Warmtepomp Pesse

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Pesse. Dit is een populaire benadering om een woning te verwarmen. Dit apparaat draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Zo’n installatie werkt op stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Het is dus een duurzaam alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 wordt teruggedrongen met wel 47 tot 51 procent. En ook je energierekening daalt. Aangedreven door enorme subsidies laten veel woningeigenaren in Pesse een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op onze site check je hiervoor verdere info. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Kleventa hybride.

warmtepomp vergelijken Pesse

Een groen alternatief

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Tot 40 procent CO2 beperking.

Besparen op energierekening

Met behulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €390 op jullie energienota.

Voor elke woning

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Drenthe) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Pesse Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Zo’n installatie produceert daarmee bruikbare energie van hoge temperatuur. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Concreet: de stroomconsumptie neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De installatie onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeibare stof transporteert de energie naar de compressor. Zo’n koudemiddel kookt supersnel, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert een schonere lucht. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Wat ga ik besparen? Dat hangt af van het type systeem, plus de toepassing. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is plus minus €330 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Mede hierom is wel eerst een investering nodig. De actuele terugverdienperiode schommelt tussen 9 – 13 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2100 €6000 6 jaar
Lucht-lucht €3200 €3100 €6300 7 jaar
Water-water €10300 €3800 €14100 11 jaar
Lucht-water €8000 €3800 €11800 14 jaar
Grond-water €11900 €8100 €20000 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Pesse?

Het stationeren van de warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs moeten voldoen aan diverse verplichtingen en opleidingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een ervaren warmtepomp installateur in Pesse? In deze plaats zijn er verscheidene gecertificeerde installateurs. Je kunt bij hen terecht voor het installeren en onderhouden van het WTW. Ontdekken welke installateur in de gemeente Hoogeveen aan huis langskomt? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via de vakkundige warmtepomp vakman in de regio. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Oud Ootmarsum.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan momenteel velerlei installaties. Elk met een kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp begint rond de €4500 en €23000. De hoogte van de investering zit deels in het apparaat. Let op: ook de plaatsing van de pomp is niet goedkoop. De goedkoopste optie is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze is verkrijgbaar vanaf €5000, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een pomp onder de grond is prijstechnisch ongunstiger. Dit kost al gauw €21000 inclusief boren, boiler en installatie. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Pesse.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Mitsubishi Electric) €5100
Water/water (zoals Galletti) €8400
Grond-water (bijv. Alpha Innotec) €8400
Hybride (LG) €5700

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk warmtepomp-type kan ik het beste kiezen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk bijv. aan energieverbruik, het soort huis (2 onder 1 kap, jaren 30 woning, rijtjeshuis, oud huis, vrijstaand) aantal personen in het huishouden, en zeker ook jullie budget. Globaal onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Verderop vind je uitleg en ondersteuning over een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Een warm huis zonder aardgas en regelt warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jouw CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en werk goed bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Goed te combineren in veel woningen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus ook van toepassing op een warmtepomp Overdinkel). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. De subsidies beginnen rond €1200, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €10300. Bij aanschaf van de hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1900. In het geval van een geothermische variant incasseer je zo €7800. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt gegrond op de milieuvriendelijkheid van de warmtepomp. Hieronder ontdek je geldende subsidies in Pesse bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water GREE GRS-CQ12Pd/NaC-M 90 €2200
Water/water Galletti ENE017WS 18 €3450
Grondboring Alpha Innotec Alterra brine SW 232H3 22,00 €4000

warmtepomp-Pesse


Warmtepomp offerte aanvragen Pesse

Vandaag nog leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Pesse. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Niet vergeten: Kies nooit standaard de meest voordelige aanbieder. Net zo belangrijk als prijs zijn garantieregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een op maat gemaakte offerte van lokale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Pesse.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Voor elk afgiftesysteem
Minder schadelijke stoffen

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Innovatieve techniek
Uitstekend rendement

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Natuurlijke warmte
Minder betalen voor gas + stroom

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Onderhoudsarm
Minder betalen voor gas + stroom

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Hoge subsidies mogelijk
Flinke kostenbesparing

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Hybride of standalone
Flinke kostenbesparing

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Breed toepasbaar
Verantwoord verbruiken

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Goede garantie
Zeer milieuvriendelijk

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Slimme thermostaat
Reductie van Co2 uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Diverse modellen
Besparen op vaste lasten

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Onderhoudsarm
Uitstekend rendement

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Innovatieve techniek
Vermindert broeikasgassen


Zonneboiler Pesse

Op een andere manier energie besparen in Pesse: een zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Deze tool gebruikt zonlicht om water op te warmen. Zo’n zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Met deze installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Voorbeeld: 1m2 aan zonneboiler oppervlak staat gelijk aan 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler levert ruwweg om en nabij 50% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Zonnecollectoren op de woning (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir en een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (of warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Pesse schommelt rond de €4500. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Het product is niet altijd rendabel. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Check: Het systeem gebruik je samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het water (temperatuur) in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Pesse

In aanvulling op een warmtepomp kiezen steeds meer huizen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Pesse genereren. Dit vergt niet veel. Diverse zonnepanelen, zo’n omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die de montage regelt. De prijs schommelt zo tussen de €3000 en €5500. Learning: het prijsvoorstel is afhankelijk van bijv. hoeveel panelen je wilt en de capaciteit van de panelen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Via deze website kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat jij een indicatie hebt wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Pesse.