Warmtepomp Poortugaal

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Poortugaal. Een baanbrekende wijze om een woning te verwarmen en koelen. Zo’n installatie draagt zorg voor verwarming van jouw huis en wekt warm water op (douchen). Het systeem maakt gebruik van energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Dit is een “groen” alternatief voor de traditionele cv-ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 37 – 63 procent. Ook het energietarief neemt af. Mede door de huidige subsidieregeling laten steeds meer gezinnen in Poortugaal zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Welk budget moet ik hebben? Uit welke systemen kan ik kiezen? Via warmtepompaanbieders.nl lees jij daarover de voorwaarden. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de A1 Green Energy aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Poortugaal

Beter voor het milieu

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Haalbaar: 59 procent CO2 beperking.

Bespaar op de energienota

Dankzij de inzet van een warmtepomp heb je snel een besparing van €320 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle appartementen

Voor elk huis (provincie Zuid-Holland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Poortugaal Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Zo’n installatie genereert zo geschikte warmte voor een woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Belangrijk: je gebruikt meer stroom, en het gasverbruik neemt af. Wil jij daarover meer informatie? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het product creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een unieke vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze koelvloeistof gaat snel aan de kook, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Het wordt weer een vloeistof. Het proces begint opnieuw (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel stimuleert een schonere lucht. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dit varieert enorm per type pomp, en hoe het wordt gebruikt. De bezuiniging op de energierekening ligt al gauw op €335 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Daardoor is wel eerst een investering nodig. De actuele terugverdienperiode ligt ergens tussen de 9 – 12 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €1900 €6000 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3300 €6100 7 jaar
Water-water €9800 €4300 €14100 10 jaar
Lucht-water €8100 €4300 €12400 12 jaar
Grond-water €12100 €7900 €20000 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Poortugaal?

Het aanbrengen van de warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te dealen met allerlei certificaten en wetgeving. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Poortugaal? In deze regio functioneren verscheidene capabele installateurs. Je kunt bij hen terecht voor de installatie + inspectie van wtw-systemen. Belangstelling in welke installateur in en rondom Albrandswaard bij jullie kan werken? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van de gekwalificeerde warmtepomp aanbieder uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Oudehaske.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten pompen. Elke installatie met een eigen prijskaartje. Het prijskaartje van een warmtepomp begint rond de €4700 tot plus minus €22000. Het prijskaartje heeft natuurlijk te maken met de machine zelf. Onderschat het niet, ook het plaatsingswerk is niet goedkoop. Het meest betaalbare systeem is een hybride model. Deze heb je al vanaf €4900, inclusief de WTW en het installeren. Een systeem met grondboring is flink duurder. Dit kost al gauw €21000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Poortugaal.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld Mitsubishi Electric) €6300
Water / water (bijvoorbeeld Galletti) €9300
Grond / water (bijvoorbeeld Alpha Innotec) €8400
Hybride (via o.a. Mastertherm) €5100

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp-type sluit aan bij mijn wensen? Daar is geen standaard berekening voor. Onder andere het huidige gasverbruik, de woning eigenschappen (rijtjeshuis, nieuwbouw, oud huis, jaren 30 woning, vrijstaand) de dalen en pieken van het verbruik, en uiteraard het beschikbare budget. Vaak spreken we over 3 type installaties. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand lees je info die je helpt bij het kiezen van een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen geschikt voor woningen met goede isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. De CV-ketel regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en is geschikt voor huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Parrega). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Je hebt al bijdragen vanaf €1800 tot wel €10200. In het geval van de hybride warmtepomp krijg je vaak al €1700. In het geval van een bodem-water installatie gaat het nog verder omhoog, tot wel €8200. De ISDE toelage wordt gegrond op de energiezuinigheid van de warmtepomp. In het overzicht vergelijk jij voorbeelden van subsidies in Poortugaal bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Hautec HWL-A-110/2T-S (88LT2202SCLN5) 330 €4600
Water/water Galletti ENE033WL 33 €5100
Grondboring Alpha Innotec SW 102H3 11,00 €2900

warmtepomp-Poortugaal


Warmtepomp offerte aanvragen Poortugaal

Meteen de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Poortugaal. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Belangrijk: Selecteer nooit blind de meest voordelige aanbieder. Net zo belangrijk als prijs zijn garantieregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de gevraagde gegevens in, en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een kostenoverzicht van lokale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Poortugaal.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Compacte systemen
Minder schadelijke stoffen

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Gebruikt hernieuwbare energie
Zeer duurzame oplossing

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Hoge aanvoertermperatuur
Werkt met gasketels
Zeer enerziezuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Hulp en advies
Flinke verlaging CO2-uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Combineren met zonnepanelen
Bespaar tot 25% energiekosten

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Geschikt voor subsidie
Minder schadelijke stoffen

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Werkt het hele jaar
Schoon & veilig systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Sanistage
Combineren met zonnepanelen
Op lange termijn voordelig

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Geschikt voor subsidie
Bespaar honderden euro’s

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Vele jaren ervaring
Goed voor later

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Eenvoudige bediening
Besparen op gasverbruik

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Diverse modellen
Een lagere energienota


Zonneboiler Poortugaal

Een extra systeem voor energiebesparing in Poortugaal: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Deze installatie maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. De zonneboiler werkt op basis van zonlicht om water op te warmen. Via dit systeem kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe dat werkt? Een oppervlakte van 100*100 CM verschaft +/- honderd m3 gas. Een zonneboiler verschaft gemiddeld tussen de 60 en 70% van al het warme water. Drie zaken zijn hier van belang: Gunstig gelegen zonnecollectoren (lijkt op een zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (ook wel warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Poortugaal schommelt rond de €2250. Dat is met (hybride) montage. Er zijn ook subsidies mogelijk. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Check: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de watertemperatuur voldoende warm te krijgen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Poortugaal

In combinatie met een warmtepomp gaan opvallend veel consumenten ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, maar ook zelf met zonnepanelen in Poortugaal opwekken. Dit vergt niet veel. Verscheidene zonnepanelen, één omvormer en een handige vakman die de montage regelt. Het prijskaartje ligt tussen de €3000 en €5100. Let op: de prijs wordt gedreven door factoren zoals merk en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Op basis van warmtepompaanbieders.nl kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je inzichtelijk hebt wat jullie actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Poortugaal.