Alto refrigeration Warmtepomp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp van Alto refrigeration. Een baanbrekende wijze om je huis energiezuinig te verwarmen. Deze installatie dient als verwarming van je huis en eventueel voor warm water. Dit product maakt gebruik van stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Het is dus een duurzaam alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 43 tot 59%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de huidige subsidieregeling laten alsmaar meer consumenten een Alto refrigeration warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn de kosten? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op onze site tref je meer details. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld warmtepomp Sinclair.

warmtepomp van Alto refrigeration

Duurzaam verwarmen

Je kunt helemaal gasvrij leven. Reëel: 53% schonere (Co2) uitstoot.

Minder betalen voor energie

Dankzij een warmtepomp bespaar jij snel €260 per jaar aan energie.

Voor alle woonruimtes

Voor alle woonruimtes is er een oplossing.

Werking en kosten van de Alto refrigeration warmtepomp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een Alto refrigeration warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de AHH-R075/AMH) haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Deze installatie zet dit om warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Concreet: het stroomverbruik neemt toe, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeibare stof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. De damp wordt weer vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Alto refrigeration?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Misschien wel de AHH-R075/AMH? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan momenteel diverse constructies. Allemaal met een eigen prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4400 en €23000. De kostprijs zit’m voor een groot deel in de apparatuur. Onderschat het niet, ook de vergoeding voor de installateur is complex en dus duur.

Het meest betaalbare systeem is een hybride systeem. Deze beginnen al bij €4600, inclusief de WTW en het installeren. Een systeem met grondboring is prijstechnisch ongunstiger. Dit begint vaak vanaf €21000 voor de complete levering en plaatsing. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van Alto refrigeration. Direct aan de slag: warmtepomp kopen in Apeldoorn.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €25000
Water-water €15000
Lucht-lucht €8000
Lucht-water €10000
Hybride €4000

warmtepomp Alto refrigeration


Alto refrigeration warmtepomp offerte aanvragen

Snel de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je bekijk snel alle energiebesparende producten van Alto refrigeration. Het is lastig om de juiste te kiezen. Niet vergeten: Kies niet lukraak voor de goedkoopste leverancier. Houd ook rekening met de garantie en servicevoorwaarden. Deze week een unieke offerte krijgen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontvang advies + offerte op maat. In alle regio’s is dit mogelijk, dus ook warmtepomp plaatsen in Rozendaal is mogelijk.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een offerte van installateurs in de buurt.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat jouw goedkope Alto refrigeration warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle systemen. Onder andere de Alto refrigeration AHH-R075/AMH.