Climer Warmtepomp

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp van Climer. Een vernieuwende wijze om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit apparaat creëert warmte in appartementen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit product maakt gebruik van energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een innovatief en groen alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot daalt al snel met 33 tot 59 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaat een groeiend aantal consumenten een Climer warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat zijn deze prijzen? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op onze site tref je stappenplannen. Of lees direct meer over de warmtepomp Thermia.

warmtepomp van Climer

Duurzaam verwarmen

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Haalbaar: 44 procent minder Co2 uitstoot.

Lagere energiekosten

Geholpen door een warmtepomp bespaar jij snel €295 op de energienota.

Voor elk huis

Voor alle woonruimtes zijn passende oplossing mogelijk.

Werking en kosten van de Climer warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een Climer warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de AIRYS AI07) haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Het systeem genereert hiermee verwarmingswater van 40⁰C. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Dus: de consumptie van stroom wordt minder, maar het verbruik van gas neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het product genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een koelvloeistof verdampt naar de compressor. Deze vloeistof kookt supersnel, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. En voila! De warmte is geboren.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Een warm huis en warm water!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Climer?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de AIRYS AI07? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan op het ogenblik diverse constructies. Elk met z’n voor- en nadelen. De kostprijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4500 tot €25000. Het prijskaartje wordt deels bepaald door het apparaat. Maar ook de plaatsing van de pomp is een dure aangelegenheid.

De voordeligste variant is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4900, incl. apparatuur en installatiewerk. Een bodem-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. Hiervoor betaal je al snel €23000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp van Climer. Populair: warmtepomp kopen in Delfzijl.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €18000
Water-water €18000
Lucht-lucht €8000
Lucht-water €10000
Hybride €6000

warmtepomp Climer


Climer warmtepomp offerte aanvragen

Probleemloos de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende producten van Climer. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Goed om te weten: Kies nooit blind voor het voordeligste bedrijf. Het is ook belangrijk te kijken naar de garantie en servicevoorwaarden. Direct advies voor jouw situatie? Klik op “vergelijken”, geef antwoord op de vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen. Dit kan in heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Venlo behoort tot de opties.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een prijsvoorstel van regionale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope Climer warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Vergelijk direct de beste pompen. Denk aan de Climer AIRYS AI07.