Warmtepomp Ouderkerk aan de Amstel

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Ouderkerk aan de Amstel. Dit is een populaire benadering om je huis energiezuinig te verwarmen. Deze installatie creëert warmte in appartementen en zorgt voor warm douche-water. Zo’n installatie maakt gebruik van stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Het is dus een duurzaam alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas reduceert met 49 – 61%. Je energienota zal ook minder worden. Door gebruik te maken van subsidieslaten opvallend veel gezinnen in Ouderkerk aan de Amstel een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat kost het? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op onze site bekijk jij alle informatie! Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de PHNIX hybride.

warmtepomp vergelijken Ouderkerk aan de Amstel

Duurzaam verwarmen

Een warm huis en warm water zonder gas. Mogelijk: 40% Co2 vermindering.

Een lagere energienota

Geholpen door een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €255 op de energienota.

Voor alle huizen

Voor elk type huis (provincie Noord-Holland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Ouderkerk aan de Amstel Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Zo’n installatie produceert daarmee verwarmingswater van 40⁰C. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Opmerkelijk: je gebruikt meer stroom, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeibare stof verdampt naar de compressor. Deze vloeibare stof kenmerkt zich door lage kookpunten, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Daardoor verdampt het weer. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een schonere lucht. Het kan ook flink geld besparen. Wat ga ik besparen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en de toepassing ervan. De hoogte van de besparing is plus minus €335 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Door dit gegeven dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De actuele terugverdienperiode ligt ergens tussen de 8 en 11 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2200 €6300 6 jaar
Lucht-lucht €3200 €2800 €6000 8 jaar
Water-water €9700 €4400 €14100 10 jaar
Lucht-water €8300 €4400 €12700 14 jaar
Grond-water €12300 €8200 €20500 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Ouderkerk aan de Amstel?

Het plaatsen van zo’n warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs hebben te maken met diverse verplichtingen en opleidingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een gecertificeerde warmtepomp installateur in Ouderkerk aan de Amstel? In deze plaats handelen meerdere gecertificeerde bedrijven. Je kunt bij hen terecht voor het plaatsen en onderhouden van de ketel. Belangstelling in of er een installateur in de gemeente Ouder-Amstel actief is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en krijg binnen korte termijn een offerte van deze kundige warmtepomp installateur uit de streek. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Oosterwijk.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn vandaag de dag veel verschillende systemen. Elke pomp met een ander prijskaartje. De kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €5000 – €25000. De kostprijs heeft natuurlijk te maken met de apparatuur. Goed om te weten: ook de installatie is prijzig. Het instapmodel is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €4600, inclusief de materialen en plaatsing. Een grondwater alternatief is aannemelijk prijziger. Dit begint vaak vanaf €23000 (incl. boring en alle toebehoren). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Ouderkerk aan de Amstel.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Mitsubishi Electric) €7500
Water/water (zoals Galletti) €23400
Grond-water (o.a. Alpha Innotec) €9600
Hybride (Lennox) €13050

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk warmtepomp systeem moet ik nu hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Onder andere huidige energieverbruik, grootte van je woning (jaren 30 woning, vrijstaand, rijtjeshuis, flat, 2 onder 1 kap) de omvang van het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Grofweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Op deze pagina tref jij details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. Is enkel rendabel bij huizen met uitstekende isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. De CV-ketel regelt het warme water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en is geschikt voor woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Perfect voor bestaande bouw.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Oud Ootmarsum). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Je hebt al bijdragen vanaf €1000 en kunnen toenemen tot €11600. Wanneer we spreken van de hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1300. Op een grond/water systeem loopt dit op tot €7400. De ISDE toelage wordt gegrond op de toepassing van het systeem. Hieronder tref je toepasbare subsidies in Ouderkerk aan de Amstel bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Galletti SCX092HS 720 €7150
Water/water Enerso TWW 50 48 €6600
Grondboring Waterkotte Eco Touch DS 5056.5T (G/W) 39,00 €5700

warmtepomp-Ouderkerk aan de Amstel


Warmtepomp offerte aanvragen Ouderkerk aan de Amstel

Snel de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Ouderkerk aan de Amstel. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Belangrijk: Kies nooit doodleuk voor het voordeligste bedrijf. Neem ook zaken in acht als garantie en servicevoorwaarden. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, geef antwoord op de vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een prijsvoorstel van lokale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Ouderkerk aan de Amstel.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Eenvoudige installatie
Een lagere energienota

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Simpele interface
Een lagere energienota

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
Veelzijdig gebruik
Een lagere energienota

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Meerdere producten
Enorme besparing mogelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Innovatieve techniek
Minder schadelijke stoffen

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Subsidie is mogelijk
Bespaar honderden euro’s

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Verwarmen op duurzame manier
Erg zuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Gebruikt hernieuwbare energie
Verlaag je vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
O.a. mechanische ventilatie
Efficiënt systeem

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Innovatieve technologie
Flinke kostenbesparing

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Compacte systemen
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Hybride of All-electric
Flinke kostenbesparing


Zonneboiler Ouderkerk aan de Amstel

Een extra systeem voor energiebesparing in Ouderkerk aan de Amstel: een zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit concept gebruikt de zon als energiebron. De zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) om water op te warmen. Door gebruik van dit concept kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe dat werkt? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte produceert +/- 100 m3 gas. Een zonneboiler verschaft zo’n tussen de 60 en 70% van het bad- en douchewater. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Een zonnecollector op het dak (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (een warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Ouderkerk aan de Amstel bedraagt zo’n €3250. Vaak met een geheel verzorgde montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Check: Een zonneboiler werkt samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om water tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Ouderkerk aan de Amstel

Behalve de warmtepomp kiezen steeds meer mensen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Ouderkerk aan de Amstel opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. 4, 8 of 10 zonnepanelen, zo’n omvormer en een handige vakman die alles op de juiste manier aansluit. De initiële investering varieert tussen de €3000 en €6900. Let wel: het prijsvoorstel wordt gedreven door de hoeveelheid zonnecellen en de capaciteit van de panelen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Via de vergelijker vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je een idee hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Ouderkerk aan de Amstel.