuur. Goed om te weten: ook het plaatsingswerk is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het goedkoopste systeem is vaak een hybride installatie. Deze heb je al vanaf €4600, inclusief de WTW en het installeren. Een systeem met grondboring is prijstechnisch ongunstiger. Kosten: reken op ongeveer €23000 voor de complete levering en plaatsing. De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Overschild.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Mitsubishi Electric) €6600
Water-water (o.a. Galletti) €21300
Grond-water (o.a. Alpha Innotec) €8400
Hybride (van Lennox) €10050

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welke warmtepomp installatie is geschikt voor jouw situatie? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Zo kun je denken aan het actuele stroom + gasverbruik, type woning (2 onder 1 kap, oud huis, nieuwbouw, vrijstaand, jaren 30 woning) de hoeveelheid bewoners, en uiteraard het beschikbare budget. Grofweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Onderstaand lees je een beschrijving van zo’n product.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen aan te raden voor huizen met uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij woningen met een mechanische afzuiging. Ook voor wat oudere woningen dus.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, er is een subsidieregeling. Het maakt het niet uit waar je woont (dus evengoed voor een warmtepomp Oudenbosch). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Er is al een subsidie vanaf €1400, maar lopen op tot €9300. Bij aanschaf van een hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1800. Bij aanschaf van een grond/water systeem gaat het nog verder omhoog, tot wel €8000. De ISDE bijdrage gaat hand in hand met de “groene score” van het systeem. Hieronder tref je hedendaagse subsidies in Overschild bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water GENERAL Waterstage Comfort 13 100 €2300
Water/water Galletti EHW073HL 69 €8700
Grondboring Weishaupt/Monarch WWP S 30 IR 30,00 €4800

warmtepomp-Overschild


Warmtepomp offerte aanvragen Overschild

Snel installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Overschild. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Ons advies: Kies niet eenvoudigweg voor de goedkoopste leverancier. Neem in je overweging ook zaken mee als garantie en servicevoorwaarden. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op de knop hieronder, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een prijsvoorstel van lokale installateurs.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Overschild.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Onderhoudsarm
Minder schadelijke stoffen

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Hoge subsidies mogelijk
Een lagere energienota

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Brine/water systemen
Breed toepasbaar
Bespaar energie en CO2-uitstoot

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Een natuurlijke keuze
Minder schadelijke stoffen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Hybride of standalone
Zeer duurzame oplossing

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Perfect voor nieuwbouw
Verminding schadelijke

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Onderhoudsarm
Bespaar honderden euro’s

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Hoge subsidies mogelijk
Bespaar tot honderden euro’s

installateur feenstra

Feenstra

Installateur
Simpele interface
Hoge besparingen mogelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Compacte systemen
Lagere energielasten

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Perfect voor nieuwbouw
Een bewuste keuze

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Geschikt voor subsidie
Zeer duurzame oplossing


Zonneboiler Overschild

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Overschild: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit concept gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Deze zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Met deze installatie kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe dit kan? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte genereert +/- 100 m3 gas. De zonneboiler verwarmt vaak 50% – 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (variatie op zonnepanelen), het warmwaterreservoir en een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Overschild ligt rond de €2000. Dat is met (hybride) montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Let op: Een zonneboiler werkt samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het aantal graden in bepaalde situaties te ondersteunen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Overschild

Samen met de populaire warmtepomp nemen veel mensen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Overschild opwekken. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, één omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur om alles aan te sluiten. De gemiddelde prijs schommelt zo tussen de €3750 en €6300. Belangrijk: het prijskaartje wordt gedreven door aspecten als merken en de capaciteit van de panelen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Middels deze website kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je inzichtelijk hebt wat jullie huidige verbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Overschild.