Warmtepomp Ouwsterhaule

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Ouwsterhaule. Het is een nieuwe benadering om jouw huis op te warmen. Dit apparaat genereert de verwarming voor huizen en eventueel voor warm water. Dit systeem maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Dit is een “groen” alternatief voor de traditionele cv-ketel. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van CO2 wordt teruggedrongen met wel 41 tot 56 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door de relatief hoge subsidies laten alsmaar meer bewoners van Ouwsterhaule de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe steekt dit in elkaar? Wat kost het? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op deze website tref je verdere info. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Sonnenkraft hybride.

warmtepomp vergelijken Ouwsterhaule

Duurzaam systeem

Je kunt helemaal gasvrij leven. Mogelijk: 43 procent CO2 besparing.

Besparen op energierekening

Met behulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €315 op de energierekening.

Voor alle woonhuizen

Voor ieder type woning (provincie Friesland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Ouwsterhaule Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit systeem produceert daarmee hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, echter zal je gas-afname minimaliseren. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De installatie genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeistof (koudemiddel) gaat naar de compressor. Deze vloeistof kookt supersnel, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel zorgt voor een minder vervuild milieu. Het kan ook flink geld besparen. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat verschilt enorm per systeem, plus de toepassing. De energiebesparing bedraagt gemiddeld al snel €295 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Door dit gegeven moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De gemiddelde terugverdientijd schommelt tussen 4 t/m 12 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2000 €6200 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3000 €5800 6 jaar
Water-water €10000 €4000 €14000 11 jaar
Lucht-water €7700 €4000 €11700 12 jaar
Grond-water €12400 €8000 €20400 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Ouwsterhaule?

Het positioneren van zo’n warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs zijn verplicht te werken via allerlei certificaten en wetgeving. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een vakkundige warmtepomp installateur in Ouwsterhaule? In deze gemeente functioneren meerdere kundige bedrijven. Allen met expertise op het gebied van installatie en onderhoud. Belangstelling in of er een installateur in de gemeente De Friese Meren bij jullie kan werken? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en ontvang een offerte via deze ervaren warmtepomp aanbieder in de regio. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Opeinde.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn momenteel ontzettend veel soorten pompen. Elke installatie met een eigen prijskaartje. De kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4600 maar kan oplopen tot €23000. Deze hoge prijs is te verklaren door het product zelf. Goed om te weten: ook het installeren kan kostbaar zijn. Het instapmodel is een hybride systeem. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4700, incl. apparatuur en installatiewerk. Ga je de grond in? Dat is aanzienlijk kostbaarder. Dit kost al gauw €21000 inclusief boren, boiler en installatie. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Ouwsterhaule.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht-water (bijv. Mitsubishi Electric) €6600
Water-water (o.a. Galletti) €21300
Grond/water (via bijv. Alpha Innotec) €11700
Hybride (door Lennox) €19650

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Wat voor een warmtepomp moet ik hebben? Daar is geen standaard berekening voor. Denk bijv. aan de huidige gas- en stroom consumptie, het soort huis (nieuwbouw, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, oud huis, vrijstaand) de omvang van het huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. Grofweg onderscheiden we 3 types. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Bijgaand ontdek je informatie over de keuze voor zo’n warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. In de praktijk uitsluitend toegepast bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. De CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en werk goed bij huizen met mechanische ventilatie. Uitermate handig voor veel huizen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Oudehaske). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Er is al een subsidie vanaf €1900 en kunnen toenemen tot €11000. Op zo’n hybride warmtepomp krijg je vaak al €1400. Bij het laten installeren van een systeem met grondboring heb je recht op meer, tot wel €8000. De ISDE toelage wordt onderbouwd op basis van de milieuvriendelijkheid van de ketel. Hierna check jij direct hedendaagse subsidies in Ouwsterhaule bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Galmet Spectra GT 00 €1250
Water/water Galletti EHW052WS 54 €7200
Grondboring Weishaupt/Monarch WWP S 14 ID 14,00 €3200

warmtepomp-Ouwsterhaule


Warmtepomp offerte aanvragen Ouwsterhaule

Eenvoudig de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Ouwsterhaule. Wie biedt bij de beste deal? Goed om te weten: Selecteer niet zomaar de meest voordelige aanbieder. Check ook zaken als onderhoudsregeling. Een persoonlijke offerte ontvangen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een offerte van regionale installateurs.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Ouwsterhaule.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Gebruikt hernieuwbare energie
Een groene keuze

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Combineren met zonnepanelen
Bespaar honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Aantrekkelijke subsidies
Duurzame verwarming

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Compacte systemen
Op lange termijn voordelig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Subsidie is mogelijk
Reductie van Co2 uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Meerdere producten
Besparen op gasverbruik

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Laag energieverbruik
Korte termijn rendamenten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
O.a. mechanische ventilatie
Bespaar honderden euro’s

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Combineren met zonnepanelen
Een groene keuze

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
Innovatieve technologie
Uitstekend rendement

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Werkt met huidige leidingen
Duurzame verwarming

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Werkt met gasketels
Besparen op gasverbruik


Zonneboiler Ouwsterhaule

Een andere optie om energie te besparen in Ouwsterhaule: een zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit type installatie gebruikt de zon als energiebron. Een zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) en warmt water op. Via dit systeem bespaar je veel op de energiekosten. Waarom dit het geval is? 1 m2 aan dakoppervlak staat gelijk aan 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler verschaft vaak de helft van het bad- en douchewater. Dit product bestaat uit: Zonnecollectoren boven het huis (variatie op zonnepanelen), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (dit is de warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Ouwsterhaule bedraagt zo’n €5000. Dit is met montagekosten. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Let op: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het water (temperatuur) op consumeerbaar niveau te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Ouwsterhaule

Behalve de warmtepomp gaan veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Ouwsterhaule genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, één omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles op de juiste manier aansluit. De investering bedraagt zo’n €4250 en €6000. Belangrijk: de offerte is afhankelijk van de hoeveelheid zonnecellen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Via onze offerte-tool vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat jij een indicatie hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Ouwsterhaule.